?>

Minik Emine öldüğüyle kaldı

Antalya’nın Konyaaltı İlçesi Sarısu Mahallesi’nde 14 Şubat 2013 tarihinde meydana gelen ve 3,5 yaşındaki Emine Irmak Reyhaniye’nin ölümüyle sonuçlanan sel faciasına yönelik bilirkişi raporu tamamlandı. Raporda herhangi bir kurumun sorumluluğunun olmadığı belirtilirken, acı

Gündem - 10 yıl önce

İki inşaat mühendisi ve bir hukukçudan oluşan bilirkişi heyetinin hazırladığı raporda; haklarında soruşturma açılan dönemin Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Sebahat Çevik, ASAT Genel Müdürü İbrahim Özalp, Su Üretim ve İşletme Şube Müdürü Tayyar Şimşek, Su Şebeke ve Arıtma Tesisleri Daire Başkanı Kamil Cengiz’in olayda kusurları olup olmadığına ilişkin tespitlerde bulunuldu.

"DERE ISLAHI SORUMLULUK ALANIMIZDA DEĞİL" Kamu kurumları adına ifade veren isimlerin tamamı olayın meydana geldiği bölgede yapılması gereken dere ıslah görevinin kendi sorumlulukları arısında yer almadığını ifade ederken, taşkın olan yerde çekilmiş fotoğraf ve videolar dosyaya eklendi. 3 kişilik bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan dosyanın olay analizi bölümünde Devlet Su İşleri ve Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü’nün savunmalarına yer verildi.

ISLAH BÜYÜKŞEHİR'İN İŞİ DSİ ve Karayolları, dere yatağı ıslahının Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gerektiğini ancak Büyükşehir ile ASAT arasında ıslaha ilişkin bir işlem bulunmadığına değinildi. Raporun sonuç bölümünde ise ASAT’ın dere ıslah çalışmaları ile ilgili doğrudan bir görev tanımının olmadığına vurgu yapılarak İbrahim Özalp, Tayyar Şimşek, Kamil Cengiz’in olayda kusuru bulunmadığına görüşüne yer verildi.

RAPOR: "BÜYÜKŞEHİR, FEN İŞLERİNE BÖYLE BİR GÖREV VERMEDİ" Raporun diğer bölümlerinde ise Antalya Büyükşehir Belediyesi de, “Fen İşleri Daire Başkanı Sebahat Çevik’in görevi nedeni ile Belediye Başkanlığı tarafından dere ıslahı konusunda kendisine yüklenmiş bir hizmet ifası gereğini ve kusurlu görülmesini destekleyecek herhangi bir bilgi ve belgeye dosya muhteviyatında rastlanılmamıştır. Bu nedenle adı geçene atfı kabil bir kusur bulunmadığı kanaatine ulaşılmıştır” sonucuna varıldı.

“BABA NEREDEYSE BİZ SUÇLU OLACAĞIZ” Turizm çalışanı baba Sinan Reyhani, 2013 yılının 14 Şubat tarihinde yaşandığını aktardı.14 Şubat akşamı memleketi İskenderun’dan gelen ailesini havalimanı yolundan aldığını hatırlatan baba Reyhani, “Hava o gün çok kötüydü. Evim Sarısu’daydı. Mahalleye girdiğimde eve doğru dönecektim, önümde ilerleyen arabanın biranda ışıkları kayboldu. Sonra baktım araba derenin içinde yüzüyordu. Bende o gün orada kızımı kaybettim” dedi.

BİLİRKİŞİ KİMSEYİ SORUMLU BULMADI Olayın ardından derenin kapatıldığını aktaran Reyhani, “Yolu kapattılar. Orayı yıllar önce açan devletin kendisiydi. Devletin kepçesiydi. Ama hangi kurumun kepçesi olduğu belli değil. Hangi birimin, hangi belediyenin, yada nerenin sorumlu olduğu belli değil. Sorumlu var mı ortada derseniz bir tane sorumlu yok. Bilirkişi diyor ki, hiç kimse suçlu değil. Kim suçlu onu merak ediyorum” dedi.

“RAPORA İTİRAZ EDECEĞİZ” Bilirkişi raporunu incelediğini söyleyen Reyhani, “Gerçekten, hür, özgür ve adalet olan bir ülkede yaşıyoruz diye düşünüyorum. Bakıldığında ceza dosyası mı bu. Bunu bu şekilde sonuçlandırmaya çalışacaklar. Peşini bırakmayacağız. Yılmak yok. Birileri bunun hesabını verecek. Bilirkişi raporuna itiraz edeceğiz. Bu şekilde kalmayacak rapor. Devletin açtığı, işaretlediği, ışıklandırdığı o yoldan geçmek neredeyse bizim suçumuz olacak” dedi.

EŞİNİ VE BİR ÇOCUĞUNU KURTARDI AMA... Turizm çalışanı Sinan Reyhani, 14 Şubat 2013 tarihinde evine dönerken Sarısu Mahallesi’ndeki dereye sel sularıyla kapılmış, eşini ve bir çocuğunu kurtarırken, minik kızını kurtaramamıştı.

İSA AKAR-SABRİ ÇAĞLAR

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Galaxy S7’nin fotoğrafı sızdırıldı

2016-02-09 14:15 - Teknoloji

Tartıştığı şahsı böyle vurdu!

2016-02-08 13:20 - Asayiş

Diyarbakır’da AVM’ye saldırı

2016-02-05 23:40 - Asayiş

Kartal kaldığı yerden

2016-02-07 23:13 - Spor

Timsah Arena’da Batalla’ya sevgi seli

2016-02-06 18:43 - Spor

Şampiyon da olsa cezayı yedi

2016-02-03 21:32 - Genel

Şehidin vasiyeti yerine getirildi

2016-02-07 01:26 - Asayiş

Minik Emine öldüğüyle kaldı

2016-02-09 19:35 - Gündem

Avrupa’da Türk derbisi zamanı

2016-02-09 17:32 - Spor

Kenan Evren'in evi satıldı

2016-02-09 18:04 - Gündem

İlgili Haberler

Üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in ölümüne ilişkin detaylar Adli Tıp Kurumu raporunda

20:33 - Gündem

İsrail'in alıkoyduğu Küresel Sumud Filosu aktivistlerinden Arslan ve Şimşek, Alanya'da karşılandı

20:12 - Gündem

Alanya'da denizde hortum oluştu

18:03 - Gündem

İstanbul'da arama kurtarma ekipleri "Gazze'ye Özgürlük Konvoyu" düzenledi

17:53 - Gündem

MSB'den "Türkiye-Polonya Su Altı Taarruz Deniz Özel Harekat Tatbikatı-2025" paylaşımı

17:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Gazzeliler, yıkılan evlerinin enkazında çadır kursa da topraklarını terk etmemekte kararlı

20:58 - Dünya

Üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in ölümüne ilişkin detaylar Adli Tıp Kurumu raporunda

20:33 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçiliğini ziyaret etti

20:28 - Siyaset

İsrailli hak örgütü, Özgürlük Filosu'ndan alıkonulanların tamamının serbest bırakıldığını duyurdu

20:17 - Dünya

İsrail'in alıkoyduğu Küresel Sumud Filosu aktivistlerinden Arslan ve Şimşek, Alanya'da karşılandı

20:12 - Gündem