Milli judocu Livanur Kayır'ın hedefi 2028 olimpiyatları

Dünya ve Avrupa ikincisi, Balkanlar ve Türkiye şampiyonu 17 yaşındaki milli judocu Livanur Kayır, 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları'nda madalya kazanmayı hedefliyor.

Spor - 1 hafta önce

Trabzon
Yaklaşık 7 yıl önce kardeşinin judo antrenmanına gittiği sırada antrenör Onur Akgün'ün davetiyle bu spora başlayan Livanur, çalışmalarına başladıktan 3 ay sonra girdiği uluslararası ilk turnuvada üçüncülük elde etti.
Lise son sınıf öğrencisi Livanur Kayır, 2022'de Yunanistan'da düzenlenen Yıldızlar Balkan Şampiyonası'nda birinci, 2025'te Dünya Ümitler Judo Şampiyonası ve Avrupa Ümitler Judo Şampiyonası'nda ikinci oldu.
????
Trabzon'daki Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) kampa giren milli takımda yer alan Livanur, 7-8 Mart'ta Antalya'da düzenlenecek Ümitler Nazım Canca Avrupa Kupası Judo Turnuvası için çalışmalarını sürdürüyor.

Livanur Kayır, judonun disiplin gerektiren bir spor olduğunu, hedeflerine ulaşabilmek için neredeyse her gün çalıştığını söyledi.
Birçok yarışmadan dereceyle ayrıldığını belirten Livanur, "Çek Cumhuriyeti'ndeki Avrupa Kupası'nda üçüncülük elde ettim. Ondan sonra Almanya'da Avrupa Kupası'nda üçüncü oldum. Sonra Avrupa Şampiyonası'nda finale kadar gittim, finalde yenildim ikinci oldum." dedi.
Judoyu ve eğitimini bir arada gerçekleştirmekten mutlu olduğunu dile getiren genç sporcu, "Judo çok azim ve çalışma gerektiren bir spor. Her gün her zaman çalışman lazım, çalışmadığın gün olmamalı. Sakatlıkların çok olduğu bir branş o yüzden dikkat edip egzersizlerini yapman gereken bir spor." ifadelerini kullandı.

"Ülkemin bayrağını en yükseklerde temsil edeceğim"

Livanur Kayır, önünde uzun yıllar olduğunu ve bu yılları başarılarla geçirmek istediğini vurgulayarak, "Bu yıl inşallah Avrupa ve dünya şampiyonalarında birincilik elde etmeyi planlıyorum ama gerçek, büyük hedefim olimpiyat. Ülkemin bayrağını en yükseklerde temsil edeceğim." diye konuştu.
Genç ve Ümit Kadınlar Judo Milli Takım Teknik Direktörü Mustafa Kalaycı ise sporcusundan olimpiyat başarısı beklediklerini söyledi.

Kalaycı, sporcusunun birçok şampiyonada madalya sahibi olduğunu aktararak, şunları kaydetti:
"Livanur çok özel bir sporcumuz. Judoya başladığı ilk günden beri takip ediyorum, birçok müsabakada madalya sahibi oldu. Geçen yıl da bunu kanıtladı. Avrupa ve dünya şampiyonalarında gümüş madalya kazandırdı. Bu yıl da bu başarıları sağlayıp 2028, olmadı 2032 yılında olimpiyatlarda madalya kazanmayı hedeflediğimiz bir sporcumuz."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hüseyin Burak Uçar, Dünya Öykü Günü’nde okurlarıyla buluştu

2026-02-17 10:23 - Özel Haber

Nesli risk altındaki Ankara kedileri kendilerine özel kedi evinde korunuyor

2026-02-17 11:27 - Magazin

Tartıda yaklaşık 12 kiloyu gören kedi Boncuk, diyet ve pilatesle zayıflamaya çalışıyor

2026-02-17 11:37 - Magazin

Rus istihbarat emekli generali Prof. Plotnikov, dikGAZETE’ye konuştu: Bölgede savaş potansiyeli artıyor -Fuad Safarov, Moskova'dan bildiriyor-

2026-02-18 09:44 - Özel Haber

Bakü: Azerbaycan-ABD anlaşması Rusya’nın da yararına

2026-02-18 18:32 - Özel Haber

Moskova Crocus tekstil fuarına çok sayıda Türk firması katıldı

2026-02-18 17:05 - Özel Haber

Rusya’dan yeni Türk başkonsolosa 'hoşgeldin' tebriği

2026-02-18 08:59 - Özel Haber

Atış poligonuna bitkin halde gelen tilki 'Barut' polislerle dost oldu

2026-02-20 14:47 - Magazin

Bakan Bayraktar ile Rusya Başbakan Yardımcısı Novak Rusya ve Türkiye enerji işbirliğini görüştü

2026-02-20 20:56 - Özel Haber

Ankara ve Moskova, Güney Kafkasya’yı görüştü

2026-02-20 17:08 - Özel Haber

İlgili Haberler

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2027 Dünya Kupası Elemeleri'nde Sırbistan'ı mağlup etti

23:53 - Spor

TBF ile sahibinden.com arasında sponsorluk anlaşması imzalandı

13:54 - Spor

Milli basketbolcu Alperen Şengün, iftardaki favori yemeklerini paylaştı

18:58 - Spor

Galatasaray'da Alanyaspor maçının kamp kadrosu açıklandı

17:02 - Spor

Milli atıcı Elif Duygu Eren, Avrupa üçüncüsü oldu

15:22 - Spor

Günün Manşetleri

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Kiev'de iftar programına katıldı

00:08 - Dünya

Hollanda'da Cami Meydanı'nda düzenlenen sokak iftarına yaklaşık 1500 kişi katıldı

00:02 - İslam-Hayat - Ramazan 1447

İçişleri Bakanı Çiftçi, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığını ziyaret etti

23:32 - Gündem

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Soylu Edirne'de iftar programında konuştu

23:13 - Gündem

Tahran’ın çeşitli noktalarında toplanan halk, ABD ve İsrail saldırılarını protesto etti

23:07 - Dünya