?>

Milli judocu Muhammed Mustafa Koç, 2028 Yaz Olimpiyatları'nda kürsü için çalışıyor

Milli judocu Muhammed Mustafa Koç, 2028 Los Angeles Yaz Olimpiyat Oyunları'nda kürsüde yer almak için çalışmalarını sürdürüyor.

Spor - 1 yıl önce

Samsun

Spora 2006 yılında başlayan Mustafa Koç'un Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali'nde altın, Ümitler Dünya Şampiyonası, 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası ve Gençler Avrupa Judo Şampiyonası'nda ise bronz madalyaları bulunuyor.

Samsun'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezinde (TOHM) düzenlenen ortak çalışma kampına katılan 24 yaşındaki milli sporcu, antrenmanlarına yoğun devam ediyor.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümünden mezun Mustafa Koç, AA muhabirine, judonun hayatına düzen ve disiplin kattığını, milli sporcu ünvanıyla üniversite okumanın prestijli olduğunu söyledi.

Üniversite ile sporu birlikte yaşamanın sıkıntısını yaşamadığını dile getiren Mustafa, "Bence birçok insanın veya birçok ebeveynin öncelikli olarak yönlendireceği bir spor burası, çünkü burada müthiş bir kriz yönetimi öğreniyorsunuz. Paylaşma, arkadaşlık, dostluk, hepsini bu salonda, bu minderde öğreniyoruz." ifadelerini kullandı.

Özellikle çocukların gelişimi için judo sporunun çok faydalı olduğunu belirten Mustafa, "Bir çocuğun gelişimi için muhteşem bir deneyim. Dışarıda sosyalleşmektense burada daha büyük bir sosyallik yaşayabilirsiniz." dedi.

Kamplarda ve sporcusu olduğu Galatasaray'da antrenmanlarına hız kesmeden devam ettiğini dile getiren Mustafa, "Temel hedefimiz 2028 Olimpiyatları'nda kürsüye çıkmak. Öncelikle hedefimiz ise 2025 yılındaki Grand Prix'te madalya almak, akabinde devam eden Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası'nda kürsüye çıkmak." diye konuştu.

Samsun TOHM judo başantrenörü Erkut Şahin ise Muhammed Mustafa Koç'un uzun yıllar Samsun'da kaldığına işaret ederek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"2017'de Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya elde etti. Bizim için de Samsun TOHM için de güzel bir başarıydı. Kendisi için de çok güzel bir başarıydı. Olimpik kadroda yer alarak milli takımda 2028 olimpiyatlarına hazırlanmak için mücadele ediyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gri kategoride aranırken yakalanan MKP üyesi terörist Kadir Çelik tutuklandı

2024-11-22 18:53 - Gündem

A Milli Erkek Basketbol Takımı, Basketbol Gelişim Merkezi'ndeki ilk sınavına çıktı

2024-11-22 21:06 - Spor

Trabzon'da "mucize bebek" Miray, 3 yaşına sağlıkla adım attı

2024-11-20 12:42 - Sağlık

Ardahan'daki Bülbülan Yaylası'nda evler kara gömüldü

2024-11-23 13:32 - Çevre-Hayat

A Milli Futbol Takımı'nın play-off'taki muhtemel rakipleri

2024-11-20 11:27 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kasım ayında yoğun diplomasi trafiği yürüttü

2024-11-21 15:54 - Gündem

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü açıldı

2024-11-18 01:52 - Gündem

MOSSAD'a casusluk yaptığı iddia edilen 20 sanığın yargılanması sürüyor

2024-11-20 18:13 - Gündem

Putin, Kuzey Kore'ye aslan ve bozayı dahil 70'i aşkın hayvan hediye etti

2024-11-22 09:17 - Dünya

Bayraktar TB3, TCG Anadolu'ya ilk kalkış ve inişini başarıyla tamamladı

2024-11-19 19:07 - Gündem

İlgili Haberler

Galatasaray'dan Berkan Kutlu için veda mesajı

22:53 - Spor

Trabzonspor Teknik Direktörü Tekke: En büyük hedeflerimizden bir tanesi bu kupayı kazanmak

22:12 - Spor

Galatasaray Teknik Direktörü Buruk: Çok iyi iki takım mücadele edecek

22:08 - Spor

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Murat Kılıç'tan transfer çalışmalarına yönelik açıklama

18:58 - Spor

Galatasaray'ın Trabzonspor maçının kamp kadrosu belli oldu

17:38 - Spor

Günün Manşetleri

Danimarka Başbakanı Frederiksen'den ABD’ye "tehditleri durdurun" çağrısı

23:43 - Dünya

Maduro'nun yargılanmak üzere ABD'ye getirilmesi, New York'ta protesto edildi

23:37 - Dünya

NYT: ABD'nin Venezuela'ya askeri müdahalesinde ölü sayısı 80'e çıktı

23:32 - Dünya

ABD'nin Venezuela'ya askeri müdahalesiyle ilgili AB ortak açıklamasına Macaristan katılmad

23:18 - Dünya

ABD merkezli internet sitesi Axios: İsrail ile Suriye, ABD arabuluculuğunda Paris'te görüşecek

22:58 - Medya