?>

Mobilya sektörü sürdürülebilirliğe odaklandı

MOSFED Başkanı Güleç, dünyanın geleceğini düşünmek zorunda olduklarını belirterek, "Mobilya sektörü olarak biz de çağın şartlarına ayak uyduruyor, çevreci çözümler geliştirmeye özen gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

Ekonomi - 1 yıl önce

İstanbul

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, mobilya sektörü olarak dünyanın geleceğini önemsediklerini ve sektörü sürdürülebilirlik odağında geliştirmeye özen gösterdiklerini kaydederek, mobilya, kağıt ve orman ürünleri için ortak bir sürdürülebilirlik eylem planı hazırlandığını bildirdi.

Çevreci çözümlerin artık kaçınılmaz bir gerçek olduğunu kaydeden Güleç, "Dünyamızın geleceğini düşünmek zorundayız. Artık ülkeler sadece ürünlerin niteliğiyle değil, sürdürülebilirliğiyle de rekabet ediyorlar. Mobilya sektörü olarak biz de çağın şartlarına ayak uyduruyor, çevreci çözümler geliştirmeye özen gösteriyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Güleç, sürdürülebilirlik eylem planında "mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörlerinde malzemelerin yeşil dönüşüme uygun bir şekilde tedarik edilmesine, döngüsel ekonomi ilkelerinin benimsenmesine, eko tasarım modelinin uygulanmasına ve çevre dostu tasarımların teşvik edilmesine" odaklandıklarının altını çizdi.

Mobilya sektöründe sürdürülebilirlik için yapılabilecekler

MOSFED Başkanı Güleç, sürdürülebilirlik konusunda mobilya özelinde neler yapılabileceğine değinerek, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu alanda yapabileceğimiz birçok konu var: Mobilya sektöründe geri kazanılmış ahşap, bambu ve diğer yenilenebilir malzemelerin kullanımı; dayanıklılığa ve uzun ömürlülüğe öncelik veren tasarımların benimsenmesi; eko-tasarım modeline geçilmesi ve döngüsel ekonomi uygulamalarının benimsenmesi; yenilenebilir enerji kullanımı; atık su yönetimi; hem kağıt hem de mobilya sektörü ile bağlantılı kereste ve diğer orman kaynaklarına yönelik sürdürülebilir ahşap tedariki ve sorumlu ormancılık uygulamalarında verimliliğin ek güncellemelerle artırılması bunlardan bazıları."

Ahmet Güleç, mobilya sektörünün Sürdürülebilirlik Eylem Planının önemine işaret ederek, "Artık gelecek süreçte şirketler dayanıklılık ve uzun ömürlülüğe öncelik veren tasarımları benimsemeli. Bununla birlikte mobilya atıkları azaltılmalı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sporla hayata yeniden tutunan engelli yüzücü, Paralimpik Oyunları’nda altın madalyayı hedefliyor

2024-05-31 12:07 - Spor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, ülkedeki mayın sorununa dikkat çekti

2024-05-30 13:32 - Dünya

Eğitim gördüğü okula dönen Recep öğretmen köy çocuklarının geleceği için çabalıyor

2024-05-30 13:42 - Çevre-Hayat

Hastalığına 32 yıl sonra konulan teşhis sayesinde artık ağrısız bir yaşam sürüyor

2024-05-30 13:23 - Çevre-Hayat

Filistin Kızılayı: İsrail 2 sağlık çalışanını öldürdüğü saldırıda ambulansımızı kasıtlı vurdu

2024-05-30 13:53 - Dünya

Galatasaray, 2000'li yıllardaki lig şampiyonlukları sayısında Avrupa'da 3. sırada

2024-05-29 12:32 - Spor

HÜRJET rotasını ilk yurt dışı uçuşuna çevirdi

2024-05-31 13:33 - Gündem

Japonya'nın batısında 6 büyüklüğünde deprem oldu

2024-06-03 08:08 - Dünya

Köyde yaşayan bocce sporcusu Nur'un hedefi milli takım

2024-06-03 13:07 - Spor

'Kuyu-2' operasyonlarında 3 organize suç örgütü çökertildi, 45 şüpheli yakalandı

2024-05-31 08:22 - Asayiş

İlgili Haberler

Memur ve memur emeklisinin zam oranı belirlendi

17:03 - Ekonomi

Rusya'dan Google ve Wikipedia'ya 13 milyon ruble ceza

16:58 - Ekonomi

İzmir ve İstanbul'daki marketlerde fiyat denetimleri sürüyor

16:13 - Ekonomi

İzmir'deki marketlerde fiyat denetimleri sürüyor

15:58 - Ekonomi

İzmir'de marketlerde fiyat denetimleri sürüyor

15:03 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İsrail'in Gazze'ye saldırıları Avrupa siyasetinde istifalara neden oldu

18:38 - Dünya

Türkiye, İsrail'in Suriye'deki askeri saldırılarını "güçlü şekilde" kınadı

18:08 - Gündem

Beşiktaş, El Bilal Toure'nin bonservisinin kiralandığını KAP'a bildirdi

18:03 - Spor

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Önümüzdeki altın fırsat heba edilmemeli

17:48 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, İrlandalı mevkidaşı Harris ile Dublin'de görüştü

17:07 - Siyaset