Minik Pars'ın "otoparklardan şampiyonluğa" motosiklet yolculuğu

İzmir'de milli motosikletçi Batu Pehlivan'ın antrenman pistine dönüştürdüğü otoparklarda yarışlara hazırladığı 7 yaşındaki oğlu Atlas Pars, dünya şampiyonu Türk motosiklet yarışçısı Toprak Razgatlıoğlu'nun izinde ilerliyor.

Spor - 2 hafta önce

İzmir
Minik motosikletçi Atlas Pars Pehlivan, geçen yıl Türkiye Süpermoto Şampiyonası'nın 3 ve 5'inci ayaklarında 50 cc Mini kategorilerinde birincilikler elde etti. Pars, aynı kategorinin genel klasmanında da Türkiye şampiyonu oldu.
????
Yeteneğiyle dikkati çeken Atlas Pars'ın bu başarısının ardında, milli motosikletçi babası Batu Pehlivan'ın büyük emeği bulunuyor.
Motosiklet servisi işleten baba Pehlivan, oğluna henüz 2,5 yaşındayken motosiklet kullanmayı öğretti. Pehlivan, kentteki yarış pistinin kapatılmasının ardından yüksek hızlı antrenmanlar için oğlunu Uşak Belediyesi Yarış Pisti'ne götürmeye başladı. Antrenmanlarda kullanması gereken ekipmanları ve motosikletleri karavanına yükleyen Pehlivan, bir süre Pars ile haftanın iki günü Uşak'taki pistte antrenman yaptı.
Piste gitmekte zorluklar yaşayan Pehlivan, çareyi büyük otopark alanlarında çalışmakta buldu. Baba ve oğlu, açık otoparklarda araçların olmadığı dönemlerde çalışmaya başladı.
İkili, karavanla gittikleri otoparklarda önce koruyucu kıyafetleri giyip motosikletleri hazır hale getiriyor. Kuka setlerini belirlenen noktalara yerleştiren baba oğlu, alanda "zorlu" pist koşulları oluşturuyor.
Minik Pars birkaç kez kaza da geçirdiği zorlu antrenmanlarının karşılığını, kazandığı Türkiye şampiyonluğuyla taçlandırdı.

"Çok kısıtlı imkanlarla Türkiye şampiyonluğunu elde edebildik"

Batu Pehlivan, oğlunun ilk şampiyonluğunu elde etmesinin kendilerini gururlandırdığını söyledi.
Şampiyonluğun arkasında ciddi emeğin olduğunu anlatan Pehlivan, "Hikayemizin başlığı 'otoparklardan Türkiye şampiyonluğuna uzanan yolculuk' olmalı. Türkiye şampiyonu olabilmek için buralardan geldik. Yağmur, çamur, kış, soğuk, sıcak demedik. Pars'ın emekleri çok fazla. Çalışacağımız bu spora özgü bir alan yok. Çok kısıtlı imkanlarla Türkiye şampiyonluğunu elde edebildik. İmkanımız olsa kim bilir Avrupa ve dünya şampiyonalarında ne şekilde boy gösteririz." dedi.
Pehlivan, hedeflerinin uluslararası başarı olduğunu vurgulayarak "Şimdiki serüvenimiz Avrupa ve dünya şampiyonalarında boy göstermek ama bunun bir yaş sınırı var. 10 yaşından itibaren katılabiliyorsunuz. Özel izinle bir yıl geriye çekilebiliyor. Avrupa'da bir eğitim kampı var. Oraya katılıp ne durumda olduğumuza bakacağız. Oradan bir eğitim alacağız. Katıldıktan sonra da Avrupa'da bir Türk olarak boy göstermek istiyoruz. Pars'ın isminin duyulmasını istiyoruz." diye konuştu.

Yaşı küçük hedefi büyük

Atlas Pars Pehlivan da ilk şampiyonluğuna ulaştığı için mutlu olduğunu söyledi.
Yarıştan önce ve yarış sırasında çok heyecanlandığını anlatan Atlas Pars, "Şampiyonanın 5. ayağındaki yarıştan önce gece uyuyamadım. Sabah kalktığımda da çok heyecanlıydım. Babama 'Ben çok heyecanlıyım" dedim. Babam da 'Heyecanlanmana gerek yok, bu zaten bizim işimiz.' dedi. Hava çok yağmurluydu. Üç gün boyunca yağmurda yarıştım. Çok yağmurluydu. İkinciye tura geldim ve Türkiye şampiyonu oldum. Babam 'Seninle çok gurur duyuyorum' dedi. Ben de babama 'Ben de seninle gurur duyuyorum' dedim." ifadelerini kullandı.
Pars, milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu'nu örnek aldığını kaydederek "Toprak ağabeyi gibi dünya şampiyonu olmak" istediğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rusya, zorlukların üstesinden gelmek için Türkiye ile birlikte çalıştığını açıkladı

2026-02-10 19:06 - Özel Haber

Abhazya, 2025 yılında 25 Türk vatandaşını sınır dışı etti -Erhan Kuadzba, Sohum'dan bildiriyor-

2026-02-14 00:07 - Özel Haber

Moskova Crocus Expo’da dev gıda fuarına çok sayıda Türk şirketi katıldı

2026-02-11 21:23 - Özel Haber

Tekirdağ'da özel bireyler sahne performansıyla farkındalık oluşturuyor

2026-02-08 16:24 - Çevre-Hayat

Sarıkamış Kayak Merkezi, kristal karıyla kayakseverleri ağırlıyor

2026-02-08 15:38 - Çevre-Hayat

Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu

2026-02-09 11:15 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Sivas'tan dünyanın birçok ülkesine bal ihraç ediliyor

2026-02-08 16:10 - Ekonomi

İstanbul'da "Keşif Rotası ile Yeteneğin Farkındayız" Projesi başladı

2026-02-09 00:35 - Gündem

Türkiye'de geçen ay hava yollarında 17,8 milyon kişiye hizmet verildi

2026-02-08 15:55 - Ekonomi

Bakan Bayraktar, Çin Uluslararası Ticareti Geliştirme Konseyi Başkanı ile görüştü

2026-02-08 19:08 - Ekonomi

İlgili Haberler

Real Madrid'de Kylian Mbappe bir süre sahalardan uzak kalacak

00:43 - Spor

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2027 Dünya Kupası Elemeleri'nde Sırbistan'ı mağlup etti

23:53 - Spor

TBF ile sahibinden.com arasında sponsorluk anlaşması imzalandı

13:54 - Spor

Milli basketbolcu Alperen Şengün, iftardaki favori yemeklerini paylaştı

18:58 - Spor

Galatasaray'da Alanyaspor maçının kamp kadrosu açıklandı

17:02 - Spor

Günün Manşetleri

Real Madrid'de Kylian Mbappe bir süre sahalardan uzak kalacak

00:43 - Spor

NYT: ABD Başkanı Trump'ı İran'a saldırmaya İsrail Başbakanı Netanyahu teşvik etti

00:37 - Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Kiev'de iftar programına katıldı

00:08 - Dünya

Hollanda'da Cami Meydanı'nda düzenlenen sokak iftarına yaklaşık 1500 kişi katıldı

00:02 - İslam-Hayat - Ramazan 1447

İçişleri Bakanı Çiftçi, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığını ziyaret etti

23:32 - Gündem