?>

Minik motosikletçi Atlas Pars "takipte"

​​​​​​​Motosiklet üzerinde henüz 5 yaşında 2 kupa ve bir madalya kazanan Atlas Pars Pehlivan, milli motosikletçi babası Batu Pehlivan'ın "izinde" gidiyor.

Spor - 1 yıl önce

İzmir

Uşak Süpermoto Pisti'nde 13-14 Temmuz’da düzenlenen Türkiye Süpermoto Şampiyonası'nda 50 cc Junior kategorisinde yarışan Atlas Pars Pehlivan, farklı yaş gruplarından 11 rakibinin katıldığı mücadelede kazandığı üçüncülüklerle 2 kupa ve 1 madalya aldı.

Milli motosikletçi babası Batu Pehlivan'ın yakından ilgilendiği Atlas Pars, ilkokula başlamadan sporda elde ettiği başarılarla adından söz ettiriyor.

Ailenin İzmir'de işlettiği motosiklet servisinde AA muhabirine açıklamalarda bulunan baba Pehlivan, babasının da motosiklet sporuyla ilgilendiğini, 5 yaşından bu yana motosiklet kullandığını, 20 yıldır da bu sektörün içinde olduğunu belirtti.

Motosiklet tutkusunun ailede babadan oğula geçtiğini, Pars'ın bebekliğinden bu yana motosikletlere ilgi duyduğunu dile getiren Pehlivan, şöyle konuştu:

"Büyük yarış motorunun sesini duyduğu zaman çocukta bir heyecan, bir kıpırtı oluyordu. Çocuğun içindeki heyecanı fark ediyordum. 6 aylıkken yarış motoruna, ana kucağına bağlayarak önümde bindirdim. Elektrikli motosikletle yaklaşık 2,5 yaşında deneme çalışmaları yaptık. Sonra Pars'ın başarabileceğine inandık. Yaklaşık bir yıldır çalışmalarımız sürüyor. Meyvelerini toplamaya başladık."

"Ağlaya ağlaya start aldı"

Batu Pehlivan, motosiklet sporunda çocuklarda fiziksel uygunluk kadar psikolojinin de önemli olduğuna dikkati çekti.

Yarışlarda bu konuda zorlu anlar yaşadıklarına değinen Pehlivan, şunları kaydetti:

"Pars, katıldığı 4 yarışta da üçüncü oldu, motosikletteki problemden dolayı. Son yarışta arkadan temas sonucu düşmesi onu biraz ürküttü. 'Yarışmayacağım' dedi ama Kenan Sofuoğlu, Pars ile konuştuktan sonra yarışmaya karar verdi. Ayağı motorun altında kaldığı için biraz ağladı. Ondan sonra ağlaya ağlaya start aldı. Lambalar söndüğünde start başladığında hala ağlıyordu."

Yaşına göre tehlikeli bir spor yapan Pars’a annesinin de desteğinin tam olduğunu dile getiren Pehlivan, "Düştüğü zamanlarda 'bıraktırsak mı acaba' dediği oldu. Ben de aynı şekilde düşündüm. Sonuçta evlat. Yani tabii kötü oluyor ama bir şeyler başardığı zaman da gurur duyuyorsunuz." diye konuştu.

Pars’ın özgüveninin spora başladıktan sonra ve antrenmanlarda bazen motosiklete birlikte bindiklerini anlatan Pehlivan, "Yani bizim motosiklet camiasında öyle söyleniyor. Onu çekiyorum. Çizgileri çalıştırıyorum ona. Birlikte çalışıyoruz. Sonra da yarışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Pehlivan, Atlas Pars Pehlivan'ı uluslararası yarışmalara da hazırladıklarını, 9 yaşından itibaren katılım sağlanan bu yarışmalara hazırlık açısından spora küçük yaşta başladıkları için avantajlı olduklarını ifade etti.

Atlas Pars Pehlivan ise motosikleti sevdiğini ve büyüyünce polis olmak istediğini anlattı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' mesajı

2024-07-14 19:03 - Siyaset

Gurbetçilerin yurda gelişleri yoğun olarak devam ediyor

2024-07-16 09:22 - Gündem

İsrail askerleri Batı Şeria'da İsraillilere ateş açtı

2024-07-16 10:12 - Dünya

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni Ankara'dan yola çıktı

2024-07-14 17:12 - Çevre & Seyahat

FBI, Trump'a silahlı saldırıyı 'suikast girişimi ve iç terör eylemi' olarak soruşturacak

2024-07-14 23:47 - Dünya

Olimpiyatların "kralı" Michael Phelps

2024-07-20 12:27 - Spor

Şırnak Valiliğinden sıcaklık uyarısı

2024-07-18 20:52 - Gündem

Kurumsal Toptan Bilgisayar Alımında Güvenilir Firma Seçmenin Önemi

2024-07-17 15:51 - İnsan&Hayat

Hitit Üniversitesinde kalp krizi sonrası hasarlı dokuyu iyileştirecek biyomalzeme geliştirilecek

2024-07-21 10:53 - Teknoloji

Olimpiyatın binlerce yıllık öyküsü

2024-07-21 11:28 - Spor

İlgili Haberler

Fenerbahçe Beko, Avrupa Ligi'nde yarın EA7 Emporio Armani Milan'a konuk olacak

09:58 - Spor

Galatasaray, Türkiye Kupası'nda yarın RAMS Başakşehir'i ağırlayacak

09:08 - Spor

Fenerbahçe Beko, Panathinaikos AKTOR'a mağlup oldu

23:41 - Spor

FIFA, 2026 Dünya Kupası için 60 dolara bilet sunacak

23:18 - Spor

Futbolda 2025'in en iyileri belli oldu

22:58 - Spor

Günün Manşetleri

İstanbul'da polis denetimlerinde 1062 şüpheli gözaltına alındı

09:53 - Asayiş

Küresel piyasalar yön arayışında

09:23 - Ekonomi

Galatasaray, Türkiye Kupası'nda yarın RAMS Başakşehir'i ağırlayacak

09:08 - Spor

Lisanslı depoculuk faaliyetlerinde uygulanacak idari para cezaları güncellendi

09:02 - Ekonomi

Gümrük işlemlerine yönelik ceza tutarı ile fazla çalışma ücretleri yeniden belirlendi

08:58 - Ekonomi