?>

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Kemal Kılıçdaroğlu'na verilecek her oy, Kandil'e gidecek

Bahçeli, "HDP neyse CHP ve İYİ Parti odur. Yeşil Sol Parti demek CHP ve İYİ Parti demektir. PKK hepsini birden kafese almıştır. Uyarıyorum, Kemal Kılıçdaroğlu'na verilecek her oy, Kandil'e gidecek." dedi.

Siyaset - 3 yıl önce

Aydın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Atatürk Kent Meydanı'ndaki mitingde yaptığı konuşmada, Aydın'ın Milli Mücadele yıllarında olduğu gibi vatana sahip çıkmaya devam edeceğini söyledi.

Devletin gücü, milletin ferasetiyle zorlukların her zaman aşılacağını belirten Bahçeli, şöyle devam etti:

"Cumhuriyetin yeni yüzyılında güçlü devleti hep birlikte inşa ve ihya ederiz. Geçmişte yaptık, yine başarırız. Hayalleri gerçeğe dönüştürmek için aziz milletim sıra sende. İstikrarımıza, istiklal ve istikbalimize sımsıkı sarılmak için aziz milletim sıra sende. Müfteriler, müfsitler, münafıklar ne derse desin, birlikte çok daha güçlüyüz. Çünkü hep birlikte Türkiye'yiz. Çünkü hep birlikte Türk milletiyiz. Gelen Türk asrı, geleceğin gücü Türkiye olacaktır. İnancımız, iddiamız, irademiz budur. Bu nedenle 14 Mayıs seçimleri yeni yüzyılın demokratik eşiği, milli ve manevi değerlerin rehberleriyle geçilmesi gereken ilk kavşağıdır. Başaracak inancımız, irademiz, itibarımız vardır."

Bahçeli, alanda bulunanlardan partisi ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan için oy isteyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri, demokrasi ve siyasi tarihimizin kilit taşıdır. Bu seçimlerde huzurla husumet arasında bir tercih yapılacaktır. Bu seçimler kucaklaşmayla kutuplaşma arasında bir mücadeleye sahne olacaktır. 14 Mayıs'ta ya Türkiye'nin kudretini seçeceğiz ya da kumar masasında heba olup gideceğiz. Ya Türk ve Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu canlandıracağız ya da ağır sorunlara gömülmüş acıklı bir ülkeye mahkum olacağız."

Son dönemde terör saldırılarında şehit olanları hatırlatan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Polislerimizin şehit olmasına neden olan alçaklar, altılı masanın yeni ve resmi yedinci ortağıdır. Yavrularımızı yetim bırakan katiller, CHP ve İYİ Parti ile yanak yanağa vermişler, Türkiye'ye pusu kurmuşlardır. Kandil'e yuvalanan teröristler her gün CHP'ye, İYİ Parti'ye destek açıklaması yapmaktadır. Bugüne kadar CHP'li bir yönetici çıkıp da buna tepki göstermemiştir. Nevşehir'de duygu sömürüsü yapan, yalandan gözyaşları döken, işi gücü fitne, fesat çıkartmak olan İYİ Parti başkanından hiçbir itiraz da duyulmamıştır. CHP'ye oy veren kardeşlerim böyle bir akıl ve vicdan tutulmasına inanıyorum ki onay vermeyeceklerdir. İYİ Parti'ye oy veren kardeşlerim böylesi bir teslimiyet ve ürkekliğe ümit ediyorum ki itibar etmeyeceklerdir."

"Hani HDP ile ortaklıkları yoktu"

Bahçeli, HDP'nin bir oy Kemal Kılıçdaroğlu'na bir oy da Yeşil Sol Parti'ye istediğini hatırlatarak, "Hani HDP ile ortaklıkları yoktu, hani HDP ile beraber yürümüyorlardı. Bunlar yalancıdır, namerttir, güvensizdir. HDP neyse CHP ve İYİ Parti odur. Yeşil Sol Parti demek CHP ve İYİ Parti demektir. PKK hepsini birden kafese almıştır. Uyarıyorum, Kemal Kılıçdaroğlu'na verilecek her oy, Kandil'e gidecek. Dikkatinizi çekiyorum; Kemal Kılıçdaroğlu'na verilecek her oy, saldırı, suikast ve kanlı eylemlere hizmet edecek. Önemli, altını çiziyorum; CHP'ye ve İYİ Parti'ye verilecek her oy Türkiye'nin önünü kesecek, Türk milletinin tarihi yürüyüşünü sekteye uğratacaktır."

