?>

MHP'de olağanüstü kongre talebi yükseliyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'de, 1 Kasım seçimlerinde alınan sonuçların ardından olağanüstü kongrenin toplanmasını isteyen muhalefet yeterli imza sayısını aştı.

Siyaset - 10 yıl önce

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, delegelere gönderdiği yeni yıl mesajında, "olağanüstü kurultay talebi çalışmalarımız tamamlanma safhasına gelmiştir. Bu aşamadan sonra, diğer imza toplayan arkadaşlarımızla, kararlaştırabileceğimiz bir takvime göre, elimizdeki imzaları birleştirerek müracaat sürecini başlatabiliriz'' diyerek kongre için yeterli sayının üzerinde imzaya ulaştığını ifade etti. Adaylar arasında en çok imzanın Akşener tarafından toplandığı biliniyor ancak Akşener katıldığı bir televizyon programında siyasi nezaket gereği imza sayısını açıklamayacağını, imzaları diğer adaylarla birleştirerek avukatlar aracılığıyla Genel Merkeze teslim edeceğini söylemişti.

Koray Aydın ve Sinan Oğan'ın da olağanüstü kongre için delegelerden imza topladığı ve muhalefetin toplam imza sayısının 500'e yaklaştığı belirtiliyor.

Siyasi Partiler Kanununun 14. ve Parti Tüzüğünün 63. maddesi uyarınca delegelerin en az beşte birinin noter onaylı imzası ile olağanüstü kongre toplantıya çağrılabiliyor. Ancak MHP tüzüğü, olağanüstü kongrelerde Genel Başkan seçimi yapılmasına müsaade etmiyor. Bu nedenle öncelikle kongrenin toplanarak seçim yapılmasını engelleyen maddenin değiştirilmesi gerekiyor.

Öte yandan 8-9-10 Ocak'ta Kızılcahamam'da MHP MYK toplantısı yapılacağı ve sürecin değerlendirileceği öğrenildi. 

dikGAZETE
Haftanın Öne Çıkanları

Havada taklalar attı!

2015-12-29 14:20 - Asayiş

Çarşı’nın yargılanmasına devam ediliyor

2015-12-29 16:12 - Asayiş

O zanlı karakoldan da kaçmış

2015-12-30 01:53 - Asayiş

Fenerbahçe’de Diego şoku

2015-12-28 23:29 - Spor

İDO seferine olumsuz hava engeli

2016-01-04 12:35 - Genel

Kar trafiği de etkiledi

2015-12-30 20:48 - Genel

O soruşturmada karar çıktı

2015-12-30 13:26 - Spor

Kar yağdı böyle oldu

2015-12-31 18:27 - Genel

Arda Turan formasına kavuşuyor

2016-01-04 13:35 - Spor

Cizre’ye askeri sevkiyat

2015-12-28 18:51 - Asayiş

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye barış masalarının aranan aktörü haline geliyor

18:32 - Siyaset

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu toplandı

17:57 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Terörsüz Türkiye' mektubu Mersin'de şehit annesine ulaştı

17:37 - Siyaset

Bakan Uraloğlu: Ankara-İzmir YHT Hattı tamamlandığında yılda yaklaşık 13,3 milyon yolcu taşınacak

17:02 - Siyaset

Bakan Fidan, ABD'nin Afrika Kıdemli Danışmanı Boulos'u kabul etti

16:52 - Siyaset

Günün Manşetleri

"Huzur İstanbul" uygulamasında 700 kişi gözaltına alındı

10:28 - Gündem

Çanakkale merkez ve Bayramiç'teki yangınlar büyük ölçüde kontrol altına alındı

09:33 - Asayiş

Türk Sineması’nda ‘4 Yapraklı Yonca…’ -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

08:58 - En Son Yazılar

Emlak vergisinde gelecek yıl için esas alınacak inşaat maliyet bedelleri belirlendi

08:57 - Ekonomi

Çanakkale'deki orman yangınlarına müdahale 2. gününde sürüyor

08:43 - Asayiş