?>

Minguzzi cinayetine ilişkin davada dosyalar birleşti

Kadıköy'de, 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi'nin bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin görülen 2 sanıklı ana dava doyası ile sonradan tutuklanarak haklarında iddianame hazırlanan 2 sanığın dosyası birleştirildi.

Gündem - 3 ay önce

İstanbul

Anadolu 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi, 15 yaşındaki tutuklu sanıklar U.B. ile B.B'nin yargılandığı ana dava dosyasıyla, olay günü bu kişilerin yanında oldukları belirlenen çocuk sanıklar M.A.D. ve A.Ö. hakkında "çocuğu kasten öldürmek suçuna yardım" suçundan birleştirilme talepli hazırlanan iddianameyi kabul etti.

Dosyaların birleşmesiyle davada yargılanan sanık sayısı 4'e yükseldi.

Duruşma 2 Ekim'de görülecek.

????

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 24 Ocak'ta Mattia Ahmet Minguzzi'nin kaykay malzemesi almak için arkadaşlarıyla Kadıköy Hasanpaşa'daki tarihi salı pazarına gittiği, burada dolaştıkları sırada U.B. (15) ve B.B. (15) ile karşılaştıkları, aralarında geçen konuşmanın ardından B.B'nin Minguzzi'yi ittirdiği aktarılıyor.

B.B'nin, dolaşmaya devam eden Minguzzi'nin tekrar karşısına çıkarak yumruk attığı belirtilen iddianamede, şüphelinin elindeki bıçakla Minguzzi'yi vücudunun farklı bölgelerinden yaraladığı anlatılıyor.

İddianamede, U.B'nin de yere düşen Minguzzi'ye tekme attığı, çevredeki vatandaşların müdahalesinin ardından U.B. ve B.B'nin kaçtıkları kaydedilerek, olaydan sonra hastanede tedavi altına alınan Minguzzi'nin 17 gün sonra 9 Şubat'ta yaşamını yitirdiği ifade ediliyor.

Adli Tıp Kurumundan alınan otopsi raporuna göre, vücudunda 3 kesici alet yaralanması, göğsünde delici alet yarası olan Minguzzi'nin ölüm nedeninin kesici aletle saldırıya bağlı iç organ yaralanması olduğu kaydediliyor.

İddianamede, U.B'nin Minguzzi'yi tekmelediği, B.B'nin ise tezgahtan aldığı bıçakla birden fazla kez bıçakladığı kaydedilerek, olaydan sonra yakalanıp tutuklanan her iki şüphelinin "çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan 18'er yıldan 24'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Öte yandan, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, olay günü B.B. ve U.B. ile birlikte hareket ettikleri belirlenen çocuk sanıklar M.A.D. ve A.Ö. hakkında "çocuğu kasten öldürmek suçuna yardım"dan 15'er yıldan 20'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle birleştirilme talepli iddianame hazırlanmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İsrail ve Suriye'nin ABD'nin katılımıyla Paris'te görüşeceği bildirildi

2025-07-24 15:38 - Dünya

Bursalı firmalar IDEF 2025'te stratejik kabiliyetlerini sergiledi

2025-07-24 19:08 - Teknoloji

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya'nın ibadete açılışının yıl dönümüne ilişkin paylaşım

2025-07-24 15:27 - Siyaset

Uzmanlar, TCMB'nin faiz kararını değerlendirdi

2025-07-24 16:53 - Ekonomi

TVF Başkanı Üstündağ, Milletler Ligi çeyrek finalinde zafere inanıyor

2025-07-24 13:57 - Spor

Orman şehidi Arslan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde de yardıma koşmuş

2025-07-24 14:38 - Gündem

Tayland ile Kamboçya arasında 19'uncu yüzyıldan bu yana süren sınır ihtilafı yeniden alevlendi

2025-07-24 12:57 - Dünya

Bakan Fidan, Karadağ İslam Birliği Başkanı Feyziç'i İstanbul'da kabul etti

2025-07-24 16:43 - Siyaset

Türkiye ile Somali arasında 'nakdi yardımlara ilişkin değişiklik protokolü' imzalandı

2025-07-24 16:02 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özel'i ziyaret etti

2025-07-24 17:02 - Siyaset

İlgili Haberler

Eurofighter savaş uçaklarını Türk hava sahasında F-16'lar karşıladı

22:48 - Gündem

Gazze'de Abluka ve Aç Bırakma: "Sessiz İşleyen Bir Soykırım Mekanizması" paneli

22:32 - Gündem

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında 6 şüpheli tutuklandı

21:48 - Gündem

44 adet Eurofighter Typhoon savaş uçağı envantere katılıyor

21:32 - Gündem

TİHEK Başkanı Altun, "Gazze'de Abluka ve Aç Bırakma" panelinde konuştu

21:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Eurofighter savaş uçaklarını Türk hava sahasında F-16'lar karşıladı

22:48 - Gündem

Gazze'de Abluka ve Aç Bırakma: "Sessiz İşleyen Bir Soykırım Mekanizması" paneli

22:32 - Gündem

Uluslararası Göç Örgütü: Sudan'ın Faşir şehrinde son iki günde 26 binden fazla kişi yerinden edildi

22:27 - Dünya

Fenerbahçe, Gaziantep FK'yi mağlup etti

22:22 - Spor

Gazze'de su kıtlığı ve 250 bin ton atık Filistin halkının sağlığını tehdit ediyor

22:08 - Dünya