?>

Milli Kütüphane’de Polonya sergisi

“UNESCO Dünya Miras Varlıkları Ülkesi: Polonya” sergisi Milli Kütüphane’de ziyarete açıldı.

Kültür Sanat - 7 yıl önce

ANKARA

Serginin açılış töreninde konuşan Milli Kütüphane Başkanı Zülfi Toman, Polonya Büyükelçiliği ile böyle bir sergiyi bünyelerinde açıyor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Polonya’nın güzelliklerinin, UNESCO’nun Dünya Miras Listesi'ne girmiş 19 ayrı yerinin sergileneceğini aktaran Toman, “Milli Kütüphane olarak böyle bir çalışmaya ev sahipliği yapmak bize gurur veriyor çünkü bizler kültür elçileri olarak aynı zamanda ülkelerin ve o ülkelere ait kültürün, medeniyetin karşılıklı olarak tanıtımında rol icra ederiz. Bugün bu rolü yerine getirmiş olmaktan dolayı kıvanç duyuyorum." dedi.

Polonya Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Robert Rokicki de Türkçe olarak yaptığı konuşmasında, kendilerine mükemmel bir iş birliği ve anlayış göstererek bu sergi için tüm kapılarını açan Milli Kütüphane Başkanlığı’na teşekkür etti.

2018 yılında kutladıkları Avrupa Kültürel Miras Yılı’nın sloganının "Geçmişin gelecekle buluştuğu nokta" olduğunu hatırlatan Rokicki, “Kültürel mirasın yaklaşan gerçeklik üzerindeki önemini çok güzel ifade etmektedir. Kültürel mirasımızı yaşatırken, kültürel çeşitliliğimizi teşvik edebilir ve kültürler arası bir iletişim başlatarak ortak noktalarımızı görebiliriz." diye konuştu.

Dünya kültürel mirasını daha iyi anlamanın kendilerine daha iyi bir gelecek inşa etme şansı vereceğini belirten Rokicki, "İşte bu yüzden bugünkü etkinlik bizim için büyük önem arz etmektedir. Bu sergi Polonya’nın tabiatını ve ikonlaşmış nefes kesici güzelliklerini göz önüne serdiği için değil, Polonya’nın zengin mirasını ve geçmişini daha iyi tanımanız için size bir şans tanımasından dolayı önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Rokicki, Türkiye’deki görevi boyunca Diyarbakır'dan Divriği’ye kadar pek çok tarihi yeri görme fırsatı bulduğunu dile getirerek, “Türkiye’deki kültürel mirasa hayran olduğumu belirtmeliyim.” dedi.

Sergi, 1 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

Muhabir: Barış Seçkin

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Akaryakıt fiyatlarına ÖTV ayarı

2018-05-17 12:02 - Ekonomi

'Sanatın birleştirici gücü devreye girmeli'

2018-05-21 17:02 - Kültür Sanat

Beşiktaş'a 71 puan yetmedi

2018-05-20 15:21 - Spor

Çavuşoğlu ABD'li mevkidaşı ile görüşecek

2018-05-16 15:07 - Genel

41. Yapı Fuarı 85 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı

2018-05-17 16:57 - Genel

5. Zırhlı Tugay Komutanlığı davasında karar

2018-05-21 18:32 - Gündem

Oyuncu Barış Atay gözaltına alındı

2018-05-16 12:32 - Gündem

Sümer'den Burak Yılmaz ve Sosa açıklaması

2018-05-16 14:32 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bloomberg TV'ye konuştu

2018-05-15 10:58 - Dünya

"Kumandan" Salih Mirzabeyoğlu, dua ve tekbirlerle son yolculuğuna uğurlandı

2018-05-19 01:02 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Yeşilçam'da 'yıldızları parlatan' yönetmen: Osman Fahir Seden

16:50 - Kültür Sanat

4. Kazan Küresel Gençlik Zirvesinde 'Küresel Genç Liderler Ödülleri' takdim edildi

17:57 - Kültür Sanat

'Mavi vatan' sevgisini anlatan resimler TEKNOFEST Mavi Vatan'da sergileniyor

17:27 - Kültür Sanat

Adana'da 75 yaşındaki fotoğrafçı ilerleyen yaşına rağmen makinesini yanından ayırmıyor

12:18 - Kültür Sanat

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 28 yeni sinema projesine 7 milyon 375 bin lira destek sağladı

10:45 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin'de ikili görüşmelerini sürdürüyor

07:47 - Gündem

Marco Asensio, Fenerbahçe için İstanbul'da

03:23 - Spor

ABD'de gözaltındayken fenalaşan Türk bisiklet taksi sürücüsü hayatını kaybetti

02:23 - Dünya

Balıkçılar "vira bismillah" diyerek denize açıldı

01:07 - Gündem

Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'taki ikinci dönemi yenilgiyle başladı

00:32 - Spor