?>

Messi, Giorgio Armani ve Antonio Banderas'ın bulunduğu 'Turizm Özel Elçisi' listesind

Enerji ve turizm sektörlerinde farklı ülkelerde yatırımları bulunan Yükselir Grup şirketinin yönetim kurulu başkanı Yavuz Selim Yükselir, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından, "Turizm ve Otelcilik Sektörü Özel Elçisi" seçildi.

Magazin - 5 yıl önce

Madrid

Merkezi İspanya'nın başkenti Madrid'de olan Dünya Turizm Örgütünün 113'üncü genel kurul toplantısının ardından düzenlenen törende Yükselir'e "Turizm Özel Elçisi" unvanı, UNWTO Genel Sekreter Zurab Pololikashvili tarafından verildi.

Arjantinli futbolcu Lionel Messi, İtalyan modacı Giorgio Armani, İspanyol aktör Antonio Banderas, Mısırlı arkeolog Zahi Havass gibi dünyaca tanınmış isimlerin bulunduğu turizm özel elçileri listesine ilk defa bir Türk dahil oldu.

AA muhabirine açıklama yapan Yükselir, "Bu bizim onurumuz. Biz Türkiye'yi seviyoruz, ülkemizi her yerde temsil etmekten gurur duyuyoruz. Türkiye bizim sevdamız. Bizim ülkemiz, medeniyetimiz, insanlığımız Avrupa'nın boyunu aşar. Bir nebze de olsa Türkiye'nin dünyada lobisini yapabiliyorsak bu bizim onurumuzdur." dedi.

"Dünyada ilk defa bir Türk, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün turizm elçisi oldu. Bu çok önemli bir şey." diyen Yükselir, "Dil, din, ırk, mezhep, ülke ayırt etmiyoruz ve başarılı bir iş alanımız var. Müslümanlığımdan ve Türklüğümden hiçbir yerde şüphe duymadım. Her yerde de bunu vurguladım. Mutluyuz, gururluyuz. Umarım Türkiye'nin bu tip başarılarının devamı sağlıkta ve diğer sektörlerde de devam eder." ifadesini kullandı.

Koronavirüs salgını ile mücadele edilen bu dönemde hem turizm sektörünü hem de çalışanlarının durumunu güçlendirmek, küresel bir plan dahilinde yerel ekonomileri canlandırmak ve sürdürülebilir, çevre dostu turizmi yaygınlaştırmak için Dünya Turizm Örgütü ile ortak projeler gerçekleştireceklerini vurgulayan Yükselir, şöyle devam etti:

"Yükselir Grup olarak turizm sektöründe önemli projelerimiz var. Bu projeler yalnızca bina, tesis ya da çalışan değil. Dijitalleşme, verimlilik artışı ve doğal yaşam ile uyum başta olmak üzere birçok ilke üzerine inşa edilecek projelerimiz var. Bu alanda gerçekleştirdiğimiz öncü uygulamaların Dünya Turizm Örgütü tarafından takdirle karşılanması hem bizim hem de ülkemiz için gurur verici bir olay. Tecrübelerimizi sürdürülebilir turizm alanında globale taşımak için çalışmalara başlıyoruz."

Öte yandan 2018 yılından bu yana UNWTO'nun Genel Sekreteri olan Gürcü Zurab Pololikashvili, genel kurul toplantısında bir kez daha bu göreve seçildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

ABD'nin 45. Başkanı Donald Trump'ın görevindeki 4 yılı fırtınalı geçti

2021-01-19 14:51 - Dünya

Düşük faizli destek kredisi gayrimenkul sektörüne can suyu oldu

2021-01-14 17:51 - Ekonomi

Türkiye ile Yunanistan askeri heyetleri arasındaki teknik görüşmeler yeniden başlıyor

2021-01-18 17:11 - Gündem

Borsa rekor seviyeyi gördü

2021-01-13 16:15 - Ekonomi

Türkiye'nin özgün ve yerli tabancası SAR 9X, ABD'de “2020 Yılının En İyi Tabancası“ seçildi

2021-01-18 14:32 - Ekonomi

Milli curlingciler köy çocuklarının "Kars Çayı'nda curling keyfi"ne ortak oldu

2021-01-14 20:51 - Spor

Fransa'da son 24 saatte 21 bin 228 Kovid-19 vakası açıklandı

2021-01-15 03:41 - Dünya

Bakan Pakdemirli: Seçim arifesini beklemeden her zaman hazır olmalıyız

2021-01-18 19:16 - Siyaset

Kırklareli'nde sığınmacıları taşıyan midibüs ile tır çarpıştı: 1 ölü, 21 yaralı

2021-01-14 13:06 - Gündem

Yılın ilk 16 gününde yurt dışındaki 17 bin 664 vatandaşa pasaport düzenlendi

2021-01-17 15:41 - Gündem

İlgili Haberler

EBU, İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'ndan ihracına ilişkin oylamanın ertelendiğini açıkladı

14:52 - Magazin

Rus yapımı hurda motosikletler, meraklılarının girişimiyle yeniden yollarda

13:48 - Magazin

‘Kafirun’ beyazperde için gün sayıyor -Selçuk Aka, magazin dünyasından yazdı-

09:03 - Magazin

Hava sıcaklığı 28 derece ölçülen Antalya'da sahillerde hareketlilik yaşandı

16:03 - Magazin

Yapay zeka tabanlı Türk dizisi 'Castle Walls', Alamut Kalesi'nin gizemli hikayesini anlatıyor

17:10 - Magazin

Günün Manşetleri

Gazze'deki hükümet: Ateşkesten bu yana bölgeye sadece 173 yardım tırı girdi

01:27 - Dünya

ABD Başkanı Trump'tan öldürülen aktivist Charlie Kirk'e gıyabi Özgürlük Madalyası

01:23 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Milli Futbol Takımı oyuncularını ve teknik heyetini tebrik etti

01:08 - Spor

2026 FIFA Dünya Kupası'na 6 ülke daha bilet aldı

00:37 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Kavelaşvili ile görüştü

00:27 - Siyaset