?>

Milli Dayanışma Kampanyası'na 9 yaşındaki Zehra da destek verdi

Tokat'ta, Milli Dayanışma Kampanyası'na harçlıklarını bağışlayan 9 yaşındaki Zehra Alan'ı, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, duyarlı davranışı için tabletle ödüllendirdi.

Gündem - 5 yıl önce

Ankara

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, bilgisayar için biriktirdiği kumbaradaki parasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" sloganıyla başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na bağışlayan 9 yaşındaki Zehra Alan'a tablet hediye etti.

Tokat Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ilkokul 4'üncü sınıf öğrencisi Zehra Alan, cuma günü bilgisayar almak için 3 aydır kumbarasında biriktirdiği 131 lira 60 kuruşu, Milli Dayanışma Kampanyası'na bağışladı.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da kampanyaya desteğinden dolayı Zehra Alan'a tablet bilgisayar hediye etti.

Eroğlu'nun hediyesi zabıta ekiplerince teslim edildi.

Mustafa Alan, kızıyla Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'nu telefonla arayarak teşekkürlerini iletti.

Zehra Alan ile telefonla görüşen Eroğlu, duyarlılığından dolayı Alan'ı tebrik ederek, şunları söyledi:

"Sen kocaman yüreği olan bir kızımızsın. Öncelikle seni yetiştiren anne ve babaya da teşekkür ediyorum. Zehra'nın bu güzel davranışından dolayı bir hediyemiz olsun istedim. Çünkü böyle güzellikleri desteklemek lazım. Onun için lütfen bu hediyemizi kabul et.

Senin yüreğin o kadar güzel ki kendin kullanmayıp daha çok ihtiyacı olan birine vereyim demişsin. Bu da örnek bir davranış. Keşke senin gibi herkes bunu gösterebilse ama sen hepimize örnek oldun."

Zehra'nın babası Mustafa Alan, Eroğlu'na teşekkür ederek şunları dile getirdi:

"İçimde hem gurur hem de sevinç var. Kızımın da böyle bir şey yapması çok hoşuma gitti. Birlikte oturuyorduk, televizyon izlerken kendisi yardım kampanyasına katkıda bulunmak istediğini söyledi. Yardımımızı yaptık. Belediye Başkanımız da bir hediye gönderdi kızıma, sağ olsun. Çok mutlu olduk."

Zehra Alan da "Tokat Belediye Başkanımıza hediye gönderdiği için teşekkür ediyorum. Ben hiç böyle bir şey beklemiyordum." ifadesini kullandı.

Minik Mehmet Emin, kumbarasındaki parayı "Milli Dayanışma Kampanyası"na bağışladı

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yaşayan 6 yaşındaki Mehmet Emin Yorgun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan "Milli Dayanışma Kampanyası"na kumbarasında biriktirdiği 515 lirayla destek oldu.

Yeşilova Mahallesi'nde ikamet eden Mehmet Emin Yorgun, ailesinin vasıtasıyla mahalle muhtarı Ali Filiz'i arayarak, kumbarasında biriktirdiği parayı "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" sloganıyla yürütülen kampanyaya bağışlamak istediğini ancak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle evden çıkamadığı için kendisine yardımcı olmasını istedi.

Muhtar Filiz'in, durumu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildirmesinin ardından görevlendirilen polis memuru, Mehmet Emin'den kumbarasında biriktirdiği 515 lirayı teslim aldı.

Polis memuru, teslim aldığı parayı muhtar Filiz ile kampanyanın banka hesabına yatırarak, dekontu Mehmet Emin'e teslim etti. Polis memuru, çocuğa bu duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

Mehmet Emin Yorgun da polis memuruna yardımından dolayı teşekkür ederek, vatandaşlara "evde kal" çağrısı yaptı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus'tan 'korkutan' koronavirüs açıklaması

2020-04-02 01:32 - Sağlık

Hamilelere Kovid-19/ koronavirüse karşı tavsiyeler

2020-04-06 15:54 - Sağlık

Koronavirüs ile mücadelede İsveç modeli tartışılıyor

2020-03-31 18:52 - Dünya

Milli Dayanışma Kampanyası'na 9 yaşındaki Zehra da destek verdi

2020-04-06 21:52 - Gündem

AK Parti MYK video konferans ile toplandı

2020-04-03 18:17 - Siyaset

Gıda alışverişinde koronavirüsten korunmanın yolları

2020-04-01 20:06 - Sağlık

Karantinadaki umrecilerin tahliyeleri başladı

2020-03-31 18:22 - Gündem

Yurt genelinde 'Evde kal' çağrılarına büyük oranda uyuldu

2020-03-31 19:32 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Alparslan Türkeş'in vefat yıl dönümünde taziye telefonu

2020-04-04 23:37 - Gündem

Ressam polis şehit meslektaşlarının portrelerini çiziyor

2020-04-06 15:07 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Malatya'da depremde hasar gördüğü için patlayıcıyla yıkılan site yeniden yapıldı

18:57 - Gündem

TCG Anadolu, Çanakkale'den İstanbul'a 'Zafer Yolculuğu'nu tamamladı

18:53 - Gündem

Siyasilerden Emine Erdoğan'ın Melania Trump'a gönderdiği Gazze mektubuna ilişkin paylaşım

18:48 - Gündem

Bağcılar'da alt geçitte düşen beton parçaları trafikte tehlike oluşturdu

18:43 - Gündem

İstanbul Boğazı'nda deniz konvoyuyla Gazze eylemi

18:13 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep FK, sahasında Gençlerbirliği'ni 2-1 yendi

23:58 - Spor

Fenerbahçe, ligdeki ilk 3 puanını 3 golle aldı

23:47 - Spor

Fenerbahçe evinde 3 puanı 3 golle aldı

23:38 - Spor

Türk Yıldızları, Malazgirt semalarında gösteri uçuşu yaptı

21:28 - Çevre-Hayat

İsveç'te İsrail'in Gazze'ye yönelik işgal planı protesto edildi

20:47 - Dünya