?>

MİT tırları görüntülerinin yayınlanması davası ertelendi

MİT Tırlarının durdurulmasıyla ilgili görüntülerin yayınlanmasına ilişkin Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile CHP’li milletvekili Enis Berberoğlu ‘nun yargılandığı dava ertelendi.

Asayiş - 8 yıl önce

MİT Tırlarının durdurulmasıyla ilgili görüntülerin yayınlanmasına ilişkin Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül ve CHP’li milletvekili Enis Berberoğlu’nun yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde kapalı oturumda görülen duruşmada tutuksuz sanık Erdem Gül hazır bulunurken, sanıklar Can Dündar ve CHP’li milletvekili Enis Berberoğlu duruşmaya katılmadı. Sanık Enis Berberoğlu, rahatsızlığı nedeniyle duruşmaya katılamayacağını bildiren doktor raporu gönderdi. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına avukatları duruşmaya katıldı. Duruşmada ek savunmaları sorulan sanık avukatları bir diyecekleri olmadığını söylediler.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Enis Berberoğlu ve avukatlarının mazeretlerini kabul ederek, Berberoğlu ve avukatlarına ek savunma hakkı verdi. Duruşma ertelendi.

Olayın geçmişi

Mit Tırları görüntülerini Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a verdiği iddia edilen CHP milletvekili Enis Berberoğlu hakkında "siyasal veya askeri casusluk” ve “Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan 20 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştı. Savcılık iddianamenin İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen MİT Tırları dava dosyasıyla birleştirilmesini talep etmişti.

Dündar ve Gül’ün dosyayı ayrılmıştı

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Erdem Gül, MİT Tırlarına ait görüntülerin yayınlanması ilişkin yargılandığı davada "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklamak" suçundan mahkum edilmişti. Dündar’ı 5 yıl 10 ay hapse çarptıran mahkeme Gül’e ise 5 yıl hapis cezası vermişti. FETÖ/PDY örgütünün varlığı yönünde henüz bir yargı hükmü olmadığını belirten mahkeme, varlığı yönünde henüz kesin bir yargı hükmü olamayan örgüte yardım şeklinde yüklenen suçtan da herhangi bir hüküm kurulamayacağını belirterek, "silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım" suçundan açılan davanın ayrılmasına karar vermişti. İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi 21 Eylül 2016 tarihinde görülen duruşmada Enis Berberoğlu hakkındaki dava dosyasının, Can Dündar ve Erdem Gül’ün dava dosyasıyla birleştirilmesine karar vermişti.

Savcı Berberoğlu'nun 15 yıla kadar hapsini istemişti

Davanın 11 Ocak 2017 tarihli duruşmasında savcı esasa ilişkin açıkladığı mütalaasında Enis Berberoğlu'nun “örgüte üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek” ve “devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk yoluyla açıklamak” suçlarından müebbet ve 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsini istemişti. Cumhuriyet Savcısı, Dündar ve Gül ‘ün ise “örgüte üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapislerini talep etmişti.  

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Esenler'de vatandaşlar Suriyeli grup ile birbirine girdi

2017-04-25 15:37 - Asayiş

'Hapse girdiğimde 3, çıktığımda 60 torunum vardı'

2017-04-20 17:07 - Dünya

FETÖ'nün emniyetteki 'mahrem' yapılanmasına operasyon

2017-04-26 12:53 - Genel

Sakarya’da DEAŞ operasyonunda 8 kişi tutuklandı

2017-04-25 00:08 - Asayiş

Kanadalı Türklerden '24 Nisan Barış ve Dayanışma Yürüyüşü'

2017-04-25 04:52 - Dünya

Plakasında 'çerçeve yok' diye ceza kesildi, mahkeme cezayı iptal etti

2017-04-25 20:17 - Gündem

Beşiktaş hisseleri güne düşüşle başladı

2017-04-21 13:47 - Ekonomi

'Elinde Türk bayrağı olan yaşlı teyzeye ateş etti'

2017-04-21 13:47 - Gündem

BM Rakka'daki siviller için endişeli

2017-04-25 03:37 - Dünya

20. Uluslararası Zafer Kupası Turnuvası İzmir'de başlıyor

2017-04-25 19:32 - Spor

İlgili Haberler

'Huzur İstanbul' denetimlerinde 835 kişi gözaltına alındı

08:18 - Asayiş

Bursa'da trafik kazasında aynı aileden 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

08:08 - Asayiş

Eskişehir'de ormanlık alanda çıkan yangına müdahale sürüyor

07:47 - Asayiş

Sinop'ta sahipsiz köpeğin saldırdığı ATV aracının sürücüsü yaralandı

16:13 - Asayiş

Kayseri'de mobilya fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı

15:18 - Asayiş

Günün Manşetleri

'Huzur İstanbul' denetimlerinde 835 kişi gözaltına alındı

08:18 - Asayiş

Bursa'da trafik kazasında aynı aileden 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

08:08 - Asayiş

Eskişehir'de ormanlık alanda çıkan yangına müdahale sürüyor

07:47 - Asayiş

ABD Başkanı Trump, Japonya ile ticaret anlaşmasını tamamladıklarını açıkladı

05:13 - Dünya

İran, Rusya ve Çin Tahran'da nükleer müzakereleri görüştü

01:43 - Dünya