?>

'Modern sulama tarımda verimliliği artırıyor'

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Modern sulamayla tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor." dedi.

Gündem - 6 yıl önce

Ankara

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, modern sulamayla tarımda sağlanan verim artışlarının, üretim deseninin çeşitlenmesinin, çiftçi gelirlerini doğrudan ve dolaylı olarak artırdığını belirterek, "Şanlıurfa'da bu sene yapılan sulu tarım sayesinde 2019 yılı birim fiyatlarıyla ülke ekonomisine yaklaşık 2 milyar 230 milyon lira katkı sağlandı." ifadesini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü yaptığı yatırımlarla modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmaya, tarımda su tasarrufu sağlamaya, çiftçilerin kazançlarını artırmaya ve ülke tarımına katkı sunmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Şanlıurfa ve ilçelerinde tamamlanan sulama sezonunda toplam 3 milyon 40 bin 330 dekar tarım arazisi sulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, modern sulamayla tarımda sağlanan verim artışlarının, üretim deseninin çeşitlenmesinin, çiftçi gelirlerini doğrudan ve dolaylı olarak artırdığını belirterek, "Şanlıurfa'da bu sene yapılan sulu tarım sayesinde 2019 yılı birim fiyatlarıyla ülke ekonomisine yaklaşık 2 milyar 230 milyon lira katkı sağlandı." bilgisini paylaştı.

Pakdemirli, GAP kapsamında yer alan Şanlıurfa'nın bereketli topraklarını hayata geçirecekleri projelerle suyla buluşturmaya devam edeceklerine dikkati çekerek, "Tarım arazilerinin suya kavuşmasını, kapalı sistem sulamanın yaygınlaşmasını ve sulamada su tasarrufu sağlanmasını önemsiyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde kararlılıkla sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Deprem olurken öğrenciler için sınıflara koştular

2019-10-12 17:22 - Çevre-Hayat

Türkiye liderliğini sürdürdü

2019-10-15 03:06 - Spor

Bakan Kasapoğlu'ndan Fransız mevkidaşına tepki

2019-10-15 20:57 - Spor

'Obezite depresyonu tetikleyebiliyor'

2019-10-15 15:42 - Sağlık

Almanya'ya tekvandocu olarak gitti, döner fabrikatörü oldu

2019-10-13 18:47 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin kuzeyinde terör devletinin kurulmasına müsaade etmeyeceğiz

2019-10-13 18:07 - Gündem

UEFA'nın çifte standardı

2019-10-16 15:52 - Spor

PSG deplasmanda 4 golle kazandı

2019-10-19 03:16 - Genel

Çocukları dağa kaçırmak isteyen 4 PKK'lı tutuklandı

2019-10-16 14:22 - Gündem

Kayseri'de at, zürafa ve gergedan fosilleri bulundu

2019-10-14 19:47 - Teknoloji

İlgili Haberler

MLKP silahlı terör örgütüne yönelik operasyonda tutuklu sayısı 77'ye çıktı

01:38 - Gündem

İzmir 6 günde şubat ortalamasının üzerinde yağış aldı

20:38 - Gündem

Hafta sonu yurdun batısı yağmurlu, doğusu kar yağışlı geçecek

20:00 - Gündem

Yurdun bazı bölgeleri için kuvvetli sağanak ve kar uyarısı

17:58 - Gündem

İzmir'de şiddetli yağış nedeniyle Selçuk-Aydın kara yolunda çökme meydana geldi

17:38 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD ile Hindistan, üzerinde uzlaştığı geçici ticaret anlaşması çerçevesini açıkladı

03:27 - Ekonomi

Trump, İran ile iş yapan ülkelere ek tarife uygulanabilmesine yönelik kararnameyi imzaladı

03:09 - Dünya

Tahkim Kurulu, Milan Skriniar ve Kristjan Asllani'nin cezalarını onadı

02:39 - Spor

Ürdün, ABD ile İran arasında Umman'da yapılan görüşmelerden memnun

02:08 - Dünya

DSÖ: Sosyal platformlar, çocukların güvenliğini ve sağlığını koruyacak şekilde tasarlanmalı

02:01 - Dünya