?>

Milli judocu Fatma Zehra Meki, kazandığı altın madalyayı Filistinlilere armağan etti

Almanya'da düzenlenen Ümitler Avrupa Kupası'nda, finalde İsrailli rakibini yenen milli judocu Fatma Zehra Meki, kazandığı altın madalyayı saldırı altında olan Filistinlilere armağan etti.

Spor - 7 saat önce

Konya

Küçük yaşlarda annesinin kilo alamadığından yakınarak spor salonuna gönderdiği Fatma Zehra Meki, antrenörlerinin yönlendirmesiyle judoya başladı.

????

Çalışkanlığı ve potansiyeliyle başarıyı yakalayan Fatma Zehra'nın 2 yıl önce antrenman sırasında sağ çapraz bağları koptu.

Başarılı bir ameliyatın ardından yeniden tatamiye dönen Fatma Zehra, Türkiye Şampiyonası'nda aldığı bronz madalyayla seneye başladı.

Ardından Antalya'da düzenlenen Ümitler Avrupa Kupası'nda şampiyon olan Fatma Zehra Meki, aynı başarısını Almanya'da 25 Nisan'da düzenlenen Ümitler Avrupa Kupası'nda tekrarladı.

"Maça ekstra bir motivasyonla çıktım"

Konya Büyükşehir Belediyespor sporcusu 17 yaşındaki Fatma Zehra Meki, yıllardır judoyla severek ilgilendiğini söyledi.

Azim ve kararlılıkla zorlukların üstesinden geldiğini anlatan Fatma Zehra, Romanya'da 2019'da düzenlenen Minikler Balkan Şampiyonası'nda altın madalya aldığını, sakatlığını atlattıktan sonra da çıktığı müsabakalarda önemli başarılar kazandığını dile getirdi.

Almanya'da düzenlenen şampiyonadaki başarısının kendisini çok gururlandırdığını vurgulayan Fatma Zehra, şöyle konuştu:

"Orada İsrailli rakibimi yenerek şampiyon oldum. Müsabakayı kazandıktan sonra ailem, hocalarım ve kendi adıma çok sevindim. O maça hem Türkiye için hem de Filistin'de haksız yere katledilen küçük çocuklar ve kadınlar için çıktım. O ekstra motivasyon sağladı. Kazandığım madalya ülkeme ve Filistin'de katledilen insanlara armağan olsun."

"Güçlü ve potansiyelli birisi"

Konya Büyükşehir Belediyespor'da judo antrenörü Hakan Aydoğan ise Fatma Zehra'nın minikler ve ümitler kategorilerinde önemli başarılara imza attığını aktardı.

Yaşadığı ağır sakatlığın Fatma Zehra'yı yıldırmadığına dikkati çeken Aydoğan, şunları kaydetti:

"Ne Fatma Zehra ne de biz spordan vazgeçtik. Çünkü güçlü ve potansiyelli birisi. Bunu Almanya'daki müsabakada da gösterdi. O şampiyonluk bizim için her şeyden çok daha önemliydi. Maçtan önce beni aradı, 'Hocam final maçına çıkıyorum.' dedi. Ben de 'Fatma bu müsabakayı tüm Müslümanlar için kazanacaksın.' dedim. Sadece 3 dakika içinde rakibini yenerek maçı kazandı. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Önünde 3 büyük madalya daha var, onları da alacağına inanıyoruz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Süper Lig'de 36. haftanın perdesi açılıyor

2025-05-17 00:07 - Spor

Halkbank, CEV Şampiyonlar Ligi Yarı Finalinde Sir Sicoma Monini Perugia'ya 3-0 yenildi

2025-05-17 00:08 - Spor

Engelli bireylerin sorunlarının tespiti için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması kararı Resmi Gazete'de

2025-05-17 01:00 - Siyaset

Antalya, Diyarbakır ve Kayseri'de Bölge İdare Mahkemesi kurulması kararı Resmi Gazete'de

2025-05-17 02:13 - Gündem

Karslı hasta tek ameliyatta prostat ile mesane ve böbrek taşlarından kurtuldu

2025-05-17 11:38 - Sağlık

Sağlık Bakanlığının talebiyle bu yıl 1669 internet sitesine erişim engeli

2025-05-17 12:08 - Sağlık

Yozgat'ta otizmli çocuğun polislik hayali gerçekleştirildi

2025-05-17 00:13 - Çevre-Hayat

Bağımsız Devletler Topluluğu üyesi ülkelerin istihbarat başkanları, Duşanbe'de bir araya geldi

2025-05-17 00:03 - Dünya

AA foto muhabirlerinin World Press Photo 2025 ödülleri Amsterdam'da törenle verildi

2025-05-17 00:12 - Dünya

NBA play-off'larında Knicks, Celtics'i 119-81 yenerek Doğu Konferansı finaline çıktı

2025-05-17 09:47 - Spor

İlgili Haberler

NBA play-off'larında Knicks, Celtics'i 119-81 yenerek Doğu Konferansı finaline çıktı

09:47 - Spor

Samsunspor'da hedef ligi 3. sırada bitirmek

16:38 - Spor

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Çekya'da birinci oldu

16:22 - Spor

TCG Anadolu gemisi, gençlerle Samsun yolculuğuna çıktı

15:33 - Spor

Milli sporcular BM Genel Merkezi'ni ziyaret etti

14:43 - Spor

Günün Manşetleri

İstanbul'da TÜRGEV Akademi II. Öğrenci Sempozyumu düzenlendi

18:58 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışını yaptığı hastanedeki hastaları ziyaret etti

18:52 - Gündem

Bakan Uraloğlu: İstanbul'un bütün kuzeyini yeni bir hızlı demir yoluyla bağlamış olacağız

18:47 - Gündem

Türk iş insanının Kuzey Makedonya'da açacağı fabrikanın temeli atıldı

18:38 - Dünya

Cenevre'de binlerce kişi Filistin'e destek için yürüdü

18:27 - Dünya