Milli Savunma Bakanı Canikli'den EUROSAM Konsorsiyumu açıklaması

Milli Savunma Bakanı Canikli, AK Parti Giresun Merkez İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresi'nde, Türkiye'nin EUROSAM Konsorsiyumu'nu oluşturan ülkelerle ön anlaşma gerçekleştirdiğini söyledi.

Genel - 9 yıl önce

GİRESUN (AA) - Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti Giresun Merkez İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, 2002 yılında savunma sistemlerinin sadece yüzde 18'inin yerli imkanlarla üretilebildiğini söyledi.
Bunlara da çok teknoloji içermeyen, sofistike olmayan, harcı alem savunma ürünleri denilebileceğini belirten Canikli, "Onlarla kalmış olsaydık, sadece onlarla yola çıkmış olsaydık, onlarla bu toprakları savunmaya çalışıyor olsaydık kesinlikle başarma şansımız olmazdı ya da bedeli çok ağır olurdu." diye konuştu.
Canikli, Rusya'dan S 400 füzelerinin satın alındığını anımsatarak, "O iş bitti, S 400 füzeleri satın alınmıştır bundan sonra artık detaylar ama onunla yetinmiyoruz kendi savunma sistemimizi geliştirmek için EUROSAM Konsorsiyumu ile ayrı bir çalışma yapıyoruz yine hava savunma sistemi geliştirilmesi çerçevesinde ama orada özellikle bu teknolojiye yerli imkanlarla kendimizin sahip olmasını hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
EUROSAM'ın, Fransa ve İtalya başta olmak üzere Avrupa ülkeleri konsorsiyumu çerçevesinde kurulmuş bir şirket olduğunu dile getiren Canikli, "Türkiye S 400'lerin dışında ayrıca uzun vadeli kendi yerli milli kapasitesini geliştirmek amacıyla hava savunma sistemi geliştirmek, üretmek ve kullanmak için EUROSAM Konsorsiyumu'nu oluşturan ülkelerle ön anlaşmayı gerçekleştirdi." dedi.
Subay ve astsubay atamaları
Canikli, 15 Temmuz'dan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer kurumlarda çok ciddi operasyonlar yapıldığını, ihraçlar gerçekleştirildiğini belirterek, "Hızlı bir şekilde bu ihraçların açığını kapatmak için çalışma yapıyoruz. Bunun sonucunda 15 Temmuz’dan sonra eğitime alınan 868 ilk subay teğmenlerimizin atamasını 10 gün içinde gerçekleştireceğiz. Bunlar dört yıllık üniversite mezunları arasından 15 Temmuz’dan sonra alınan, eğitilen ve şimdi mezun olan subaylar." diye konuştu.
"Hain örgütün oraya nüfuz etmesi, oradaki gençleri, subayları zehirlemesi nedeniyle ortaya çıkan o açığın kapatılması için ilk çalışmayı bu şekilde yaptık." bilgisini aktaran Canikli, şöyle devam etti:
"Şimdi şu an, yine 9 ay sonra teğmen olarak nasbedilmek üzere 2 bin 500 subay adayının mülakatı devam ediyor. Onlar da inşallah bu ay içerisinde tamamlanacak. 9 ay sonra onları da subay, teğmen olarak nasbedeceğiz. Bütün bunlar yeni kurulan Milli Savunma Bakanlığına bağlı Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde gerçekleştiriliyor. İnşallah önümüzdeki iki yıl içerisinde bu şekilde ortaya çıkan subay ve astsubay açığının tamamı kapatılmış olacak."
Bakan Canikli, 9 ay önce iki yıllık yüksekokul mezunları arasından astsubay yetiştirmek üzere seçilen bin 526 gencin de 10 gün içinde astsubay olarak atamasının gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
Haftanın Öne Çıkanları

Yaşam süresini uzatan egzersiz

2017-11-06 15:02 - Sağlık

IOC'dan 4 Rus sporcuya ömür boyu men cezası

2017-11-10 05:32 - Spor

Hakimden Beşiktaş'taki terör saldırısı sanıklarına tepki

2017-11-06 19:24 - Genel

Mevduatın yarısı milyonerlerde

2017-11-05 17:45 - Ekonomi

3 yılda meydana gelen 80 terör saldırısında 133 kişi öldü

2017-11-08 02:15 - Genel

Yaşlı adam evlilik tuzağına düşmedi

2017-11-05 18:02 - Asayiş

Silah arkadaşlarından şehide vefa

2017-11-05 19:02 - Çevre-Hayat

İDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Arıkan: Bu akşam eve gidince mutluluktan ağlayacağım

2017-11-06 23:03 - Genel

Zeytin üretiminde beklenti 2 milyon ton

2017-11-05 19:27 - Ekonomi

'Yerli dizilerde markalarımızı 'buzlayarak' fırsatı heba ediyoruz'

2017-11-05 19:32 - Ekonomi

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Organ bağışında 143 bin 887 kişi dijital vasiyet oluşturdu

00:03 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Gündem