?>

MHP Lideri Bahçeli, Türkeş’in kabrini ziyaret etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Fethullah Gülen örgütlenmesinin taban oluşturmak maksadıyla MHP’de bir alternatif bayramlaşma düzenleme gibi bir siyasi oyuna düştükleri bir kez daha görülüyor.

Siyaset - 9 yıl önce

Bu oyun bozulacaktır. Bu davaya gönül vermiş insanlarımız, bu tür davranışlara iltifat göstermez. Bunlar tüzüğümüze göre yanlıştır ve ihraç sebebidir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı’na Ankara’da girdi. Bayram namazını, her bayram gittiği Gazi Merkez Camii yerine Ümitköy’deki bir camide kılan Bahçeli, daha sonra Beştepe’de bulanan Alparslan Türkeş’in kabrini ziyaret etti. Burada kendisini bekleyen partililer ve vatandaşlarla bayramlaşan Bahçeli, Türkeş’in mezarına kırmızı karanfil bırakarak bakır ibrikle su döktü.

Bahçeli, Türkeş’in mezarından ayrılırken basın mensuplarının sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriyelilere vatandaşlık verilmesiyle ilgili yaptığı açıklamaları hakkında konuşan Bahçeli, “Komşu ülkelerde çok acımasızca yaşanan bir hayat var. Katliamlar oluyor, ölümler oluyor, sürgünler oluyor. Dolayısıyla bir başka ülkeye de sığınanlar oluyor. Türkiye büyük bir ülkedir. Komşulardan gelecek olan bu tür taleplere karşı kapısını açmıştır, ekmeğini paylaşmıştır. Türkiye’de huzur içinde yaşamalarını temin edebilecek, sağlıktan eğitime kadar birçok hizmeti de sunmuştur. Bunlar Türk Milleti’ne yakışır davranışlardır. Siyasi iktidar kim olursa olsun bu, onlar için bir insani görevdir. Bunun yerine getirilmesine millet olarak destek verilir. Gelecekte hangi amaca yönelik olacağı üzerinde tartışmalar yapılan bir konuda, ‘Bunları vatandaşlığa alabiliriz’ dediğiniz vakit, o zaman vatandaşlık kavramı çok farklı algılanmaya başlar. Sayın Cumhurbaşkanı belki bunları kucaklamak açısından böyle bir ifade kullanmış olabilir fakat yanlış olduğunu da kabul etmek durumunda olmalıdır” ifadelerini kullandı.

“Herkes ayağını denk alacaktır”

Muhaliflerin bayramlaşma için genel merkezle aynı günü tercih etmelerini değerlendiren Bahçeli, “Basınımızın böyle lüzumsuz şeylerle uğraşması da bizi üzüyor. Bir şahıs; eşine, dostuna, yakınına, akrabasına, dava arkadaşlarına, ülküdaşlarına ramazan ayında bir iftar verebilir. Bu onun hakkıdır, insani bir görevidir ve bir dayanışma unsurudur. Bu güzel bir davranıştır. Buna herkes saygı duyar ve nitekim çok sayıda iftar sofraları kurulmuştur. Kimsenin de buna itirazı yoktur ama bayramlaşma gibi bazı ideolojik kalıntılar doğrultusunda alternatif üretme gibi bir çılgınlık Milliyetçi Hareket Partisi’ne yakışmaz. Bana gelen bilgilere göre bu, Fethullah Gülen örgütlenmesinin taban oluşturmak maksadıyla MHP’de bir alternatif bayramlaşma düzenleme gibi bir siyasi oyuna düştükleri bir kez daha görülüyor. Bu oyun bozulacaktır. Bu davaya gönül vermiş insanlarımız, bu tür davranışlara iltifat göstermez. Bunlar tüzüğümüze göre yanlıştır ve ihraç sebebidir. Onun için herkes ayağını denk alacaktır. Ona göre hareket edecektir. Alternatif bayramlaşmayı kabul edemeyiz. Eğer bunu böyle yaparsanız ve bunun yolunu açarsanız, Türkiye’de 34 tane alternatif bayramlaşma çıkar. Ne yapacağız o zaman. Bu işin şakası olmaz. Bu tarihi hataya düşenlerden de siyasetçi olmaz” şeklinde konuştu.

