?>

MKE Ankaragüçlü Faty'den ırkçılık eleştirisi: FIFA ve UEFA işini düzgün yapmıyor

MKE Ankaragücü'nün orta saha oyuncucu Ricardo Faty, “Dürüst olmak gerekirse, FIFA ve UEFA'nın işini düzgün yaptığını düşünmüyorum." dedi.

Spor - 6 yıl önce

MKE Ankaragücü'nün orta saha oyuncucu Ricardo Faty, sahalarda görülen ırkçılığa karşı FIFA ve UEFA'nın yeterli adımları atmadığını söyledi.

Futbol sahalarında görülen ırkçılığa ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Senegalli futbolcu, “Dürüst olmak gerekirse, FIFA ve UEFA'nın işini düzgün yaptığını düşünmüyorum." dedi.

Irkçılığı durdurmanın çok fazla yolu olduğuna işaret eden Faty, futbol otoritelerinin bu tarz şeyleri ortadan kaldırmak için her şeyi yapmadığını aktardı.

Faty, "Örneğin, İngiltere'de holiganizm ortadan kaldırıldı ama İtalya'da bu meselenin ciddiye alındığını düşünmüyorum, çünkü her hafta sonu bir şeyler oluyor. İnsanlar, FIFA'dan ya da futbol federasyonundan korkmuyor. Bu örgütler bu konuda daha güçlü olmalı." diye konuştu.

Yaklaşık 5 yıldır Türkiye'de bulunan 33 yaşındaki futbolcu, burada olduğu için çok mutlu ve keyifli olduğunu ifade ederek, şimdiye kadar hiçbir ırkçı saldırı yaşamadığını dile getirdi.

Irkçılık İtalyan futbolunun gündeminde

Daha önce Roma'da da forma giyen 33 yaşındaki futbolcu, "Kişisel olarak şimdiye kadar hiçbir ırkçı saldırıyla karşılaşmadım. Bazı arkadaşlarım bu tarz durumlarla karşılaştı ve bunların çoğu İtalya'da. Irkçılık, İtalya için büyük bir problem." ifadelerini kullandı.

İtalya'da son yıllarda futbolculara karşı yapılan ırkçı saldırılar azalmadan devam ediyor.

Inter'in Belçikalı santrforu Romelu Lukaku, eylül ayında oynanan Cagliari maçında ırkçı tezahüratlara maruz kalmıştı. Serie A'da yürütülen soruşturma sonunda Cagliari hiçbir yaptırıma maruz kalmadı.

80 yaşındaki spor yorumcusu Luciano Passirani de Lukaku'yu sahada durdurabilecek tek şeyin ona 10 tane muz vermek olduğunu söylemesi sonrası çalıştığı kanaldan kovulmuştu.

Yakın zamanda Serie A'da hedef olan futbolcular arasında Mario Balotelli ve Kalidou Koulibaly de bulunuyor.

Irkçılığa ve ayrımcılığa son vermek için farklı çalışmalar içine giren UEFA, farkındalık oluşturmak için Cristiano Ronaldo, Lionel Messi ve Zlatan Ibrahimovic gibi futbol yıldızlarının katıldığı görüntülü bir kampanya başlatmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Yıldız Milli Eskrim Takımı Avrupa'da iki madalya aldı

2019-11-23 23:57 - Spor

Bölücü terör örgütünden kopuşlar sürüyor

2019-11-26 02:07 - Gündem

Afrika Birliği'nden İngiltere'ye: Chagos Takımadaları'ndan çekil

2019-11-22 16:17 - Dünya

Bakan Varank Kök Hücre Enstitüsü'nü ziyaret etti

2019-11-23 13:37 - Teknoloji

Vanlı hayvansever, güvercinleri için ev üstüne 'ev' yaptı

2019-11-24 15:07 - Çevre-Hayat

Gökkuşağı Tepeleri her mevsim ziyaretçilerini cezbediyor

2019-11-27 16:22 - Çevre-Hayat

Huawei'den en yeni giyilebilir teknoloji ürünleri

2019-11-25 18:18 - Ekonomi

Dev projelerde uluslararası ödül morali

2019-11-21 16:22 - Ekonomi

'ABD ile ticaret savaşından korkmuyoruz'

2019-11-22 15:22 - Dünya

İran'dan İngiltere merkezli Farsça televizyon kanalı çalışanlarına yaptırım

2019-11-26 19:47 - Dünya

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Milli Futbol Takımı oyuncularını ve teknik heyetini tebrik etti

01:08 - Spor

2026 FIFA Dünya Kupası'na 6 ülke daha bilet aldı

00:37 - Spor

Fenerbahçe Beko, Dubai Basketbol'a mağlup oldu

23:59 - Spor

Anadolu Efes, Yunanistan ekibi Olympiakos'u 82-78 yendi

23:58 - Spor

A Milli Futbol Takımı grubu ilk ikide bitirmeye çok yaklaştı

23:57 - Spor

Günün Manşetleri

Gazze'deki hükümet: Ateşkesten bu yana bölgeye sadece 173 yardım tırı girdi

01:27 - Dünya

ABD Başkanı Trump'tan öldürülen aktivist Charlie Kirk'e gıyabi Özgürlük Madalyası

01:23 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Milli Futbol Takımı oyuncularını ve teknik heyetini tebrik etti

01:08 - Spor

2026 FIFA Dünya Kupası'na 6 ülke daha bilet aldı

00:37 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Kavelaşvili ile görüştü

00:27 - Siyaset