?>

Milli cimnastikçiler Paris 2024'te altın madalyaya ulaşmak için çalışıyor

Türkiye'ye cimnastikte ilk olimpiyat madalyasını kazandıran Ferhat Arıcan ile dünya şampiyonu İbrahim Çolak, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanma hedefiyle hazırlıklarını sürdürüyor.

Spor - 2 yıl önce

Bolu

Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımı, olimpiyatlara hazırlık kapsamında sezonun ilk kampını Bolu'da yaptı. Milliler, Karaçayır Mahallesi'ndeki Murat Canbaş Cimnastik Salonu'nda antrenörler gözetiminde günde çift antrenman yaparak çalışmalarını sürdürdü.

Bolu kampını tamamlayan milli cimnastikçiler, hazırlıklarına İzmir'de devam ediyor.

Kamp kadrosunda yer alan milli sporcular Ferhat Arıcan ve İbrahim Çolak, olimpiyatlara "altın madalya" parolasıyla hazırlanıyor.

Arıcan: "Cimnastik ülkesi olmaya başladık"

Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya kazanan Ferhat Arıcan, AA muhabirine, Bolu kampının eğlenceli ve yorucu geçtiğini söyledi.

Arıcan, cimnastik tarihinde ilk defa olimpiyatlara takım halinde gidildiğini aktararak, "Büyük bir hedefimiz vardı; takım halinde kotayı almak. Bunu da başardık. Gerçekten şu ana kadar takım olarak gelmiş geçmiş en büyük başarılarımızdan biri." dedi.

Takım olarak güçlü olduklarını vurgulayan Arıcan, "Dünya standartlarında bir takımız. Avrupa Şampiyonası'nda madalyamız var. Dünya Şampiyonası'nda final hedefliyoruz. Dünyanın en iyi 12 takımının içerisindeyiz. Artık bir cimnastik ülkesi olmaya başladık. Tabii bu kolay olmadı. Çok uzun yıllar emek verdik. Hem antrenmanlarımızda hem de yarışmalarımızda verdiğimiz büyük çabalarla buralara geldik." diye konuştu.

Arıcan, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda takım halinde daha büyük başarılar kazanacaklarına inandıklarını kaydetti.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda tarihi bir başarı elde edildiğine işaret eden Arıcan, şöyle devam etti:

"Benim madalyam, tüm Türkiye'nin madalyasıdır. Türkiye'ye cimnastikte ilk olimpiyat madalyasını kazandırdım. Şimdi hedefimiz; bu madalya sayısını artırmak. 2016 yılında ilk defa gitmiştim, 2020 yılında ilk madalyamızı aldım. Çok büyük çalışma ve emekle gelen bir madalyaydı. İnşallah 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda madalyanın rengini değiştireceğim."

Fotoğraf: Mehmet Emin Gürbüz/AA

Çolak: "Olimpiyatlar sporun zirvesi"

Ay-yıldızlı cimnastikçi İbrahim Çolak, olimpiyatlara yönelik azimle çalıştıklarını belirterek, kariyerinin tek eksik madalyasını kazanmayı hedeflediğini dile getirdi.

Çolak, sakatlıklarının geride kaldığını aktararak, "Olimpiyatlarda 23 yıllık sporculuk kariyerimde yaşadığım tüm tecrübeleri kullanıp, çalışmalarımı da doğru bir şekilde yaparak madalya hedefime ulaşmaya çalışacağım. Bu hedefime ulaşmayı çok istiyorum. Olimpiyatlar bu sporun zirvesi. Madalya alırsam cimnastik kariyerimdeki bütün hedeflerimi gerçekleştirmiş olacağım." ifadelerini kullandı.

Rakiplerine değinen Çolak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok az puanla sıralamanın değiştiği durumlar. Burada baktığınızda o en iyi 10-15 kişi bile şampiyon gibi görünebilir. Çünkü arada dağlar kadar fark yok. Detaylar madalya almanızı veya madalyanın rengini belirliyor. Tabii ki çok iyi rakip olduğumuz kadar çok iyi arkadaşız da. Dostlukları hiç bozmadan yarışmaları, müsabakaları devam ettiriyoruz. En önemlisi karşılıklı saygı ve sevgi."

Çolak, Ferhat Arıcan'ın aldığı bronz madalyadan sonra Türkiye'ye bir olimpiyat madalyası daha kazandırmak istediğini vurgulayarak, bu hedef doğrultusunda hep üstüne koyarak ilerlediğini anlattı.

Tokyo'daki olimpiyatlarda 7 final yaptıklarına ve bir madalya aldıklarına işaret eden Çolak, Paris'te birden fazla madalya kazanmayı hedeflediklerini, olimpiyatlara katılacak ekibin bunu başarabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sivas'taki gol düellosu beraberlikle bitti

2023-11-27 22:17 - Spor

Konyaspor, konuk ettiği Kasımpaşa'yı 2 golle yendi

2023-11-25 18:28 - Spor

BDDK'den Adabank'ın niteliğinin katılım bankası olarak değiştirilmesine izin

2023-11-28 09:12 - Ekonomi

Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarısının sırrı

2023-11-28 18:33 - Teknoloji

Ordu'da fırtına sonrası hasar tespitine başlandı

2023-11-27 15:43 - Gündem

Galatasaray evinde farklı kazandı

2023-11-25 21:13 - Spor

KÖİ projelerinden memnuniyet oranı yüzde 66

2023-11-24 11:23 - Ekonomi

Sivasspor, bu sezon evinde 7 maçtır kazanamıyor

2023-11-28 09:57 - Spor

Beşiktaş, Rıza Çalımbay ile kendine geldi

2023-11-27 11:56 - Spor

Okay Yokuşlu'nun gözü EURO 2024'te

2023-11-29 13:13 - Spor

İlgili Haberler

Okyanus Yedilisi'ni tamamlayan ilk Türk yüzücü Bengisu Avcı, basınla buluştu

19:18 - Spor

Wilfried Singo, Türk futbol tarihinin en pahalı ikinci transferi oldu

18:32 - Spor

Shane Larkin, EuroBasket 2025'te madalya kazanacaklarına inanıyor

17:28 - Spor

Ayhancan Güven, Almanya'da piste çıkacak

17:08 - Spor

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, başarılı olacaklarına inanıyor

14:57 - Spor

Günün Manşetleri

ABD Hazine Bakanlığı, bankaları Çinli para aklama ağları konusunda uyardı

19:37 - Ekonomi

Sanatçılar, politikacılar, gazeteciler, doktorlar ve aktivistler Gazze'ye doğru yola çıkmaya ha

19:07 - Dünya

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, görevden alınmasını engellemek için Trump'a dava açtı

19:03 - Dünya

Selçuk Bayraktar: Mavi vatan, gelecek nesillere bırakacağımız en önemli miraslardandır

18:58 - Gündem

İstanbul'da düzenlenen "İslami ve İnsani Bir Sorumluluk: Gazze" konferansı tamamlandı

18:52 - Gündem