?>

'Minare gölgesinde nikah' geleneği ilgi görüyor

II. Murad tarafından Tunca Nehri kıyısında yaptırılan tarihi Dar-ül Hadis Camisi'nde 'Minare gölgesinde nikah' geleneği ilgi görüyor.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

EDİRNE

Türkiye'nin çevreci camileri arasında yer alan Edirne'deki Dar-ül Hadis Camisi'nde, "Minare gölgesinde nikah" geleneğine çiftler ilgi gösteriyor.

Resmi nikahları kıyıldıktan sonra camiye gelen yeni evli çiftler, imam nikahlarını tarihi camide şahitler huzurunda tamamlıyor.

Edirne'de yaşayan ve hayatlarını birleştiren Orkun ve Gözde Özen çifti de imam nikahlarını minare gölgesinde kıydırmayı tercih edenlerden oldu.

Dar-ül Hadis Camisi İmamı Mahmut Eroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünya evine giren çiftlerin 'Minare gölgesinde nikah' geleneğine ilgi gösterdiğini söyledi.

Tarihi camide kıyılan nikahın çiftler için güzel bir hatıra olduğunu ifade eden Eroğlu, "20 yıldan bu yana tarihi camimizde bu geleneği sürdürüyoruz. Bugün de Özen çiftimizin nikahını kıymanın mutluluğunu yaşadık. Bundan sonra da toplumumuzun her kesiminden kardeşlerimizle buluşmaya devam edeceğiz. Resmi nikahını kıydıran kardeşlerimizin arzu etmeleri halinde imam nikahlarını burada kıyıyoruz. Türkiye'nin en çevreci camisi olması sebebiyle gençlerimiz hem gelip nikahlarını kıydırıyor hem de çevrenin güzelliğinde hatıralar edinerek gelecek yıllar için güzel izler bırakmış oluyorlar." dedi.

II. Murad tarafından Tunca Nehri kıyısında yaptırılan tarihi camide nikah kıydırmanın mutluluğunu yaşayan Orkun Özen (29) ise "Resmi nikahımızı kıydıktan sonra Türkiye'nin en çevreci camisinde imam nikahımızı kıydık. Tüm genç arkadaşlarımıza tavsiye ediyorum. Allah'ın izniyle bundan sonra daha mutlu bir hayat geçireceğiz." diye konuştu.

Gözde Özen (29) de çok mutlu olduğunu belirterek, evlenecek çiftlere Dar-ül Hadis Camisi'nde nikahlarını yaptırmalarını tavsiye etti.

Muhabir: Gökhan Zobar

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Minare gölgesinde nikah' geleneği ilgi görüyor

2018-07-25 18:32 - Çevre-Hayat

Inna, Bodrum'da konser verdi

2018-07-21 15:02 - Magazin

Türk cerrahın ameliyatıyla öz güvenine kavuştu

2018-07-24 14:06 - Genel

Cocu'dan Benfica eşleşmesine ilişkin değerlendirme

2018-07-23 22:02 - Spor

Makedonya'da 'isim anlaşması' referandumunda uzlaşılamadı

2018-07-24 01:32 - Dünya

Yağmurlu havalar e-ticarete yaradı

2018-07-25 17:23 - Ekonomi

1 milyon Afrikalıya katarakt ameliyatı yapılacak

2018-07-19 19:02 - Sağlık

Fenerbahçe taraftarının önüne çıkıyor

2018-07-20 12:37 - Spor

Pakistan'da Navaz Şerif destekçileri sokağa döküldü

2018-07-24 12:57 - Dünya

56 bin 212 kişi soyadını değiştirdi

2018-07-21 21:42 - Gündem

İlgili Haberler

Engelliler bir günlük askerlik sevinci yaşadı

18:18 - Çevre-Hayat

Bazı illerin yüksek kesimlerinde kar etkili oldu

16:37 - Çevre-Hayat

Ankara'da engelli gençler bir günlüğüne asker oldu

14:42 - Çevre-Hayat

Artvin'in yüksek kesimlerinde kar etkili oldu

13:42 - Çevre-Hayat

Van'ın sağlık neferleri yollarını gözleyen engellilerin ayağına gidiyor

13:37 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Konya Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arık, Konya'daki depremi değerlendirdi

18:28 - Gündem

Hafta sonu yurdun batısı yağışlı, doğusu parçalı bulutlu olacak

18:13 - Gündem

AB, ABD ile tarife müzakerelerini hızlandıracak

18:03 - Ekonomi

RTÜK'ten yayın ihlali yapan 6 televizyon kanalına üst sınırdan ceza

17:58 - Gündem

Kadıköy'de konteyner yüklü vincin bomu yönlendirme levhasına çarptı

17:57 - Gündem