?>

Michelin İETT otobüslerini donatacak

- Şirket, 558 İETT otobüsünü Michelin lastikleriyle donatacak

Ekonomi - 9 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Michelin, İETT bünyesinde hizmet veren Karsan Otomotiv ile yaptığı iş birliği kapsamında 558 İETT otobüsünü Michelin lastikleriyle donatacak.

Şirket açıklamasına göre, yenilikçi teknolojileriyle dünyanın önde gelen lastik üreticilerinden Michelin, 360 derece hizmet sunduğu Michelin Solutions ile ağır vasıta, otobüs, kamyonet ve inşaat filolarına önemli avantajlar sağlıyor.

Bu kapsamda İETT bünyesinde hizmet veren Karsan Otomotiv'le iş birliğine giden Michelin Solutions, 248 adet 12 metre CNG, 310 adet 18 metre dizel körüklü Breda Menarinibüs olmak üzere toplam 558 Karsan üretimi belediye otobüsünü Michelin lastikleriyle donatacak.

Açıklamaya göre, Michelin’in emniyetten ödün vermediği gibi daha yüksek performans ve dayanıklılığı da garanti eden lastikleri sayesinde 558 otobüs, İstanbul yollarında Michelin Solutions’ın anında lastik hizmetlerine kavuşacak. Michelin Solutions, lastiğe bağlı herhangi bir sorun veya talepte 80 dakika gibi kısa bir sürede İstanbul’un neresinde olursa olsun araca ulaşıp talebi gerçekleştirme taahhüdüyle hizmet verecek. Kilometre başına faturalandırma, yol yardımı, raporlama, stok yönetimi, lastik bakım yönetimi, filo yönetimi ve çözüme bağlı hizmetleri bir arada sunan Michelin Solutions, Türkiye’de pek çok mega projeye hizmet sunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Michelin Türkiye Ağır Vasıta Lastikleri Ticari Direktörü Sertan Akçagöz, yapılan iş birliğinin dünya çapında bir örnek model olduğunu belirterek, "Büyük filoları olan işletmeler için yakıttan sonraki en önemli gider kalemi lastik ve lastik yönetimi ile ilgili. Belediye otobüsleri İstanbul trafiğinde 558 Karsan üretimi araçla bütün gün önemli oranda hayatı kolaylaştırıyor. Biz de Michelin olarak, belediye otobüslerinin lastik yönetimi konusunda bütün sorumluluğunu üstleniyoruz. Ekipman, servis, satın alma gibi prosedürlerin hepsi bizim tarafımızdan yönetiliyor. Böylece verimlilik artarken kilometre maliyetlerde önemli düşüş elde ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Kızılırmak Deltası turizmin gözdesi olacak

2017-07-08 14:32 - Çevre-Hayat

Havyarın kilosu 500 lira

2017-07-04 07:27 - Genel

Türkiye'nin kuzu göbeği mantarı Avrupa sofralarını süslüyor

2017-07-06 16:37 - Ekonomi

Mardin’de katliam gibi kaza: 4 ölü, 7 yaralı

2017-07-09 12:47 - Asayiş

İstanbul'daki darbe davalarında ilk karar

2017-07-07 20:13 - Genel

Bodrum’da örtü yangını

2017-07-08 20:52 - Asayiş

Sağlık Bakanı Akdağ: Sağlık anlayışı Türkiye'yi süper lige çıkarttı

2017-07-08 22:22 - Sağlık

Elektrikte yatırımlar arttı tüketim rekoru sıkıntısız karşılandı

2017-07-05 14:07 - Ekonomi

Migros'tan Kipa hisselerine ilişkin açıklama

2017-07-05 14:05 - Genel

San Fermin Festivali'nde boğalarla ilk koşu yapıldı

2017-07-07 13:17 - Dünya

İlgili Haberler

Emtia piyasalarında jeopolitik gerilim değerli metalleri rekora taşıdı

13:23 - Ekonomi

Narenciye ihracatı 2025'te Türkiye'ye 1 milyar 477 milyon 58 bin dolar kazandırdı

11:47 - Ekonomi

Yeni nesil çatı sistemleri maliyetleri düşürerek yapı sektöründeki dönüşümü hızlandırıyor

11:37 - Ekonomi

Transatlantik'teki gerilim AB'yi ticari stratejilerini çeşitlendirmeye yöneltiyor

11:32 - Ekonomi

Yerli turistlerin 2025'teki 9 aylık harcaması 2024’ün tamamını geçti

11:27 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Filipinler'in Mindanao bölgesinde 359 kişiyi taşıyan feribot battı

04:48 - Dünya

İsrailli komutan, ABD'nin İran'a saldırma ihtimaline karşı hazırlık yaptıklarını duyurdu

03:22 - Dünya

İran'daki olaylarda ölenlerin sayısı 5 bin 848'e yükseldi

02:21 - Dünya

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarına 3 bin 635 subay ve astsubay istihdam edilecek

01:52 - Gündem

ABD eski Başkanı Obama ve eşinden, Minnesota'da ICE ekiplerinin vurduğu Pretti hakkında açıklama

00:07 - Dünya