?>

Milli motosikletçi İlayda'nın Avrupa Kadınlar Kupası'ndaki hedefi ilk 10'da yer almak

Geçen yıl Avrupa Kadınlar Kupası'nda yarışan ilk Türk kadın motosikletçi olan İlayda Yağmur Yılmaz'ın bu sezon hedefi ilk 10 içinde yer almak.

Spor - 3 yıl önce

Ankara

İlayda Yağmur Yılmaz, kadın motosiklet yarışlarının en büyüğü olarak nitelendirilen Avrupa Kadınlar Kupası'nda bu sezon ikinci kez yarışacak olmanın heyecanını yaşıyor.

Milli motosikletçi, 2-3 Nisan tarihlerinde İtalya'da ilk ayağının başlayacağı Avrupa Kupası öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz sezon organizasyonda ilk kez yarışmanın acemiliğini yaşadığını belirterek, "Bu yıl Women's European Cup'ta ikinci sezonum olacak. Geçen sene kupada hiç bilmediğim pistler, hiç görmediğim alışık olmadığım ortamlar ve disiplinleri tanımak için bir tanışma fırsatı oldu." dedi.

Bu sezon daha iyi olacaklarını ifade eden İlayda, "Bu şampiyona dünyanın en büyük kadın şampiyonası. Dolayısıyla burada olmak, dünyanın farklı yerlerinden gelen kadın pilotların arasında bir Türk kadın yarışçısı olarak ülkemi temsil etmek, benim için çok büyük mutluluk ve gurur verici. Hem ülkem adına bir ilk hem de şahsım adına büyük bir hayalin ilk adımı. Burada olabilmek için çok çalıştım ve şimdi daha da çok çalışma zamanı." diye konuştu.

Genç motosikletçi İlayda, "Bu sezon boyunca umarım iyi antrenman yapabilecek fırsatlarım olur. Bu sene hedefim ilk 10'da yer almak. Her sene biraz daha üzerine koyarak şampiyonluk için ilerleyebilirim ve şampiyonluğu ülkemize getirecek güçte olduğuma inanıyorum. Sadece yapmam gereken çok çalışmak ve istikrarlı bir şekilde buna devam etmek." değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Uçar: "Potansiyelini gösterip kupada ilk 10'da yer almasını bekliyoruz"

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar da İlayda'nın geçen sezon Avrupa Kadınlar Kupası'nda mücadele eden ilk Türk kadın sporcu olduğunu hatırlatarak, "Avrupa'da yarışma başarısını gösterip tecrübesine tecrübe kattı. Bu sezondan itibaren neler yapabileceğini ve hedeflerini artık biliyor. Potansiyelini gösterip kupada ilk 10'da yer almasını bekliyoruz. Bunu başaracak güce ve yeteneğe sahip bir sporcumuz." ifadelerini kullandı.

Uçar, "Artık İlayda'nın yurt içindeki turnuvalarda kadınlar sınıfındaki şampiyonluklarını uluslararası alana taşımasını bekliyoruz. İnşallah hem Türk kadınını hem de Türk sporcusunu önemli pistlerde başarıyla temsil edecek." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fethiye'de orman yangını çıktı

2022-03-20 15:35 - Gündem

Ukrayna: Rusya'nın saldırılarında 121 çocuk öldü

2022-03-23 10:44 - Dünya

Brüksel'de zirveler haftası

2022-03-21 12:46 - Dünya

BM: Ukrayna'da en az 953 sivil öldü

2022-03-22 18:47 - Dünya

Yeni Tokat Havalimanı bugün açılıyor

2022-03-25 10:36 - Gündem

TUSAŞ, Malezya'da Hürjet ve Anka'yı sergileyecek

2022-03-26 10:28 - Teknoloji

Akademisyenler Türkiye'nin parmak izi tozunu geliştirdi

2022-03-23 15:00 - Çevre-Hayat

Beşiktaş'ta Valerien Ismael dönemi

2022-03-25 16:06 - Spor

Down sendromlu İstemihan radyoda engellilerin sesi oluyor

2022-03-21 16:29 - Çevre-Hayat

Down sendromlu "Bremen Mızıkacıları", "her telden" çalıyor

2022-03-22 12:02 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Milli yıldız Orkun Kökçü, Beşiktaş için İstanbul'da

20:42 - Spor

Trabzonspor, Brezilyalı futbolcu Filipe Augusto ile 4+1 yıllık sözleşme imzaladı

20:32 - Spor

Iga Swiatek, Wimbledon'da ilk kez şampiyon oldu

19:57 - Spor

Konya'da "bisikletli turizm rotası" oluşturuluyor

19:12 - Spor

Milli okçu Emircan Haney, İspanya'da gümüş madalya aldı

19:07 - Spor

Günün Manşetleri

İstanbullulardan "Terörsüz Türkiye"ye ay yıldızlı bayraklarla destek

22:32 - Gündem

İsrail hapishanesinde doğan ve İsrail füzesiyle ölen Yusuf ez-Zek'in 17 yıl süren trajik hayatı

22:27 - Dünya

Kapıkule'de sezonun en hareketli günü yaşandı

22:22 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştü

21:33 - Dünya

İsrail'in Gazze'ye saldırıları İsveç ve Almanya'da protesto edildi

20:48 - Dünya