?>

Milli hokeyci Sinem öğretmen gözünü Avrupa şampiyonasına dikti

Bolu'da aile dostunun aracılığıyla sosyal aktivite olarak başladığı hokeyde, milli formayı giyerek kariyerine beden eğitimi öğretmeni olarak devam eden 25 yaşındaki Sinem Alpakan, bu branştaki başarılarıyla göz dolduruyor.

Spor - 6 yıl önce

Trabzon

Bolu'da aile dostunun aracılığıyla sosyal aktivite olarak başladığı salon hokeyinde milli forma giyen 25 yaşındaki Sinem Alpakan, başarılarıyla göz dolduruyor.

Keçiören Şehit Enes Kırımlı Ortaokulu'nda beden eğitimi öğretmeni olan Sinem Alpakan'ın hayatı, küçük yaşlarda tanıştığı salon hokeyi sayesinde değişti.

Daha önce adını bile duymadığı hokey ile 10 yaşındayken tanışan Alpakan, bu branşta kısa sürede önemli mesafeler katedip milli sporcu oldu.

Ter döktüğü hokeyde, arkadaşlarıyla yurt içi ve yurt dışında önemli başarılara imza atarak 15 yılı geride bırakan Alpakan, beden eğitimi öğretmeni olarak devam ettiği kariyerinde de başarıdan başarıya koşuyor.

Öğrencilerine de başarılı çalışmalarıyla rol model olan Alpakan, ilerlettiği spor dalında hala ilk günkü heyecanını sürdürüyor.

Kadın Milli Hokey Takımı'nda ay-yıldızlı formayı giyen Alpakan, elde ettiği başarıları Salon Hokeyi Kadın Milli Takımı ile katılacakları Avrupa Şampiyonluğu ile taçlandırmak istiyor.

"Hokey bende tutkuya dönüştü"

Salon Hokeyi Kadınlar Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonası C2 Finalleri için Trabzon'da gerçekleştirilen kampta AA muhabirine açıklamalarda bulunan Sinem Alpakan, sosyal aktivite olarak 15 yıl önce başladığı hokeyin, kendisinde tutkuya dönüştüğünü söyledi.

Hokey sporu ile aile dostları olan eski milli hokeyci Gazel Güven sayesinde tanıştığını dile getiren Alpakan, "Daha önce adını bile duymadığım bir spor dalıydı. O yüzden benim için büyük bir şans oldu. Sosyal aktivite olarak başladım ve sonrası geldi. Hokey bende tutkuya dönüştü." ifadesini kullandı.

Alpakan, hokeyde 15 yılı geride bıraktığına işaret ederek, öğretmen olmasının yanı sıra hokeyde ay-yıldızlı formayı giymenin kendisini ayrıca gururlandırdığını belirtti.

"Hala ilk günkü heyecanla İstiklal Marşı'nı okuyorum"

Milli sporcu olmanın tarif edilemeyecek bir duygu olduğunu vurgulayan Alpakan, "Bu duyguyu kelimelerle anlatmak gerçekten çok zor. Ay-yıldızlı formayı gururla giyiyorum ve hala ilk günkü heyecanla İstiklal Marşı'nı okuyor, aynı şevkle antrenman yapıyor ve müsabakalarda performans göstermeye çalışıyorum." dedi.

Alpakan, şu an Salon Hokeyi Kadınlar Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonası C2 Finalleri için hazırlık yaptıklarını aktararak, "Avrupa'da güzel bir başarı elde ederek bir sonraki yıl dünya kupası elemelerine katılmaya hak kazanmak istiyoruz. Arkadaşlarımızla öncelikli hedefimiz bu yüzden Avrupa'da söz sahibi olabilmek." diye konuştu.

Hokeyin hayatını ve dünya görüşünü değiştirdiğine dikkati çeken Alpakan, bu kapsamda öğrencilerine rol model olarak onları hokey ve spora yönlendirmek için gayret ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD Bağdat Büyükelçiliğine ek asker gönderdi

2019-12-31 23:22 - Dünya

Sabri Ülker Bilim Ödülü başvuruları başladı

2020-01-01 15:20 - Genel

2019'da ilklere imza attılar

2019-12-31 16:47 - Spor

Prof. Dr. Erdöl: Dünyada organ nakli konusunda markayız

2019-12-28 17:52 - Sağlık

İstanbul'da fırtına ağaç devirdi

2019-12-30 18:17 - Gündem

Bilinçsiz ilaç kullanımı daha çok hasta ediyor

2019-12-30 15:05 - Genel

Anadolu Efes 13. galibiyetini aldı

2019-12-27 01:57 - Spor

Kiğılı, İstanbul Havalimanı dış hatlarda mağaza açtı

2019-12-31 12:50 - Genel

Rusya 2019'da uluslararası krizlerle anıldı

2019-12-30 15:34 - Genel

Kalp enfeksiyonu hastalarına 'beslenme bozukluğu' uyarısı

2019-12-29 15:14 - Sağlık

İlgili Haberler

UEFA Konferans Ligi play-off turunda ilk maçlar sona erdi

00:57 - Spor

Samsunspor, UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda Panathinaikos'a 2-1 yenildi

23:37 - Spor

Beşiktaş, UEFA Konferans Ligi'nde turu İstanbul'daki rövanşa bıraktı

23:33 - Spor

Beşiktaş, UEFA Konferans Ligi'nde Lausanne ile deplasmanda berabere kaldı

23:17 - Spor

Samsunspor, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında deplasmanda Panathinaikos'a 2-1 yenildi

23:02 - Spor

Günün Manşetleri

BM, Arakanlı Müslümanların uğradıkları şiddet son bulana kadar ülkelerine dönemeyeceğini bildirdi

01:02 - Dünya

UEFA Konferans Ligi play-off turunda ilk maçlar sona erdi

00:57 - Spor

Malatya'da 288 kırsal konut bugün hak sahiplerine teslim edilecek

00:38 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından "asrın inşa seferberliği" paylaşımı

00:02 - Gündem

Beşiktaş, UEFA Konferans Ligi'nde turu İstanbul'daki rövanşa bıraktı

23:33 - Spor