“Kurultay için en makul tarih 18 Mart 2018’dir”

Muhaliflerin 11 Temmuz’dan sonra delege imzalarını tekrar genel merkeze sunacağı söylentileri hakkında görüşleri sorulan Bahçeli, şunları kaydetti:

“Onlar saptırıyorlar, hareketin her şart altında rahatsız edici davranışlarda bulunuyorlar. İhtiyati tedbir kararı var. ihtiyati tedbir kararı sonuçlanıncaya kadar ne imza toplanır ne kongre yapılır. Diyelim ki kendi aralarında gece imza topladılar, gündüz nereye uygulayacaklar bunu. O bakımdan meşgul olmamak lazımdır. Yargıyı beklemek lazımdır. Yargı ne gibi bir sonuç doğuracaksa, ona göre hareket etmeleri lazım. İmza toplayıp da ne yapacaklar, siz de toplayabilirsiniz ama yeri ve anlamı yoktur, yasal değildir.Yanlız basın yoluyla bunlar yaygınlaştıkça, herkes bir şey zannediyor imza toplamayı. Bunun haricinde başka imzalar da toplanırsa ne yapacağız. Bir fazla olanın kurultay hakkı var, bir eksik olanın kurultay hakkı yok mu diyeceğiz. MHP bunlara aldırış etmemektedir. Artık olaylar netleşmiştir. MHP’ni tarlada, sokakta korsan davranışlardan sıyırıp; yasal zeminde, geleneğine uygun bir tarzda büyük kurultayını yapma sürecine girmek lazımdır. Bununla ilgili de en makul tarih 18 Mart 2018’dir.”

Onur Emre Durak - Uğur Kan Yüksek  

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Aliyev'den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a taziye

2016-06-29 13:22 - Dünya

Minibüs şarampole devrildi: 9 yaralı

2016-06-30 19:37 - Asayiş

Maden faciasının 9. duruşması yapıldı

2016-06-28 20:25 - Asayiş

Sultan Abdülhamid’in 140 yıllık hayali gerçek oluyor

2016-07-03 18:46 - Genel

Golden City Awards'tan 'büyük şehircilik' zirvesi

2016-06-28 14:47 - Ekonomi

Büyük ikramiye Antalya’ya çıktı

2016-07-01 20:48 - Genel

Atatürk Havalimanı kapatıldı

2016-06-29 03:57 - Asayiş

Yaralı özel güvenlikçinin hayati riski sürüyor

2016-06-28 19:02 - Gündem

Fenerbahçe’den Dirk Kuyt’a teşekkür

2016-07-04 18:27 - Spor

Bozüyük'te pastanelere bayram denetimi

2016-06-28 20:02 - Gündem

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Mevlit Kandili mesajı

14:08 - Siyaset

Bakan Kurum'dan Malatya'da yapımı tamamlanan 300 bin konuta ilişkin paylaşım

10:48 - Siyaset

Bakan Göktaş: (Sosyal medya düzenlemesi) Ülkemize özgü bir model çalışıyoruz

09:32 - Siyaset

Adalet Bakanı Tunç: (CHP İstanbul İl Yönetiminin görevden alınması) Nihai bir hüküm teşkil etmemektedir

19:46 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik: Cumhurbaşkanımızın yapacağı konuşma Filistin'in en gür sesi olarak BM'de yankılanacak

19:51 - Siyaset

Günün Manşetleri

Aydın'ın Söke ilçesindeki orman yangınına müdahale ediliyor

17:43 - Gündem

İtalya'dan 4 parlamenter Küresel Sumud Filosu'na katılacak

17:22 - Dünya

AB, Latin Amerika ülkeleriyle ticaret anlaşması yapmaya hazırlanıyor

17:17 - Dünya

60 saniyede ekonomide bugün (03 Eylül 2025)

17:07 - Ekonomi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Kop Tüneli'ni 2027'de vatandaşın kullanımına açacağı

16:37 - Ekonomi