Milli İrade Platformu'ndan Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki silahlı saldırılara dair açıklama

Milli İrade Platformu, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta okulda yaşanan silahlı saldırı olaylarına ilişkin. açılama yapıldı

Gündem - 4 ay önce

Milli İrade Platformu, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta okulda yaşanan silahlı saldırı olaylarına ilişkin, "Ne yazık ki geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı ve geleceğimizi inşa eden öğretmenlerimizi hedef alan bu saldırılar bizi düşünmeye sevk ediyor. Bu saldırıların altında yatan nedenleri, psikolojik, sosyal ve güvenlik gibi bütün boyutlarıyla ele almanın elzem olduğunu görüyoruz." açıklamasını yaptı.
Platformdan yapılan açıklamada, okulların güvenliği, çocukların ve öğretmenlerin huzuru için sorumlu davranılması gerektiği belirtildi.
Siverek ve Kahramanmaraş'taki okullarda meydana gelen menfur saldırılar nedeniyle derin bir üzüntü içinde olunduğu vurgulanan açıklamada, vefat eden öğrencilere ve öğretmenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa temenni edildi.
Okulların sevgi ve güven iklimiyle çocukların kuşatıldığı ortamlar olduğu aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Ne yazık ki geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı ve geleceğimizi inşa eden öğretmenlerimizi hedef alan bu saldırılar bizi düşünmeye sevk ediyor. Bu saldırıların altında yatan nedenleri, psikolojik, sosyal ve güvenlik gibi bütün boyutlarıyla ele almanın elzem olduğunu görüyoruz. Bu gibi olağanüstü olaylar yüreklerimizi dağlarken toplum olarak metanet ve aklıselim ile hareket etmek gibi bir sorumluluğumuz var. Kötülüğün ve yanlışın sürekli tasviri, kötülüğü yaygınlaştırma ve insanları buna karşı duyarsızlaştırma gibi sonuçlar doğurur. Bu yüzden olayın görüntülerini ve detaylarını çocuklarımızdan uzak tutmamız gerekir."
Çocuklara ve ailelere güven telkin etmenin her bir vatandaşın birincil sorumluluğu olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Dijital dünya, medya, oyunlar, akran ilişkileri, sosyal değişim, aile bilinci ve okulun toplumsal misyonu gibi birçok alanda yeni sorgulamalar yaparak, köklü çözümler için çok boyutlu tedbirler almak zorundayız. Millet olarak bu saldırılara karşı öncelikle devletimize ve kurumlarına güvenmeliyiz. Devletimiz tarafından alınacak her türlü tedbire sahip çıkmalıyız. Bu gibi olayları kutuplaşma, siyasi ve ideolojik hesap görme aracına dönüştürmeden çözümün parçası olmalıyız. Hem fert hem aile hem de millet olarak toplumsal değerlerimizi ve bağlarımızı daha belirgin bir şekilde evlatlarımıza aktarmanın zorunlu olduğu günlerden geçiyoruz."
Açıklamada, "Milli İrade Platformu olarak bu menfur saldırıların olumsuz etkileriyle mücadele edeceğimizi ve bir daha bu gibi olayların yaşanmaması için her zeminde kararlı bir sorumluluğun parçası olacağımızı kamuoyuna ilan ederiz." ifadelerine yer verildi.
Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Bilim insanlarından "bilinçsiz kan sulandırıcı ilaç kullanmayın" uyarısı

2026-04-12 14:27 - Sağlık

Küresel Sumud Filosu aynı hedef ve genişleyen stratejisiyle Gazze'ye doğru yola çıkıyor

2026-04-12 10:22 - Dünya

THY'de yönetimde görev değişikliği

2026-04-09 19:46 - Ekonomi

Mimarlığın zirve ismi: Mimar Sinan

2026-04-09 15:58 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk hayatını kaybetti

2026-04-11 13:17 - Gündem

Dünya liderleri ve hükümet yetkilileri 17-19 Nisan'da Antalya Diplomasi Forumu'nda bir ara

2026-04-12 14:12 - Gündem

Gazze İslam Üniversitesi Eski Rektörü Shaath, Filistin'deki zorlu eğitim şartlarını anlattı

2026-04-13 11:17 - İslam-Hayat - Safer 1448

ABD ablukasının ilk 24 saatinde Hürmüz Boğazı'ndan 4 gemi geçiş yaptı

2026-04-14 18:37 - Dünya

Hürmüz Boğazı'ndaki istikrarsızlık kritik ham madde arzını tehdit ediyor

2026-04-13 13:47 - Ekonomi

Adalet Bakanı Gürlek: FETÖ'nün yurt dışı yapılanmasına karşı mücadelemiz kesintisiz devam edecek

2026-04-13 20:12 - Siyaset

İlgili Haberler

Türkiye, Kolombiya'nın "işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıyan" kararını kınadı

00:03 - Gündem

Bosna Hersek'ten yola çıkan "Filistin Konvoyu" Habur Sınır Kapısı'na ulaştı

21:03 - Gündem

Bosphorus Diplomasi Forumu'nda "Yapay Zeka ve Ekonomi Arasındaki Asimetrik İlerleyiş"

19:22 - Gündem

Sıfır Atık Vakfı, Tavşan Adası'ndaki koruma modelini COP31'e taşıyacak

18:17 - Gündem

Ankara'da Terör Suçları Değerlendirme Toplantısı yapıldı

16:33 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset