?>

Milli curlingciler, 2 yılın ardından dünya şampiyonasında madalya hedefliyor

Türkiye Karışık Curling Milli Takımı, iki yıl aradan sonra katılacakları Dünya Karışıklar Curling Şampiyonası'na kürsüye çıkma hedefiyle hazırlanıyor.

Spor - 1 yıl önce

Erzurum

Erzurum'daki curling salonunda haftanın 6 günü çalışan milliler, 12-19 Ekim'de gerçekleştirilecek ve 2 erkek, 2 kadın sporcuyla 40 ülkenin katılacağı şampiyonada ülkelerini temsil edecek.

Buz ve fitnes antrenmanlarıyla çalışan milliler, 2 yıl aradan sonra İskoçya'da katılacakları bu organizasyona madalya hedefiyle çalışıyor.

Murat Akın: "Oldukça deneyimli bir takımımız var"

Türkiye Curling Federasyonu Asbaşkanı Murat Akın, AA muhabirine, şampiyonaya 2 yılın ardından tekrar katılmaya karar verdiklerini söyledi.

Şampiyonada başarılı olmak için hazırlıkların devam ettiğini belirten Akın, "Sporcularımız önceden genç milli takımında olan sporcular. Yani tecrübeli ve Süper Lig'de oynuyorlar. Oldukça deneyimli bir takımımız var. İnşallah orada güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum." dedi.

Akın, şampiyona ile Türkiye'nin dünyadaki sıralamasını yükseltmeyi amaçladıklarını ifade ederek, "Geçmişte karışık takımı olarak 10. sıradaydık ama 2 yıl üst üste katılmayınca sıralamada aşağı düştük. Şimdi tekrar onun yukarı çekmek için uğraşacağız. Önceden yarı finale kadar geldiğimiz durumumuz var. Şimdi bizim hedefimiz yarı final ve madalya kazanabilmek. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 6 günlük çalışmalarda ara vermeden devam edersek başarılı olabiliriz. Çünkü dünyanın yaklaşık 40 ülkesi arasından çıkmak istiyoruz." diye konuştu.

İskoçya'dan iyi bir sonuçla döneceklerine inandığını dile getiren Akın, şöyle devam etti:

"Bizim bütçemiz nedeniyle Avrupa'da çok özel turnuvalara gitme şansımız yok. Avrupa'daki takımlar birbirlerine yakın oldukları için sürekli kendi aralarında turnuva yapıyor, hazır hale geliyor. Bizim o şansımız da az ama biz bu imkansızlıklar olsa da kendi sporcularımız arasında çalışmalarımızı hızlandırıp devam ediyoruz. Genç ve dinamik bir takımız. Başarılı olacağımıza inanıyorum. Dünya sıralamasında bizi daha yukarı çekebilmek için gayret içindeyiz. İnşallah İskoçya'dan iyi bir sonuçla ülkemize dönmeyi planlıyoruz."

Adem Özdemir: "Hedefimiz şampiyonluk buna uzak değiliz"

Takımın antrenörü Adem Özdemir de milli sporcuların daha önce dereceleri olduğunu anlatarak, şöyle konuştu:

"Takımımız zaten bir önceki yıllarda genç milli takımda hem kadınlarda hem de erkeklerde dünya derecesi almış sporcular. Şimdi bunlar karma şekilde yarışa katılacak. Hazırlıklarımız da iyi gidiyor. Başladığımızın üzerine her zaman koya koya gidiyoruz. Şu an ortalama oyunumuzu hesaplarsak yüzde 70'lerde oynuyoruz. Bunu şampiyonaya kadar daha üste çıkaracağız. Bu şampiyonada derece alacağımıza inanıyoruz çünkü gerçekten onlara güveniyoruz. Hedefimiz şampiyonluk, buna uzak değiliz."

Sporculardan Selahattin Eser ise 2019'dan beri curling oynadığını söyledi.

Gruplarında bildikleri ülkelerle karşılaşacaklarını dile getiren Eser, "5 grup var ve biz A Grubu'ndayız. Burada oynayacağımız takımlarda daha önce yendiğimiz, yenildiğimiz ekipler var. Grubumuz biraz dengeli, ne kolay, ne zor. Elimizden geleni yapacağız. Hedefimiz derece elde etmek." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yi resmi törenle karşıladı

2024-09-04 14:48 - Gündem

Hindistan'ın güneyinde şiddetli yağışlar nedeniyle ölenlerin sayısı 19'a yükseldi

2024-09-02 13:27 - Dünya

Hatay'da depremzedeler Gülderen Mahallesi'ndeki yeni yuvalarına yerleşmeye başladı

2024-09-05 13:42 - Çevre-Hayat

Hindistan'da şiddetli yağışlar sebebiyle 10 kişi öldü

2024-09-01 20:57 - Dünya

Milli Savunma Bakanı Güler: Şanlı donanmamız dünyanın önde gelen deniz kuvvetlerinden biridir

2024-08-31 13:22 - Siyaset

Para atletizmde milli sporcu Serkan Yıldırım, altın madalya kazandı

2024-08-31 22:52 - Spor

PFDK, Galatasaray, Trabzonspor ve Adana Demirspor'a para cezası verdi

2024-09-05 21:38 - Spor

Üniversite kampüsünde kadın personel ve öğrenciler için savunma sanatları kursu veriliyor

2024-09-03 13:42 - Çevre-Hayat

Kanser hastaları için "uzaktan görüntülü muayene" dönemi

2024-09-05 12:07 - Sağlık

Atık su deşarjının detaylı incelenmesi için İzmir Körfezi'nde ikinci bilim seferi düzenlenecek

2024-09-05 14:28 - Gündem

İlgili Haberler

Galatasaray, Ajax maçı hazırlıklarını tamamladı

14:43 - Spor

Konyaspor'da Recep Uçar dönemi iç saha yenilgileriyle sona erdi

14:27 - Spor

Trabzonspor'dan Stefan Savic'in sağlık durumuyla ilgili açıklama

13:32 - Spor

Başantrenör Lorenzo Micelli'nin hedefi Beşiktaş'ı play-off'lara taşımak

13:28 - Spor

Viktoria Plzen-Fenerbahçe maçını Hollandalı hakem Allard Lindhout yönetecek

13:27 - Spor

Günün Manşetleri

Ukrayna: Rusya son bir ayda Ukrayna'daki mevzilere 5 bin 328 güdümlü hava bombası attı

14:47 - Dünya

Galatasaray, Ajax maçı hazırlıklarını tamamladı

14:43 - Spor

Motosikletlerde "koruyucu eldiven" zorunluluğu

14:37 - Gündem

Savunma ve havacılık sanayisinden güçlü ihracat performansı

14:32 - Ekonomi

Konyaspor'da Recep Uçar dönemi iç saha yenilgileriyle sona erdi

14:27 - Spor