Milli boksörler, Akdeniz Oyunları ve Avrupa Şampiyonası için Erzurum'da güç depoluyor

A Milli Erkek Boks Takımı, Akdeniz Oyunları ve Avrupa Boks Şampiyonası'na Erzurum'da yaptığı kuvvet ve dayanıklılık çalışmalarıyla hazırlanıyor.

Spor - 1 ay önce

Kentin yüksek irtifasından faydalanmak için 18 sporcu ve 7 antrenörden oluşan 25 kişilik gurupla kampa giren milliler, Palandöken Dağı'nda dağ koşu ve atletizm tartan pistinde yaptıkları antrenmanlarla turnuvalar öncesi güç depoluyor.
Erzurum'daki çalışmalarının ardından Kazakistan Boks Milli Takımı ile Kastamonu'da ikili kamp yapacak ay-yıldızlı eldivenler, 21 Ağustos-3 Eylül tarihlerinde İtalya'nın Taranto kentindeki 2026 Akdeniz Oyunları ile 15-26 Eylül tarihlerinde Bulgaristan'ın başkenti Sofya'daki Avrupa Şampiyonası'nda madalya kovalayacak.
Başantrenör Alisher Rahimov, Erzurum'da kuvvet ve dayanıklılığa yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Çok iyi bir takıma sahip olduklarını belirten Rahimov, "Özellikle dağ antrenmanlarımızda yani Palandöken'deki yüksek irtifadan elde edeceğimiz kazanımlarla Akdeniz Oyunları ve Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. Çok iyi bir takıma sahibiz ve en önemlisi Dünya Şampiyonası'nda bu seviyedeki sporcuları en iyi pozisyona getirmek istiyorum." dedi.
Takımda önemli sporcuların olduğunu aktaran Rahimov, şunları kaydetti:
"Takımda Avrupa şampiyonu sporcumuz var ama bu yeterli değil. Bu takımda elit ve üst seviyede sporcular var. En son Brezilya'da yapılan Dünya Kupası'nda bronz madalya kazandık. Biz bu sonuçları daha da artırmak istiyoruz. O yüzden buradayız. Erzurum'da bulunmamızın amacı tabii ki yüksek irtifa. Antrenmanlarımızı tamamen kuvvet ve dayanıklılık üzerine planladık. Bu oksijen seviyesinde yapılan antrenmanlarla fizyolojik anlamda kazanımlar elde etmek istiyoruz. Sonrasında yapacağımız kamplarda bu kazanımları performansa ve boksa entegre etmek için buradayız."
Kentteki kampın ardından Kastamonu'ya gideceklerini anlatan Rahimov, "5 günlük dinlenmenin ardından Kastamonu'daki Boks Federasyonu Milli Takım Kamp Eğitim Merkezi'ne geçeceğiz. A ve B takımı olarak hazırız. Kazakistan'dan yaklaşık 20 sporcu gelecek ve onlarla ortak kampımız olacak. Onlarla birlikte Akdeniz Oyunları sürecini tamamlayacağız. Bu süreçte Avrupa Şampiyonası için sporcularımızın durumlarını da değerlendireceğiz." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İspanya, Uruguay'ı 1-0 mağlup ederek gruptan çıktı

2026-06-27 08:08 - Spor

İstanbul'da 5 bin kişi aynı anda horon oynayarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

2026-06-28 17:57 - Magazin

Fenerbahçe'de yardımcı antrenör Dirk Kuyt, basın mensuplarıyla buluştu

2026-07-01 11:18 - Spor

Rus Milletvekili Hamzayev, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ikili iş birliğini görüştü

2026-06-25 21:59 - Özel Haber

Azerbaycan'da, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliğinin 20. Konferansı yapıldı

2026-06-24 13:47 - İslam-Hayat - Safer 1448

Pakistan, elektrik özelleştirme sürecinde Türkiye'nin deneyimlerinden yararlanmayı hedefliyor

2026-06-30 13:25 - Ekonomi

NATO Ankara Zirvesi kapsamında kapatılacak yollar açıklandı

2026-06-25 15:22 - Çevre - Seyahat

İslam bilim tarihinin öncü ismi Prof. Dr. Fuat Sezgin vefat yıl dönümünde anıldı

2026-06-30 23:17 - İslam-Hayat - Safer 1448

TDT üyesi ülkelerin dini kurumlarının başkanları Şuşa'da bir araya geldi

2026-06-30 17:58 - İslam-Hayat - Safer 1448

İtalya'da aşırı sıcaklıklar, Po Nehri'nde kuraklığa ve tarımsal üretimde olumsuzluklara yo

2026-06-25 13:03 - Dünya

İlgili Haberler

Talisca, Sturm Graz karşısında attığı golle tarihe geçti

17:07 - Spor

Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı, Merve Tanyel'i kadrosuna kattı

16:47 - Spor

Milli artistik cimnastikçiler, Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek

13:58 - Spor

TVF Başkanı Mehmet Üstündağ: İnşallah bu yıl Milletler Ligi şampiyonluğuna Avrupa şampiyonluğunu da

13:23 - Spor

Beşiktaş, Hradec Kralove maçının hazırlıklarını tamamladı

12:23 - Spor

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını her platformda en güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz

18:27 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ı resmi törenle karşıladı

18:23 - Gündem

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını her platformda en güçlü şekilde savunmaya devam ede

18:17 - Gündem

Bahçeli: Terörsüz Türkiye hedefi ile 'Terörsüz Bölge' ülküsünü buluşturan bütüncül irade n

18:13 - Gündem

Bakan Yumaklı: Silvan Barajı'nda Eylül 2027 itibarıyla su tutmaya başlıyoruz

18:07 - Ekonomi