?>

Midwood Türkiye’yi sinema merkezi yapacak

Midwood Finans ve Pazarlama Grup Başkanı Selimoğlu, Midwood İstanbul Film Stüdyo Kompleksi’nin Türkiye ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi.

Ekonomi - 8 yıl önce

İSTANBUL - Musab Turan

Midwood Finans ve Pazarlama Grup Başkanı Alper Tolga Selimoğlu, geçen yıl aralık ayında Büyükçekme’de temeli atılan Midwood’un, dünya sinema sektörünün artan çekim platosu ihtiyacına cevap vereceğini söyledi.

Yabancı sinema yapımlarını Türkiye’ye çekmeyi planladıklarını belirten Selimoğlu, Hollywood yapımı görünen birçok filmin Bulgaristan, Macaristan, Çek Cumhuriyeti ve Romanya’da çekildiğini kaydetti.

Doğu Avrupa ülkelerinde kurulan film stüdyolarının düşük maliyet nedeniyle ABD’li film şirketlerine cazip geldiğini aktaran Selimoğlu, “Doğu Avrupa’daki stüdyolar ya çok eski ya da kaliteli bir hizmet veremediklerinden kapsamlı değiller.” bilgilerini verdi.

“1 milyar dolarlık Amerikan yapımını buraya çekmeyi düşünüyoruz”

Komplekste bir filmin çekilmesi için gerekli tüm ekipmanın bulunacağını aktaran Selimoğlu, proje ile Türkiye’de birçok ünlü filmin çekileceğini anlattı.

Selimoğlu, projenin yatırım tutarına ilişkin şu bilgileri verdi:

“Midwood 2018 sonunda tamamen faaliyete girecek ve 5’inci yılının sonunda yılda 6 ila 8 arası Hollywood yapımının çekilmesini bekliyoruz. Bulgaristan’daki Nu Boyana stüdyolarında yılda 70 film çekiliyor. Bizim Doğu Avrupa’daki pazar payımızın yüzde 10 olduğunu düşünürsek biz 5’inci yılın sonunda 250 milyon dolarlık bir yatırım olmamıza rağmen en az 350 milyon dolarlık Amerikan yapımını buraya getirmiş olmayı düşünüyoruz. Yıllar bazında genişleterek düşünürsek 2023 yılında 1 milyar dolarlık Amerikan yapımını buraya çekmeyi planlıyoruz. Bu da 4 bin kişinin faal olarak çalıştığı büyük bir ihracat merkezi olmamız anlamına geliyor. Bizler hizmet ihracatı yapıyoruz.

Birçok çekim platosu bulunduğu için kaliteli hizmet alamamasına rağmen mecburen Bulgaristan’a, Çek Cumhuriyeti’ne, Macaristan’a giden uluslararası yapımları Los Angeles ofisimiz ve yurt dışı faaliyetlerimizle kompleksimize çekeceğiz. 1 milyar dolarlık büyüklüğü 5-6 yıl içerisinde Türkiye’ye getirebileceğimize inanıyoruz.”

“Makine ve teçhizatımız son teknoloji cihazlardan oluşuyor”

Midwood İstanbul Film Stüdyo Kompleksi’nin Türkiye ve dünyadaki sinema sektörünün ihtiyaçları araştırıldıktan sonra projelendirildiğini hatırlatan Selimoğlu, “Avrupa’nın alanında en büyük ve en kapsamlı projesi olan Midwood’da kapalı stüdyolar ve açık set alanları dışında pek çok fonksiyon var. 21 tane kapalı, 17 açık stüdyomuz var. Tüm bunlardan önemlisi tüm makine ve teçhizatımız son teknoloji cihazlardan oluşuyor.” diye konuştu.

“Avrupa’nın en büyük kapalı havuz stüdyosu da bizde. Titanic ve Pi’nin Yaşamı ve Karayip Korsanları gibi filmleri 365 gün boyunca kompleksimizde çekebileceğiz” diyen Selimoğlu, Avrupa’daki en büyük havuzun şu anda Malta’da olduğunu, bu havuzun açık alanda olması nedeniyle her türden çekim için uygun olmadığını söyledi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'ABD'nin Suriye'de kalabilmek için Türkiye'ye ihtiyacı var'

2017-11-27 19:12 - Siyaset

İsrail'in yıkım kararı Kudüslü 138 aileyi evsiz bırakacak

2017-11-27 17:43 - Genel

Kar yağışı lastikçilerin yüzünü güldürdü

2017-11-27 18:02 - Gündem

Efsane Cuma ekonomiyi canlandırdı

2017-11-27 20:36 - Genel

'DEAŞ'ı topraklarımızda askeri olarak bitirdik'

2017-11-29 04:41 - Genel

Türkiye'nin 'yükünü' İstanbul havalimanları çekiyor

2017-11-29 14:43 - Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret iddiasına 5 gözaltı

2017-11-27 13:32 - Gündem

Almanya’da SPD'den koalisyon görüşmelerine yeşil ışık

2017-11-24 17:54 - Genel

Vestel’e En Yenilikçi Marka ödülü

2017-11-29 15:30 - Ekonomi

Türkiye’nin ilk otomobil, motorlu araçlar ve motor sporları festivali başlıyor

2017-11-24 12:46 - Genel

İlgili Haberler

Şap hastalığı nedeniyle kapatılan hayvan pazarlarının açılmasına devam ediliyor

17:22 - Ekonomi

THY'nin Misrata seferleri 10 yıl sonra yeniden başlatıldı

17:12 - Ekonomi

Borsada açığa satış işlemlerinde seans sonuna kadar yukarı adım kuralı uygulanacak

16:02 - Ekonomi

Antalya'ya 8 ayda gelen turist sayısı 12 milyona yaklaştı

15:53 - Ekonomi

Türkiye sera gazı emisyonlarını 2035'e kadar yüzde 35 azaltabilir

14:42 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Trump'tan ABD Uzay Komutanlığı karargahını yeniden Alabama'ya taşıma kararı

23:03 - Dünya

ABD'nin Chicago kentinde hafta sonu boyunca düzenlenen silahlı saldırılarda 8 kişi öldü

22:23 - Dünya

AB Dönem Başkanı Danimarka, genişlemenin "jeopolitik zorunluluk" olduğu görüşünde

22:02 - Dünya

Galatasaray, İlkay Gündoğan'ı kadrosuna kattı

21:57 - Spor

İspanya'da eğitimciler, Filistin'e destek için kendilerini güzel sanatlar binasına kapattı

21:53 - Gündem