?>

'Milletin kardeşliğini güçlendirmek için mücadele veriyoruz'

Başbakan Yıldırım, "15 yıldır biz Türkiye'nin birliğini, beraberliğini, milletin kardeşliğini güçlendirmek için mücadele veriyoruz." dedi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

ANKARA AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Sincan ilçesindeki Lale Meydanı'nda partisince düzenlenen mitinge katılarak, vatandaşlara hitap etti.

"En başından beri duruşumuz çok net" diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak. Bunun dışında hiçbir şeyi bu millet kabul etmez. Ne federasyonu ne eyaleti ne de bir ayrışmayı asla kabul etmeyiz, buna fırsat vermeyiz. 15 yıldır biz Türkiye'nin birliğini, beraberliğini, milletin kardeşliğini güçlendirmek için mücadele veriyoruz. İnşallah 16 Nisan'da sandıklardan 'evet' çıkacak, Türkiye kazanacak."

"O yaptığınız zulümlerin hesabını soracağız"

Başbakan Yıldırım, bir yandan 18 maddelik değişikliği millete anlattıklarını, bir taraftan da ana muhalefetin yalan yanlışla milletin kafasını karıştırmasının önüne geçmeye çalıştıklarını kaydetti.

Vatandaşın, anayasaya kim karşı çıkıyorsa, ona bakıp karar vermesi gerektiğine dikkati çeken Yıldırım, şunları söyledi:

"Terör örgütü, Kandil karşı çıkıyor mu? 'Evet çıkarsa biz biteriz.' diyor. Evet çıkacak siz de biteceksiniz. Kandilinizi söndüreceğiz. O yaptığınız zulümlerin, ölümlerin hesabını soracağız. Başka kim karşı çıkıyor? FETÖ karşı çıkıyor. Almanya'da, içeride dışarıda sürekli propaganda yapıyor. 'Aman hayır verin, hayır verin' diyor. Bu millet pazar günü bunun cevabını verir mi? O zaman siz görürsünüz. Başka kim karşı çıkıyor? Avrupa ülkelerinin bazıları da karşı çıkıyor. Öylesine karşı çıkıyorlar ki terör örgütlerinin orada kampanya yapması için her türlü imkanı sağlıyorlar, Türkiye'den bakanlar, milletvekilleri gidince onlara engel oluyorlar. Atlarıyla, itleriyle insanların üzerine gidip onları yaralıyorlar. Bunlar Türkiye'nin iyiliğini mi istiyor? Hayır. O halde cevabımız evet."

"Bizde kardeşlik var"

Başbakan Yıldırım, geçmişten bu yana Sincan'ın demokrasinin ve özgürlüğün ne demek olduğunu çok iyi bildiğini belirtti.

Pazar günü bir seçim yapmayacaklarını, Türkiye'nin geleceğine karar vereceklerini anlatan Yıldırım, şu görüşlerini paylaştı:

"Gençlerimizin, torunlarımızın geleceğine karar veriyoruz. Türkiye darbelerle, muhtıralarla, cuntalarla yaşamaya devam mı edecek, yoksa milletin iktidarıyla yoluna devam mı edecek? Millerin iktidarıyla sürekli istikrarla yolumuza devam edeceğiz, inşallah. Kardeşlerim şunu aklınızdan çıkarmayın. Pazar günü ülkemizin geleceği için en iyi tercihi yapacaksınız. Bazı kendini bilmezler 'Bakın ha evet verirseniz, nasıl düşmanı İzmir'den denize döktük, sizi de dökeriz' dediler. Onları biz denize dökmeyiz. Bizde kin yok. Bizde intikam yok. Bizde kardeşlik var. Biz ancak bunu diyenleri sandığa gömeriz, sandığa."

Yıldırım, konuşmasını tamamlamasının ardından, Sincan esnafını ziyaret etti.

Muhabir: Mümin Altaş

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kremlin'den Suriye açıklaması

2017-04-10 18:47 - Dünya

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: 16 Nisan'dan sonra AB'ye son önerimizi sunacağız

2017-04-13 15:35 - Genel

Beşiktaşlı Marcelo en iyi 11'de

2017-04-14 18:20 - Spor

Çorum'da FETÖ operasyonu: 23 gözaltı

2017-04-14 17:57 - Gündem

Bahar nezlesinde, işitme kayıpları artabiliyor

2017-04-13 18:17 - Sağlık

Olympique Lyon-Beşiktaş maçında taraftarlar sahaya girdi

2017-04-14 01:22 - Spor

AB Bakanı Çelik saldırıyı kınadı

2017-04-09 18:12 - Genel

'Huzurun ölçüsü hukukun üstünlüğünde yatar'

2017-04-09 20:17 - Siyaset

'Milletin kardeşliğini güçlendirmek için mücadele veriyoruz'

2017-04-14 22:27 - Gündem

'ABD isterse savaşa gideriz'

2017-04-14 14:52 - Dünya

İlgili Haberler

İstanbul için Afrika sıcakları uyarısı

18:13 - Gündem

Başkentte bir apartmanda çıkan yangında dumandan etkilenen anne ve oğlu hastaneye kaldırıldı

17:22 - Gündem

Eski Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Ateş tutuklandı

16:57 - Gündem

Doğurganlık hızındaki düşüş "toplumsal dönüşümün yansıması"

16:18 - Gündem

Yurt genelinde sıcaklıklar yarından itibaren 6-12 derece artacak

15:23 - Gündem

Günün Manşetleri

Galatasaray Kulübü, Florya arazisi için Nivak Yapı ile anlaşmaya vardı

18:28 - Spor

İstanbul için Afrika sıcakları uyarısı

18:13 - Gündem

IEA'dan Afrika'da bir milyar insanın temiz pişirme çözümlerine erişimi için yol haritası

18:08 - Dünya

Başkentte bir apartmanda çıkan yangında dumandan etkilenen anne ve oğlu hastaneye kaldırıldı

17:22 - Gündem

İş dünyası temsilcileri AB Komisyonu'nun Schengen vizesi adımını değerlendirdi

17:17 - Ekonomi