?>

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Türk milleti, şer odaklarının heveslerini kursaklarında bırakacaktır

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Türk milleti, hiçbir güce eğilmeyecek, vatan evlatlarının özündeki cevheri ortaya çıkartarak, şer odaklarının heveslerini kursaklarında bırakacaktır." dedi.

Siyaset - 4 yıl önce

TBMM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yarının 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 83. yılı olduğunu hatırlatarak, "Ölüm raporunu imzalayan 9 tıp profesörünün aynen dediği şuydu: '10 Kasım 1938 Perşembe sabahı saat 9'u 5 geçe muazzez ve büyük hasta terki hayat eylemiştir.' Aziz Atatürk fani bir insandır.

Ömrü hem sayılı hem de sınırlıdır. Fakat geride bıraktığı muhteşem eserleri, muazzam emanetleri, müstesna hizmetleri, muhterem mücadeleleri mahşeri vicdanda, milli hafızada ebediyen varlık hükmünü koruyacaktır." diye konuştu.

Bir arada ve bağımsız olarak yaşama azim ve iradesi kırılmadıkça bir milletin asla yok edilemeyeceğini herkese ispat ederek, mazlum milletlerin istiklal mücadelelerine örnek alan Atatürk'ü yüzyılın dehası yapan özelliklerinin başında kuvvetli öngörüsünün geldiğinin altını çizen Bahçeli, "Atatürk, Türk milletinin varlığına kasteden her türlü sinsi tertibin farkına vararak onları deşifre etmiş, milleti uyandırmış, bağımsızlık meşalesini yakarak Türk milletinin yolunu aydınlatmıştır. Her alanda bağımsız olmayı esas alan, milli menfaatlerden asla taviz vermeyen, baskıya, dayatmaya, esarete karşı geri adım atmayan bir politika izlemiş, tüm dünyanın Türkiye'ye gıptayla bakmasına neden olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Atatürk'ün, Türk milletinin tarihi ve milli ortak değeri olduğunu vurgulayan Bahçeli, istiklal mücadelesinin verildiği zorlu dönemde yaşananların, Türkiye'yi her taraftan kuşatan düşmanlarla, ihanetlerle, isyanlarla ve bunlara karşı verilen mücadelelerle her Türk vatandaşının çok iyi öğrenmesi ve ibret alması gereken bir dönem olduğunu anlattı.

Türk milletinin, şahsi menfaatlerini, düşmanların siyasi emelleriyle birleştirebilecek gafillerin ihanetleriyle her zaman karşılaşmasının mümkün olduğunu kaydeden Bahçeli, Atatürk'ün bir yandan Türk milletinin kendine olan güvenini, var olma kararlılığını güçlendirirken, diğer yandan da milletin arasına nifak sokan art niyetlilerle mücadeleye öncelik verdiğini söyledi.

Güven duygusunu yok etmek isteyenlerin hedeflerinden birinin de Atatürk olduğunu belirten Bahçeli, 57 yıllık bir hayata devasa bir tarihi sığdıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Türk nesillerinin her daim saygıyla hatırlayacağını dile getirdi.

"10 Kasım esasen bir yas ve matem günü değil, aziz Atatürk'ü idrak vesilesi, düşüncelerini ifade vetiresi, eserlerini muhasebe veçhesi, Cumhuriyeti öncesi ve sonrasıyla kavrama vefasıdır." diyen Bahçeli, "O, yılmaz bir mizaca, teslim olmaz bir şahsiyet mimarisine haizdir. O, Türk milletinin sinesinde bir hilal gibi parlayan kurtuluşun öncü ismidir." ifadelerini kullandı.

Atatürk'ün "Orduya ilk katıldığım günlerde, bir Arap binbaşısının 'Kavm-i Necip evladına sen nasıl kötü muamele yaparsın' diye tokatladığı bir Anadolu çocuğunun iki damla gözyaşında Türklük şuuruna erdim. Onda gördüm ve kuvvetle duydum. Ondan sonra Türklük benim derin kaynağım, en derin övünç membaım oldu. Benim hayatta yegane fahrim, servetim, Türklükten başka bir şey değildir." sözüne atıfta bulunan Bahçeli, Atatürk'ü her zaman hatırlayacaklarını söyledi.

Bahçeli, Atatürk'ü vefatının 83. yılında saygıyla, minnetle, rahmetle anarak, "Türk milleti, hiçbir güce eğilmeyecek, vatan evlatlarının özündeki cevheri ortaya çıkartarak, şer odaklarının heveslerini kursaklarında bırakacaktır." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

'Eternals' izleyici ile buluşacak

2021-11-04 13:06 - Kültür Sanat

Menemensporlu Enock Barwuah, ağabeyi Mario Balotelli'yi anlattı

2021-11-08 15:02 - Spor

Türk edebiyatının melankolik şairi: Ümit Yaşar Oğuzcan

2021-11-04 16:36 - Kültür Sanat

AK Parti'li Kurtulmuş: Ekonomik sorunları çözmek için olağanüstü gayretle mücadele ediyoruz

2021-11-07 19:46 - Siyaset

Milli Savunma Bakanı Akar: Şehit ailelerimize ve gazilerimize saygılı davranmak boynumuzun borcudur

2021-11-07 23:46 - Siyaset

Aşil tendonu kopan milli karateci Uğur Aktaş ameliyat edildi

2021-11-03 22:26 - Spor

Mersin'de Keben narı hasadı başladı

2021-11-02 21:37 - Ekonomi

Gümrük işlemlerinde izinli gönderici yetkisi için aranacak koşullar belirlendi

2021-11-06 15:26 - Ekonomi

Irak Başbakanı Kazımi konutuna düzenlenen hava saldırısından yara almadan kurtuldu

2021-11-07 08:06 - Dünya

Ağılı şehir içinde kalan çoban, 40 yıldır sürüsünün güzergahını değiştirmedi

2021-11-07 15:31 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkiye ve Macaristan parlamenterleri arasındaki dostluk maçını izledi

20:48 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin halkının yanında dimdik duruyoruz

19:57 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Macaristan Başbakanı Orban ile görüştü

18:48 - Siyaset

TBMM'de hijyen için karekod takip sistemi kuruldu

11:52 - Siyaset

Bakan Şimşek: (Terörsüz Türkiye süreci) Allah'ın izniyle başarıya ulaşacağız

22:43 - Siyaset

Günün Manşetleri

Trump'ın Gazze girişimlerine ilişkin ortak açıklama

01:47 - Gündem

KKTC'nin seçmen sayısı 218 bin 313 oldu

01:42 - Dünya

Mısır ve Katar, Trump'ın Gazze Planını Hamas'a iletti

01:37 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, Arap mevkidaşlarıyla telefonda Trump'ın Gazze planını görüştü

00:28 - Gündem

Trump'ın Gazze planına dünyadan tepkiler

00:22 - Dünya