?>

Milli güreşçi Yunus Emre Başar hedef yükseltti

Ailesinin izinden giderek başladığı ata sporu güreşte birçok derece elde eden milli sporcu Yunus Emre Başar, önce dünya ardından da olimpiyat şampiyonluğu hedefliyor.

Spor - 4 yıl önce

SAKARYA (AA) - Babasının yönlendirmesiyle 6 yaşında memleketi Sakarya'da güreşe başlayan Yunus Emre Başar (26), 2000 yılında Fransa'nın Nantes kentindeki 17. Dünya Gençler Grekoromen Şampiyonası'nda ikinciliği bulunan amcası Zafer Başar ile 1992 Barcelona Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya alan, ayrıca dünya ve Avrupa şampiyonalarında başarılar elde eden aile büyüğü Hakkı Başar'ı örnek alarak büyüdü.

Kısa sürede kendisini geliştiren Başar, 2012'de yıldızlar ve 2016'da 23 yaş altında Avrupa, 2018'de de Büyükler Akdeniz Oyunları'nda şampiyon oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor bünyesinde kariyerini sürdüren Başar, en son 24 Nisan'da Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda grekoromen stil 77 kiloda Türkiye'ye gümüş madalya kazandırdı.

Başar: "Tokyo Olimpiyatları'na gidememek beni üzüyor"

İstanbul Sultangazi'deki bir okulda beden eğitimi öğretmenliği yapan milli sporcu Yunus Emre Başar, AA muhabirine, "Tokyo Olimpiyatları'na gidememek beni üzüyor." dedi.

Birçok sakatlık geçirdiğini ifade eden Başar, "Üç defa ameliyat oldum. Bunlar insanı yıpratabiliyor. Yenildiğin zaman bırakma isteği geliyor. Güreş gerçekten zor bir spor. Özellikle aile desteği burada devreye giriyor. Genç arkadaşlarımıza ailelerin desteğine, kendi inançlarına güvenmelerini ve hayal kurmalarını tavsiye ediyorum. Ne kadar büyük hayal kurarsanız ve ne kadar hırslıysanız bir an önce başarıyı yakalarsınız." diye konuştu.

"İlk hedef dünya şampiyonluğu"

Olimpiyat hayali olduğunu aktaran Başar, "Her sporcunun hayali olimpiyatlarda madalya almak. Gönül isterdi ki Avrupa şampiyonluğunu kazanayım. Şimdi sırada Dünya Şampiyonası var. İlk önce dünya şampiyonu olmayı, ardından 2024'teki Paris Olimpiyatları'na en iyi şekilde hazırlanmayı ve orada ülkemi temsil etmeyi istiyorum." ifadelerini kullandı.

Ailesinde güreşle sürekli ilgilenen birileri olduğu için kendisini şanslı hissettiğini vurgulayan Başar, "Yenildiğim zaman da yendiğim zaman da beni destekleyen bir ailem oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Başar, ailesinin yanına geldiği zamanlarda Avrupa ile dünya dereceleri bulunan kardeşi Abdul Samet ve Sakarya Büyükşehir Belediyespor'da antrenör olan amcası Zafer Başar'la antrenmanlarına devam ettiğini sözlerine ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Katar, Libya'daki Trablus Büyükelçiliğini yeniden açacak

2021-05-23 21:26 - Dünya

Gökbey Helikopteri limitleri zorluyor

2021-05-25 17:02 - Teknoloji

6 dilde idare hukuku sempozyumu

2021-05-20 20:33 - Ekonomi

'Turizmin başkenti' Antalya, mavi bayraklı plaj sayısıyla dünyada söz sahibi

2021-05-22 16:26 - Ekonomi

16 yaşındaki İtalyan yüzücü Pilato'dan dünya rekoru

2021-05-23 23:53 - Spor

'Büyük Mustafa' Altay'ı Süper Lig'e çıkarma hedefinde

2021-05-25 16:41 - Spor

Fedakar öğretmenler 'özel öğrenciler' için toprağa dokundu

2021-05-25 16:56 - Çevre-Hayat

Türkiye'nin Tokyo 2020 maraton kadrosu kesinleşti

2021-05-26 02:46 - Spor

Fenerbahçe'nin Kopenhag'a kiraladığı Zanka, Danimarka Milli Takımı’nın EURO 2020 kadrosuna davet edildi

2021-05-26 04:41 - Spor

Sel felaketinin yaşandığı Dereli'de yeni yapıların inşasında sona yaklaşıldı

2021-05-23 16:53 - Ekonomi

İlgili Haberler

Voleybolda Sultanlar Ligi ve Efeler Ligi'nin başlangıç tarihleri değişti

22:58 - Spor

ikas Eyüpspor, Corendon Alanyaspor'u mağlup etti

21:18 - Spor

Fenerbahçe'nin yeni transferi Edson Alvarez: Herkes Fenerbahçe'nin büyüklüğünü biliyor

20:22 - Spor

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Bulgaristan'ı 3-0 yenerek son 16 turuna yükselmeyi garantiledi

17:22 - Spor

A Milli Futbol Takımı'nın İspanya maçı öncelikli biletleri satışa çıktı

16:47 - Spor

Günün Manşetleri

Avrupalı liderler İsrail'in Nasır Hastanesi'ni hedef alan saldırılarına tepki gösterdi

00:07 - Dünya

Kartal'da işçiler "eksik ödeme yapıldığı" gerekçesiyle çöpleri toplamadı

23:28 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu üyelerini kabul etti

23:08 - Gündem

ikas Eyüpspor, Corendon Alanyaspor'u mağlup etti

21:18 - Spor

Avrupalı liderlerden İsrail'in Nasır Hastanesi'ni hedef alan saldırılarına tepkiler

21:13 - Dünya