?>

Moskova Büyükelçisi Bilgiç, Azerbaycan Büyükelçisi Bülbüloğlu ile görüştü

Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç, Azerbaycan Büyükelçisi Polad Bülbüloğlu ile görüştü

Özel Haber - 1 yıl önce

MOSKOVA - ÖZEL

Azerbaycan'ın Moskova Büyükelçisi Polad Bülbüloğlu, Türkiye'nin Moskova’da geçtiğimiz ay göreve başlayan Büyükelçisi Tanju Bilgiç ile bir araya geldi.

Azerbaycan Büyükelçiliği basın açıklamasına göre, diplomatlar, ikili ve bölgesel işbirliği konularını ele aldı.

Açıklamada, "Azerbaycan Büyükelçisi, meslektaşını fahri görevine atandığı için tebrik etti ve gelecekteki faaliyetlerinde başarılar diledi, ayrıca konuğa Rusya Federasyonu'ndaki diplomatik heyet duayeni olarak faaliyetlerinden, Rusya Dışişleri Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen çok sayıda toplantı ve etkinlikle ilgili bilgi verdi." denildi.

Görüşmede Azerbaycan Büyükelçisi, Azerbaycan-Türkiye müttefik ilişkilerinin ve en üst düzeyde yürütülen siyasi diyaloğun, her iki ülkenin Moskova'daki diplomatik misyonları arasındaki işbirliğinin geliştirilmesinde son derece olumlu bir rol oynayacağına duyduğu güveni dile getirdi.

Bülbüloğlu, Azerbaycan Ulusal Lider Haydar Aliyev'in "Tek millet, iki devlet" sözlerinin Bakü ile Ankara arasındaki kardeşlik ilişkilerinin gelişmesi açısından büyük önemi olduğuna dikkat çekti.

Türkiye Büyükelçisi, görüşmeden dolayı teşekkür ederek, Moskova'ya ilk resmi ziyaretini Azerbaycan Büyükelçiliği'ne yaptığını vurguladı. Büyükelçi Bilgiç, büyükelçilikler arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için mümkün olan her şeyi yapacağını kaydetti.

Büyükelçi Bilgiç, St. Petersburg Başkonsolosu, Sırbistan Büyükelçisi ve Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü olarak yaptığı çalışmalar da dahil olmak üzere, diplomatik faaliyetlerinden bahsetti. Bilgiç, sık sık Bakü'yü ve ayrıca Şuşa şehrini de ziyaret ettiğini kaydetti. Büyükelçi, Azerbaycan'da büyük olumlu değişimlere de dikkat çekti.

Türkiye Büyükelçisi, sıcak görüşme ve güzel sohbet için Bülbüloğlu'na yürekten şükranlarını sundu.

Azerbaycan büyükelçisi, Türk meslektaşına Haydar Aliyev Vakfı'nın yayınladığı “İşgal öncesi ve sonrası Karabağ” kitabının yanı sıra minyatür Azerbaycan ulusal müzik aletlerini hatıra olarak hediye etti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İngiltere'den, Rusya'nın altın ve petrol sektörlerini hedef alan yeni yaptırım kararı

2023-11-08 16:22 - Ekonomi

İstanbul'daki 8 ilçe belediyesi maaş ödemelerini TROY kartla yapacak

2023-11-09 23:27 - Ekonomi

Uranyum şirket hisseleri yıl başından bu yana yatırımcısına kazandırdı

2023-11-10 15:22 - Ekonomi

Üniversitenin atık yağları biyodizele dönüştürülüyor

2023-11-08 14:27 - Ekonomi

Fransa'da oturumu olmayanlara ücretsiz tedaviyi yasaklayan madde senatodan geçti

2023-11-08 00:27 - Dünya

Gazze'deki hükümetten "çok geç olmadan bölgeyi kurtarın" çağrısı

2023-11-09 19:57 - Dünya

Prof. Dr. Dönmez'den "Filistin Devleti'nin kurulma sürecine gidiliyor" değerlend

2023-11-09 13:33 - Gündem

Somali'de şiddetli yağışlar ve seller sonucu 300 binden fazla kişi yerinden oldu

2023-11-08 11:42 - Dünya

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği çalışanları, Gazze'de ölen meslektaşlarını andı

2023-11-13 14:17 - Dünya

Suriye ordusunun İdlib'e saldırısında 1 sivil öldü, 5 sivil yaralandı

2023-11-07 22:22 - Dünya

İlgili Haberler

Ülkücü Kürtlerin Saklı Kalmış Hikâyesi: Bozkürt

08:59 - Özel Haber

Ankara’nın kalbindeki ABD Ajan Okulu’nun yazılmamış hikâyesi

07:21 - Özel Haber

Hüseyin Burak Uçar’ın yeni kitabı 'Hayalin İçinden Öyküler -Büyülü Gerçek' çıktı

21:12 - Özel Haber

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı, Türk Büyükelçi Bilgiç ile Ukrayna'daki durumu görüştü

20:37 - Özel Haber

Rusya, Türkiye'den gelen ürün ihlallerinde artış kaydetti

16:16 - Özel Haber

Günün Manşetleri

MKE Ankaragücü, tarihinde ikinci kez 2. Lig'e düştü

20:13 - Spor

Hollanda'da, İsrail saldırılarında ölen sağlık çalışanları için 1400 çift beyaz ayakkabı bırakı

20:08 - Dünya

SOLOTÜRK Malatya'da prova uçuşu yaptı

19:43 - Gündem

Cumhuriyet ile yaşıt Gençlerbirliği, Süper Lig'e geri döndü

19:13 - Spor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Pakistan ile Hindistan arasındaki ateşkese ilişkin açıklama

19:07 - Gündem