?>

Motoruna yuva yapan kuşlar için tırını 45 gün çalıştırmadı

Ankara'nın Çubuk ilçesinde kuşların tırının motoruna yuva yaptığını gören Bahattin Gürses, 6 yavru yumurtadan çıkıp uçana kadar geçen 45 günlük süreçte aracını kullanmadı.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Ankara'nın Çubuk ilçesinde kuşların tırının motoruna yuva yaptığını gören Bahattin Gürses, 6 yavru yumurtadan çıkıp uçana kadar geçen 45 günlük süreçte aracını çalıştırmadı.

Aşağı Çavundur Mahallesi'nde oturan, geçimini tırıyla şehirlerarası nakliye yaparak sağlayan 42 yaşındaki Bahattin Gürses, en son Ramazan Bayramı nedeniyle sefere ara verip aracını evinin önüne park etti.

Bayramdan sonra bakım yapmak için tırının kaportasını kaldıran Gürses, motorun şasisine kuşların yuva yaptığını gördü. Gürses, buradaki 6 yumurtaya zarar vermemek için 45 gün kontağa basmadı.

"Ekmeğimizi kazanmaya başlayacağız"

Bahattin Gürses, AA muhabirine, 15 yıldır taşımacılık yaptığını, ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını söyledi.

Yuvadaki yumurtaları görünce kuşlar hakkında bilgisi olan yakınlarına danıştığını anlatan Gürses, "Bana 'Kuşlar yumurtadan 15 günde çıkar.' dediler. 'Bekleyelim bunda da bir hayır vardır, belki Allah bizi büyük bir beladan koruyacaktır.' diye düşündüm. Önce yavruların yumurtadan çıkmasını, daha sonra uçmasını bekledim." ifadelerini kullandı.

Yavru kuşların yaklaşık 45 gün sonra yuvadan uçtuğunu dile getiren Gürses, "Kuşlar uçunca dün 1,5 ay aradan sonra tırımı çalıştırdım. Çok mutluyuz, ekmeğimizi kazanmaya başlayacağız." dedi.

Bu süre zarfında hiç para sıkıntısı çekmediğini belirten Gürses, "Allah bir taraftan nasip verdi. Bağ ve bahçeyle uğraştım. Ailemle çok güzel vakit geçirdim. Mutluyuz ve huzurluyuz, en azından kuşların ölümüne sebep olmadık." diye konuştu.

"Babamla daha çok vakit geçirme fırsatım oldu"

Bahattin Gürses'in kızı Aysima Gürses ise kuşlar tıra yuva yaptıktan sonraki süreçte babasıyla çok güzel vakit geçirdiğini söyledi.

Babasıyla bağ ve bahçe işleriyle uğraştıklarını, gezip eğlendiklerini anlatan Gürses, "Kuşlar sayesinde babamla daha çok vakit geçirme fırsatım oldu. Kuşlara teşekkür ediyorum. Babamın gidip de bir hafta gelmediği zamanlar oluyordu, onu çok özlüyordum. Kuşlar sayesinde 45 gündür babam evde, o yüzden çok şanslıyım." dedi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Caminin gençlik merkezi, aktiviteleriyle dikkati çekiyor

2019-07-13 16:33 - Kültür Sanat

Darbeye göğsünü siper edenlerin objektife yansıyan destansı mücadelesi

2019-07-12 15:29 - Gündem

Prof. Duran: Darbeden hesap sormanın dünyada örneği yok

2019-07-14 20:58 - Gündem

'Kafayı kırdırdık ama ülkeyi teslim etmedik'

2019-07-14 04:07 - Çevre-Hayat

'Bu tasarı, Suudi yönetimine açık bir mesajdır'

2019-07-11 08:01 - Dünya

Duvarlara 15 Temmuz kahramanlıklarını resmediyor

2019-07-13 18:46 - Çevre-Hayat

İngiltere diplomatik yazışmaları sızdıranı arıyor

2019-07-12 01:54 - Dünya

Egea Gençler Kupası'nın kazananları belli oldu

2019-07-10 14:18 - Spor

Kuyucaklı kadınların ekmek kapısı 'lavanta'

2019-07-10 17:21 - Çevre-Hayat

Sabancı Vakfı Hibe Programı'nın kazananları belli oldu

2019-07-10 17:24 - Genel

İlgili Haberler

Günün en yüksek sıcaklığı 46,6 dereceyle Manavgat'ta ölçüldü

22:28 - Çevre-Hayat

Güneye göçen leylekler Tekirdağ semalarında

15:13 - Çevre-Hayat

Ağrılı 16 yaşındaki Ali Samet, tatilde telefonla oynamak yerine arıcılığı öğreniyor

13:17 - Çevre-Hayat

Bozkurt'taki 'sel göleti' taşkınların önüne set olacak

13:02 - Çevre-Hayat

Ağrı Dağı'nın zirvesindeki takke buzulunda erime sürüyor

12:57 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Diyarbakır merkezli dolandırıcılık operasyonunda 12 zanlı tutuklandı

08:43 - Asayiş

İspanya'da aşırı sıcakların sebep olduğu orman yangınlarıyla mücadele sürüyor

08:37 - Dünya

Melon -Sami Mert yazdı-

08:18 - En Son Yazılar

Eski adı Helikore ve Ankore olan İznik neresidir? -Ramazan Topraklı yazdı-

07:53 - En Son Yazılar

Avustralya, Filistin devletini tanıyacaklarını açıkladı

07:47 - Dünya