MHP Genel Başkanı Bahçeli: Kalıcı çözümün yolu silahtan değil, diyalogdan geçmektedir

Bahçeli, ABD ile İran arasındaki geçici ateşkese ilişkin, "Kalıcı çözümün yolu silahtan değil, diyalogdan geçmektedir. Aziz milletimizin ve bölge halklarının huzuru için, ateşkesin kalıcı bir barışa evrilmesi en samimi temennimizdir." dedi.

Gündem - 4 ay önce

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada, bölgesel ve küresel barış adına kritik bir eşikte, ABD ile İran arasında sağlanan iki haftalık geçici ateşkes kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.
Savaşın genişlemesini önlemeye dönük her diplomatik adımın insanlığın ortak vicdanında karşılık bulduğuna dikkati çeken Bahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Başta Türkiye olmak üzere bölgedeki sağduyulu devletlerin yapıcı ve uyarıcı girişimlerinin, aklıselim diplomasinin hala canlı olduğunu göstermiştir. Taraflar arasındaki karşılıklı irade beyanları, kontrolsüz çatışma riskini şimdilik geri çekmiştir. Ancak Lübnan sahasına ilişkin istisnalar, meselenin henüz tam anlamıyla çözülmediğini de ortaya koymaktadır. Türkiye, barıştan, istikrardan ve adil bir uluslararası düzenden yanadır. Kalıcı çözümün yolu silahtan değil, diyalogdan geçmektedir. Aziz milletimizin ve bölge halklarının huzuru için, ateşkesin kalıcı bir barışa evrilmesi en samimi temennimizdir."
MHP Genel Başkanı Bahçeli, bir yanda barış arayışları ve diplomatik temaslar devam ederken, diğer yanda İstanbul'da karanlık yüzünü gösteren birtakım malum çevrelerin vekalet unsurları eliyle gerçekleştirilen terör saldırısının Türkiye'yi hedef aldığını hatırlattı.
Levent'te meydana gelen menfur terör saldırısının ilk etapta "İsrail Başkonsolosluğu hedef alındı" şeklinde servis edilmiş olsa da, konsolosluğun boş olduğu gerçeğinin olayın mahiyetinin daha farklı olduğuna dair emareler gösterdiğine işaret eden Bahçeli, şunları kaydetti:
"Saldırının, jeopolitik konumu ve güçlü finans altyapısıyla öne çıkan alternatif merkezlerden biri olan İstanbul'da Levent gibi kritik bir bölgede, uluslararası şirketlerin yoğunlaştığı bir alanda ve doğrudan güvenlik güçlerimizi hedef alacak şekilde gerçekleştirilmiş olması tesadüf değildir. Ayrıca, İran-ABD gerilimi ve bölgesel belirsizlikler nedeniyle Orta Doğu ve Asya merkezli bazı şirketlerin faaliyetlerini daha güvenli finans merkezlerine taşıma arayışlarının arttığı ve Türkiye'nin de bu konuda çeşitli çalışmalar yürüttüğünün en yüksek düzeyde kamuoyuyla paylaşıldığı bir dönemde gerçekleştiği bilinmektedir. Aziz milletimizin huzur ve güvenliği asla bu tarz tehdit ve tehdidin gölgesi altında bırakılmayacaktır. Bu kararlılığımızın en somut tezahürü kahraman polislerimizi canı gönülden kutluyor, fedakârca müdahaleleriyle büyük bir felaketin önüne geçen güvenlik güçlerimize ve süreci büyük bir dikkat ve titizlikle takip eden tüm güvenlik bürokrasisini tebrik ediyor, yaralı kardeşlerimize Allah'tan acil şifalar diliyorum. Türkiye, terörün, provokasyonların ve kirli senaryoların karşısında dimdik durmaya, bölgede ise umudun ve istikrarın adı olmaya kararlılıkla devam edecektir."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kutup Ata Tuncer’in ‘Üzgün Üzgün’ü Kerem Cem yorumuyla kırsaldan ülkeye yayılıyor -Selçuk Aka, magazin dünyasından yazdı-

2026-04-02 21:45 - Magazin

Avrupa'da gaz fiyatları Trump'ın açıklamalarından sonra yüzde 6 yükselerek güne başladı

2026-04-02 10:48 - Ekonomi

Tearos Nehri nerededir? -Ramazan Topraklı yazdı-

2026-04-06 07:55 - En Son Yazılar

Beşiktaş'ta 29 kişinin öldüğü gece kulübü yangınının üzerinden iki yıl geçti

2026-04-02 16:57 - Gündem

İspanya'daki festivalde Netanyahu'nun kuklası yakıldı

2026-04-08 14:12 - Dünya

Gümrükler Muhafaza ekipleri, ilk 3 aydaki operasyonlarda 7,2 ton uyuşturucu ele geçirdi

2026-04-05 11:02 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Paskalya Yortusu mesajı

2026-04-05 12:53 - Siyaset

Milli cimnastikçiler, Bulgaristan'da 3 madalya kazandı

2026-04-05 22:52 - Spor

İletişim Başkanı Duran: Türkiye, barış umutlarını taze tutmaya her daim devam edecektir

2026-04-02 22:23 - Gündem

JPMorgan Chase Üst Yöneticisi Dimon'dan İran savaşının enflasyonu kalıcı hale getirebileceği uy

2026-04-06 20:13 - Ekonomi

İlgili Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı: Türkiye söz konusu olduğunda 86 milyonun tamamı bizim hedef

11:28 - Gündem

Camiboğazı Yaylası sisli manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor

11:07 - Gündem

ODAK: Lozan'ın Gölgesinde - Batı Trakya Türklerinin Bir Asırlık Hak Mücadelesi

10:57 - Gündem

Bakan Işıkhan: Son 2 yılda 15 farklı sigorta prim teşviki uyguladık

10:47 - Gündem

Türkiye, Kolombiya'nın "işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıyan" kararını kınadı

00:03 - Gündem

Günün Manşetleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı: Türkiye söz konusu olduğunda 86 milyonun tamamı bizim hedef

11:28 - Gündem

Avrupa'yı bu yaz kavuran sıcak hava dalgalarının daha yoğun ve sık görüleceği tahmin ediliyor

11:22 - Dünya

Denizüstü rüzgar enerjisi Türkiye'nin yenilenebilir enerji görünümünü yeniden şekillendirebilir

11:18 - Ekonomi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında can kaybı 2 bini aştı

11:12 - Dünya

Camiboğazı Yaylası sisli manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor

11:07 - Gündem