?>

Meteorolojiden soğuk ve yağışlı hava uyarısı

Türkiye'nin bugünden itibaren batı bölgelerinden başlamak üzere yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor.

Gündem - 4 yıl önce

Ankara

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıkları, Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelecek soğuk hava nedeniyle kuzey, iç ve batı bölgelerde hafta boyunca, yurt genelinde ise hafta sonunda mevsim normallerinin 6-10 derece altına düşecek.

Genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, hafta ortasından itibaren kuzey ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışların, Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun güney kesimlerinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Üç büyük kentte hava durumu

Ankara'da, hava sıcaklıklarının salı gününden itibaren hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği, haftanın ikinci yarısında gün içerisindeki en yüksek sıcaklığın 2-3 derece olacağı tahmin ediliyor.

Başkentte ayrıca yağışların hafta ortasına kadar aralıklarla yağmur, çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olması bekleniyor.

İstanbul'da hafta ortasına kadar aralıklarla yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, çarşamba günü yüksek kesimlerde, perşembe günü il genelinde karla karışık yağmur ve kar şekline dönerek, hafta başına kadar zaman zaman kuvvetli olması öngörülüyor.

Kar yağışlarının İstanbul'un güneyinde orta kuvvette, kuzey ve yüksek kesimlerde yer yer yoğun olacak şekilde örtü yapması, kademeli şekilde azalacak sıcaklıkların hafta ortasından sonra mevsim normallerinin 6-8 derece altına düşmesi, haftanın ikinci yarısında İstanbul'da gün içerisindeki en yüksek sıcaklığın 3 derece dolayında olması bekleniyor.

İzmir'de yağışların perşembe gününe kadar aralıklarla sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görüleceği, sıcaklıkların çarşambadan itibaren 6-8 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Haftanın ikinci yarısında İzmir'de gün içerisindeki en yüksek sıcaklığın 6 derece dolayında olacağı ön görülüyor.

Karadeniz için fırtına uyarısı

Meteorolojiden denizler için yapılan uyarıya göre ise yarın Doğu Karadeniz'de rüzgar sabahın ilk saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatıdan saatte 50-75 kilometre hızda fırtına şeklinde esecek.

Fırtınanın yarın akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sunal son yolculuğuna uğurlandı

2022-03-01 14:57 - Gündem

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin kurucusu Mehmet Emin Resulzade

2022-03-06 11:22 - Dünya

Özay Gönlüm vefatının 22. yılında Denizli'de anıldı

2022-03-01 13:44 - Magazin

AB, Rusya'ya daha fazla yaptırıma hazırlanıyor

2022-03-04 23:21 - Dünya

ABD, bazı Kovid-19'la mücadele teknolojilerini DSÖ ile paylaşacak

2022-03-03 20:59 - Dünya

Microsoft, Rusya'da satışlarını durdurdu

2022-03-04 19:17 - Dünya

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Yerhov, Türkiye'nin Montrö'ye uymasını takdir ettiklerin

2022-03-02 21:22 - Gündem

Türkiye'de 27 bin 671 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı, 170 kişi hayatını kaybetti

2022-03-06 19:46 - Gündem

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, mevkidaşları Lavrov ve Kuleba ile telefonda görüştü

2022-03-06 19:53 - Gündem

BM'de Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un konuşması diplomatlarca protesto edildi

2022-03-01 19:31 - Dünya

İlgili Haberler

Erzurum Valisi Çiftçi, il genelindeki sahipsiz hayvanların hepsinin toplandığını açıkladı

23:12 - Gündem

İstanbul'da kentsel dönüşümü tamamlanan konut ve iş yerleri yarın hak sahiplerine teslim edilecek

21:22 - Gündem

Balıkesir'de 4,3 büyüklüğünde deprem

19:40 - Gündem

Hatay'da 930 deprem konutunun hak sahipleri belirlendi

19:27 - Gündem

Depremde 72 kişinin öldüğü Grand İsias Hotel'e ilişkin 6 kamu görevlisi hakim karşısında

16:57 - Gündem

Günün Manşetleri

Trump: Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücü 'çok yakında' sahada olacak

09:23 - Dünya

Küresel piyasalarda ABD verilerine ilişkin belirsizlikler risk iştahını sınırlıyor

09:07 - Ekonomi

"Hakemlerin bahis oynadığı" iddiasına ilişkin soruşturmada 18 şüpheli gözaltına alındı

08:32 - Asayiş

2025, kayıtlardaki en sıcak 3 yıldan biri olma yolunda

07:28 - Dünya

FETÖ'ye yönelik son 2 haftada düzenlenen operasyonlarda 67 şüpheli tutuklandı

07:17 - Asayiş