?>

Mini bıçakların ustası 'Şirin Baba'nın Guinness hayali

"Şirin Baba" lakaplı Sivaslı bıçak ustası 72 yaşındaki Erdoğan Güzel, 7 milimetrelik bıçak ve 2 santimetrelik açılır kapanır çakıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için sponsor desteği bekliyor.

Genel - 6 yıl önce

SİVAS (AA) - İstanbul'da bir fotoğrafçının yanında çırak olarak çalışmaya başlayan ve 1972 yılında açtığı "Şirin Fotoğrafçılık" stüdyosu ile 1996 yılına kadar fotoğrafçılık yapan Erdoğan Güzel, 1990 yılında başladığı çiçekçilik işletmesine de "Şirin Çiçekçi" ismini verdi. Bir dönem ut ve süs eşyası imalatı da yapan Güzel, iş yerlerine "Şirin" adı verdiği için Sivas'ta "Şirin Baba" olarak tanındı.

Son olarak 24 yıl önce başladığı bıçak imalatını Sivas'taki küçük atölyesinde sürdüren 8 çocuk babası Erdoğan Güzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zanaatı çocukluğundan beri çok sevdiğini söyledi.

Güzel, 50'li yaşlarda bıçakçı olduğunu belirterek, "Durgun suya taş attım, haleyi genişletiyorum. Asıl amacım, Sivas'ı basında güzel yerlerde görmek. Ülkeme, bayrağıma, vatanıma ve milli sınırlarıma aşık olduğum gibi, Sivas'ın da aşıklarından birisiyim." dedi.

Guinness'e girmek için sponsor arıyor

Sivas bıçağının yanı sıra farkındalık amacıyla mini bıçaklar da ürettiğini anlatan Güzel, 7 milimetrelik bıçak ve 2 santimetrelik açılır kapanır çakısıyla Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmek istediğini dile getirdi.

"Türkiye şampiyonuyum, Guinness'e adayım." diyen Güzel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin en küçük bıçaklarını yaptım. Burada amacım şampiyon olmak değil farkındalık edinmek, zanaata dikkati çekmek. Guinnes yetkililerini Sivas'a davet ettiğim zaman konaklamalarını, yemelerini, içmelerini, kişisel masraflarını karşılamam için kabaca 60 bin lira hesap çıkardılar. Ben zanaatkarım, karnımı zor doyuruyorum."

Güzel, minik bıçaklarıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için sponsor desteği beklediğini de ifade etti.

Farklı tarzıyla dikkati çekiyor

Farklı giyim tarzı ve 10 parmağındaki yüzüklerle dikkati çeken Güzel, şunları kaydetti:

"Marjinal görüntümün çok ilginç bir hikayesi var. Etkinliklerde kişiler sanatımla ilgilenmiyor. Onları bandanam, takılarım, yüzüklerim ilgilendiriyor. Ben bu ilgi alanlarını kullanıyorum. Standın etrafında kalabalık toplanınca teknik olarak bıçak nasıl kullanılır onu anlatıyorum. Her şeyin kültür olduğu gibi bıçak kullanmanın da kültür olduğunu ifade ediyorum."

Kendisine "Şirin Baba" diye hitap edilmesinden çok mutlu olduğunu aktaran Güzel, yaptığı özel bıçakları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile pek çok bürokrata da hediye ettiğini dile getirdi.

Güzel, sağlığı el verdiği ölçüde bıçak üretmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Lavanta kokulu bir baba kız hikayesi

2019-10-15 15:42 - Çevre-Hayat

Beşiktaş'ta Fikret Orman dönemi bitiyor

2019-10-18 14:32 - Spor

'Kızım Türkiye'de ikinci kez doğdu'

2019-10-20 15:47 - Sağlık

'Envanterimizde bir gram kimyasal silah yok'

2019-10-20 17:57 - Siyaset

7. Boğaziçi Film Festivali başladı

2019-10-19 17:38 - Genel

Suriyeli Muhaliflerden 'kimyasal silah' iddiasına yalanlama

2019-10-19 19:37 - Dünya

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: İstediklerimizi aldık

2019-10-18 02:06 - Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Henüz terör örgütleri çıkmış değil

2019-10-18 22:12 - Genel

'Karakomik Filmler' izleyiciyle buluşuyor

2019-10-17 12:43 - Kültür Sanat

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den Türkiye açıklaması

2019-10-14 18:12 - Dünya

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Tekirdağ'da işçi servisiyle kamyonun çarpıştığı kazada 3 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralan

19:12 - Gündem

TCMB, İİT-İSEDAK Merkez Bankaları Forumu toplantısına ev sahipliği yaptı

19:03 - Ekonomi

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Macaristan Başbakanı Orban ile görüştü

18:48 - Siyaset

Ankara'da 6 Ekim'e kadar dönüşümlü su kesintileri yapılacak

18:42 - Gündem

Samsunspor, UEFA Konferans Ligi grubundan çıkmak istiyor

18:32 - Spor