Millet İttifakı'nın terör örgütleriyle aynı gayede olduğunu ileri süren Bahçeli, "Küresel emperyalizm zillet ittifakını ele geçirmiştir. Yeminli Türkiye düşmanları umudunu zillet ittifakına bağlamıştır." diye konuştu.

Bahçeli, teröriste acımanın, milli birlik ve kardeşliği yok saymak olduğunu belirterek, "Bölücüye, teröriste, vandallara, vatansızlara, milliyetsizlere, iblis piyonlarına, yıkım müteahhitlerine, zillet ittifakına bırakılacak ne ülkemiz, ne de yurdumuz vardır. Maalesef ve aleni şekilde görülüyor ki CHP ve İYİ Parti yönetimi PKK'yla sadece ittifak halinde değil, bu bölücü ve cani örgütün yedeği haline gelmişlerdir." dedi.

Konuşmasının ardından katılımcılara karanfil dağıtan Bahçeli, MHP Aydın milletvekili adaylarıyla meydandakileri selamladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Profesyonel boksör Seren Ay Çetin, yarın İstanbul'da İspanyol Molina ile karşılaşacak

2023-04-29 13:52 - Spor

DIGIAGE Oyun Geliştirme Kış Kampı, Bilişim Vadisi'nde sürüyor

2023-04-27 16:57 - Teknoloji

Çorum'da 7 girişimci kadın, kurdukları kooperatifle Türkiye'ye organik ürün satıyor

2023-05-01 13:17 - Ekonomi

Deprem ve yangınlarda aktif görev alan Ejder Drones TEKNOFEST'te sergileniyor

2023-04-29 15:12 - Teknoloji

İlk "beyaz bayraklı" iş yerleri yarın açıklanacak

2023-05-02 17:18 - Ekonomi

Şanlıurfa'da belediyenin kurduğu GES, bütçeye aylık 7 milyon lira destek sağlayacak

2023-05-03 12:03 - Ekonomi

13 yaşındaki Türk balerin dünyanın en prestijli okuluna seçildi

2023-04-29 11:27 - Çevre-Hayat

BM'den Sudan'da insani yardım koridoru açılması çağrısı

2023-04-27 20:47 - Dünya

Emine Erdoğan'dan TEKNOFEST paylaşımı

2023-04-29 15:22 - Gündem

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcı olacaktır

2023-04-28 00:03 - Siyaset

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan, yarın Portekiz'i ziyaret edecek

13:17 - Siyaset

TBMM'de, trafik cezalarına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi görüşülecek

13:07 - Siyaset

AK Parti'den "Gazze için insani yardım" çalıştayı

12:33 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten ABD'nin Venezuela'ya müdahalesine ilişkin açıklama

11:43 - Siyaset

AK Parti Genel Başkanvekili Ala'dan CHP Genel Başkanı Özel'e tepki

22:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

İsrail basınına göre Tel Aviv yönetimi, Refah Sınır Kapısı’nı açmaya hazırlanıyor

16:27 - Dünya

Bakan Bayraktar, Azerbaycan ile 33 milyar metreküplük gaz anlaşması yaptıklarını duyurdu

16:23 - Ekonomi

Yemen televizyonu: Vatan Kalkanı Kuvvetleri, Hadramevt’in merkezi Mukalla'ya ulaştı

15:33 - Dünya

KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı'nın 2025 çağrıları tamamlandı

15:23 - Ekonomi

Mescid-i Aksa, İsrailli Bakan Ben-Gvir’in politikalarıyla yeni bir tehditle karşı karşıya

15:18 - Dünya