?>

Millilerin rakibi Arnavutluk

A Milli Futbol Takımı’nın 2020 Avrupa Şampiyonası elemelerindeki ilk rakibi olan Arnavutluk, son olarak Uluslar C Ligi 1. Grup’ta yer aldı ve sonuncu oldu. FIFA sıralamasında şu an 61. sırada yer alan Arnavutlar, Fransa’da düzenlenen son Avrupa Şampiyonası’nda da yer almıştı.

Spor - 7 yıl önce

A Milli Futbol Takımı’nın 2020 Avrupa Şampiyonası elemelerindeki ilk rakibi olan Arnavutluk, son olarak Uluslar C Ligi 1. Grup’ta yer aldı ve sonuncu oldu. FIFA sıralamasında şu an 61. sırada yer alan Arnavutlar, Fransa’da düzenlenen son Avrupa Şampiyonası’nda da yer almıştı.

A Milli Futbol Takımı, 2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu’ndaki ilk maçında yarın TSİ 22.45’te Loro Boriçi Stadyumu’nda Arnavutluk ile karşılaşacak. Millilerin rakibi Arnavutluk, bugüne kadar sadece 1 kez Avrupa Futbol Şampiyonası’na katıldı. Arnavutlar Fransa’da düzenlenen turnuvada A Grubu’nda Fransa, İsviçre ve Romanya ile oynadı. Grupta sadece Romanya’yı yendi ve turnuvaya gruplarda üçüncü olarak veda etti. Kırmızılar yediği 3 gole karşılık sadece 1 gol atabildi.

Arnavutluk Milli Takımı son olarak Uluslar C Ligi 1. Grup’ta İskoçya ve İsrail ile mücadele etti. Grupta sadece evinde İsrail’i 1-0’lık skorla ile mağlup eden Arnavutlar, attığı 1 gole karşılık kalesinde 8 gol gördü.

Arnavutluk, FIFA’nın şubat ayı dünya sıralamasına göre 1372 puanla 61. sırada bulunuyor. Arnavutlar en iyi sıralamasını ise 2015 yılında 22.’liğe yükselerek elde eti.

TAKIM EN DEĞERLİSİ ELSEİD HYSAJ

Arnavutluk Milli Takımı’nın kadrosunda en değerli futbolcu olarak Elseid Hysaj yer alıyor. Serie A ekiplerinden Napoli’de forma giyen sağ bek Elseid Hysaj’ın güncel piyasa değeri 23 milyon Euro olarak gösteriliyor. Bir başka İtalyan ekibi Atalanta’da oynayan kaleci Etrit Berisha’nın değeri ise 5 milyon Euro.

Arnavutluk’un Teknik Direktör Christian Panucci tarafından belirlenen 24 kişilik aday kadrosu şu isimlerden oluşuyor:

Kaleci: Etrit Berisha (Atalanta), Alban Hoxha (Partizani), Gentian Selmani (KF Laçi)

Defans: Arlind Ajeti (Grasshoppers), Naser Aliji (Dinamo Bükreş), Ivan Balliu (Metz), Berat Djimsiti (Atalanta), Elseid Hysaj (Napoli), Ardian Ismajli (Hajduk Split), Enea Mihaj (Panetolikos), Frederic Veseli (Empoli)

Orta saha: Amir Abrashi (Freiburg), Migjen Basha (Aris), Ergys Kaçe (Panathinaikos), Lorenc Trashi (FK Partizani), Ylber Ramadani (Vejle Boldklub), Ledian Memushaj (Delfino Pescara 1936), Kristi Qose (Ruzomberok), Taulant Xhaka (Basel)

Forvet: Kristal Abazaj (Osijek), Bekim Balaj (Akhmat Grozny), Eros Grezda (Rangers), Armando Sadiku (Lugano), Myrto Uzuni (Lokomotiv Zagreb)

(Oğuzhan Ort/İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Assan Hanil’in kadın istihdamına katkısı üçüncü kez ödüllendirildi

2019-03-14 18:42 - Genel

MEB yapay zekalı bilişim sistemine geçecek

2019-03-17 16:05 - Genel

'Halep sabunu' Gaziantep'ten dünyaya açılıyor

2019-03-15 21:47 - Gündem

Türkiye’de yılda 100 bin tona yakın kahve tüketiliyor

2019-03-20 13:59 - Genel

Hiç ölmemiş gibi gülümsüyorlar

2019-03-17 20:02 - Kültür Sanat

Ahşabı kıl testeresiyle dantel gibi işliyor

2019-03-18 15:32 - Çevre-Hayat

Kapıköy Gümrük Kapısı açıldı

2019-03-19 21:42 - Ekonomi

'Teröristin dini, milleti olmaz'

2019-03-16 22:32 - Siyaset

Şırnak'ta 7 terörist teslim oldu

2019-03-14 20:32 - Gündem

Başkentte 18 öğretmene FETÖ operasyonu

2019-03-19 13:07 - Gündem

İlgili Haberler

Gençlerbirliği ile Alanyaspor berabere bitti

16:53 - Spor

Hakkari'de kadın voleybolcular başarılarıyla hemcinslerine örnek olmak istiyor

11:47 - Spor

Fenerbahçe, Süper Lig'de yarın Samsunspor'a konuk olacak

09:48 - Spor

Voleybol milli takımlarının Avrupa Şampiyonası'ndaki rakipleri bugün belli olacak

01:12 - Spor

Çaykur Rizespor Antalyaspor’u 5-2 mağlup etti

22:33 - Spor

Günün Manşetleri

Gençlerbirliği ile Alanyaspor berabere bitti

16:53 - Spor

İsrail'in saldırarak alıkoyduğu Sumud Filosu’ndaki Türk ve yabancı aktivistler İstanbul’a geldi

15:53 - Gündem

İsrail'in Küresel Sumud Filosu'nda alıkoyduğu 4 Fransız milletvekili açlık grevine başladı

15:42 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Gazze için ateşkes planı) Filizlenen barış umutlarının solmasına müsaade edilmemelidir

15:13 - Siyaset

İtalya: Küresel Sumud Filosu'ndaki 26 İtalyan vatandaşı daha İsrail'den ayrılmak üzere

15:03 - Dünya