?>

Mevsimlik işçilerin aile hasreti

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden Muş'a gelen mevsimlik işçiler, tarlalardan topladıkları karpuzları tırlara yükleyerek elde ettikleri gelirle ailelerinin geçimini sağlıyor.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

MUŞ

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden Muş'a gelen mevsimlik işçiler uzun süre ayrı kaldıkları ailelerinin özlemini duyuyor.

Batman, Diyarbakır ve Mardin gibi illerden Muş'a gelerek tarlalarda çalışan mevsimlik işçilerin mesaisi devam ediyor.

Muş Ovası'nda ekili karpuzları toplayarak traktörler aracılığıyla tırlara yükleyen işçiler, buradan kazandıkları parayla ailelerinin geçimini sağlıyor.

İşçilerden Vahit Özçelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgeye 20 kişilik bir ekiple geldiklerini ve günde yaklaşık 50 ton karpuz toplayarak araçlara yüklediklerini söyledi.

Ekip olarak nerede iş varsa o bölgeye gittiklerini anlatan Özçelik, "Yılda ancak 3 ay çocuklarımızı görebiliyoruz. 9 ay sürekli tarım alanlarının bulunduğu illerde çalışıyoruz. Nerede karpuz hasadı yapılıyorsa biz oradayız. Hasat bittikten sonra başka iş arayışına başlıyoruz. Geçimimizi bu şekilde sağlıyoruz.'' dedi.

Suriye'deki çatışmalardan kaçarak Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine gelen ve mevsimlik işçi olarak çalışan 4 çocuk babası Hayatı Hüsyeni Tahir ise Türkiye'nin kendileri için önemli olduğunu ifade etti.

Karpuz tarlalarında çalışarak ailesini geçindirdiğini anlatan Tahir, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 4 yıl önce Suruç'a göç ettim. Orada kiraladığım evde kalıyorum. Ailem, annem, babam, kardeşlerim Suriye'de kaldı. Ben burada karpuz tarlalarında çalışıyorum. Kazandığım para ile hem kendi geçimimi sağlıyorum hem de aileme gönderiyorum. Yaklaşık 3 yıldır birbirimizi görmedik. Sadece telefonla görüşebiliyoruz. Bu yıl 2 ay Adana'da, 5 ay Elazığ'da çalıştım şimdi de Muş'ta devam ediyorum. Burası bitikten sonra ekiple birlikte başka illere gideceğiz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ByLockçu örgüt yöneticiliğinden ceza istendi

2018-08-29 19:32 - Gündem

Kimyasal yüklü tanker çaya uçtu: 1 ölü

2018-08-29 22:02 - Asayiş

Oluz Höyük'te 2 bin 500 Yıllık Pers sarayı bulundu

2018-09-05 16:02 - Kültür Sanat

Sudanlı saldırganın mahalleliye yaşattığı dehşet kamerada

2018-09-05 17:32 - Asayiş

Obüs ve tank yüklü tırlar Kilis'e ulaştı

2018-09-04 05:02 - Gündem

Troya Antik Kenti'nde yeni keşif

2018-09-03 15:32 - Kültür Sanat

Van'da etkisiz hale getirilen teröristlerin kimlikleri açıklandı

2018-09-02 01:52 - Gündem

'Oyun üstünlüğümüzün sahaya yansıması sevindirici'

2018-08-31 05:02 - Spor

Fas ile Fransa arasında yargı krizi

2018-09-04 14:22 - Dünya

'Tır Tiyatrosu' ile köylerde perde açacak

2018-09-04 15:02 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Depremde hayvanlarını kaybeden besici, devlet desteğiyle üretimini katladı

16:18 - Çevre-Hayat

Enkazdan çıkan kız kardeşler, babaları gibi arama kurtarma gönüllüsü oldu

16:12 - Çevre-Hayat

Tamir etmek için çıktıkları iş yerinin çatısında hurda vaziyette otomobil buldular

16:12 - Çevre-Hayat

"Engel Tanımayan Şefler" Antalya'da buluştu

16:09 - Çevre-Hayat

Depremde eşini kaybeden baba, 3 evladıyla yaşama tutunuyor

16:05 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Mauro Icardi, Galatasaray tarihinin en golcü yabancı futbolcusu oldu

21:39 - Spor

Balıkesir'de AK Parti Marmara İlçe Başkanlığı'na taşlı saldırıyla ilgili yakalanan zanlı t

21:28 - Gündem

Asi Nehri, 14,3 milyar liralık yatırımla daha güvenli ve düzenli bir yapıya kavuşuyor

20:38 - Ekonomi

Gençlerbirliği ile ikas Eyüpspor berabere kaldı

20:23 - Spor

Kentsel dönüşümde salt çoğunluk uygulamasına yeni düzenleme

20:21 - Gündem