?>

Meslektaşları şehit Fethi Sekin'in adını taşıyan tesiste güvenli sürüş eğitimi alıyor

Eskişehir'deki Şehit Fethi Sekin Sürüş Teknikleri Eğitim Tesisi'nde trafik polislerine zorlu parkurlarda güvenli sürüş eğitimi veriliyor.

Gündem - 1 yıl önce

Eskişehir

İzmir Adliyesine yönelik 5 Ocak 2017'de bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıda teröristlerle çatışırken şehit olan polis memuru Fethi Sekin'in anısının yaşatıldığı tesiste 81 ilden gelen trafik polisleri eğitim görüyor.

Odunpazarı ilçesinde 100 dönümlük arazi üzerinde inşa edilen ve geçen yıl hizmete giren yerleşkedeki eğitimlerle, görevde oluşabilecek risklerin en aza indirilmesi hedefleniyor.

Her türlü hava ve yol koşuluna uygun eğitimlere katılanlar, teorik bilgilerin yanı sıra yerleşkedeki farklı senaryolara göre tasarlanmış simülasyon ve pistlerde uygulamalı dersler alıyor. Derslerde özellikle araçlarla suçluların takibinde can güvenliğinin sağlanması için yapılması gerekenler anlatılıyor.

Emniyet kemeri yana taklalı simülatörü (aracın yandan sola doğru 360 derece dönmesi), önden çarpmalı emniyet kemeri simülatörü, yaya simülatörü, kuru zeminde frenli frensiz engelden kaçış, slalom, su kızağı parkuru, ıslak zeminde araç kullanma ve park parkuru ile aracın önden ve arkadan kaymasını simüle eden "Skidcar" sistemiyle kursiyerlerin sürüş davranışlarının geliştirilmesi amaçlanıyor.

Eğitim sonunda başarılı olan trafik polisleri, uluslararası geçerliliğe sahip sertifika almaya hak kazanıyor.

"Türkiye'de bu alanda faaliyet gösteren iki merkezden biri"

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tesiste tüm illerden gelen trafik polislerine ileri sürüş teknikleri konusunda teorik ve uygulamalı eğitimler verildiğini belirtti.

Aksoy, ileri sürüş tekniğine ihtiyaç duyan trafik polislerine eğitim verilen iki merkezden birinin Eskişehir'de olmasının kent açısından önemine işaret etti.

Eğitim programına ilişkin bilgi veren Eskişehir Trafik Polis Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı 2. Sınıf Emniyet Müdürü Recai Öz de trafik polislerine uzman eğitmenler tarafından otomobil ve motosikletlerle sürekli, etkin ve yoğun bir şekilde üst düzey eğitimler verildiğini ifade etti.

Tesiste, kursiyerlerin farklı uygulamalar yaparak deneyim kazandığını anlatan Öz, şöyle konuştu:

"Islak ve kuru zemin parkurlarıyla uygulamalı eğitimler vermekteyiz. Bu eğitimler Trafik Başkanlığımızın planlamasında ve koordinesinde yürütülmektedir. Otomobiller için güvenli sürüş teknikleri eğitimi üç gün süreli, motosikletler temel eğitimini ise dört haftalık süre içinde uygulamalı olarak vermekteyiz. Trafik Başkanlığımız bu eğitimleri planlıyor, biz de burada uygulamalı olarak veriyoruz. Burası Türkiye'de bu alanda faaliyet gösteren iki merkezden biridir. Diğeri Ankara'nın Gölbaşı'nda ilçesinde bulunuyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TFF Başkan adayı Erdal Alkış: Türk futbolunda yeni bir dönemi başlatmak istiyorum

2024-05-20 18:37 - Spor

İsrail'in gece boyu Gazze'ye saldırılarında biri gazeteci onlarca Filistinli can verdi

2024-05-19 08:58 - Dünya

Hentbol Kadınlar Süper Lig'de "şampiyonluk etabı" başlıyor

2024-05-18 13:32 - Spor

Yunanistan'da memurlar 24 saatlik greve gitti

2024-05-21 15:47 - Dünya

Savunma sanayi tedarikçileri Tekirdağ'da bir araya geldi

2024-05-16 14:53 - Teknoloji

Sudan'ın batısında şiddetlenen çatışmalar ülkede bölünme endişesini artırıyor

2024-05-17 11:27 - Dünya

Norveç, İrlanda ve İspanya Filistin'i tanıyacağını duyurdu

2024-05-22 10:33 - Dünya

Kızılırmak Deltası'nda 22 yılda 200 binin üzerinde kuş halkalandı

2024-05-18 12:17 - Çevre-Hayat

Ordu'daki Gaga Gölü turizme kazandırıldı

2024-05-22 18:02 - Çevre-Hayat

THY'nin 2033 hedefi, yıllık 171 milyon yolcuya hizmet vermek

2024-05-19 11:22 - Ekonomi

İlgili Haberler

Kartal'da işçiler "eksik ödeme yapıldığı" gerekçesiyle çöpleri toplamadı

23:28 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu üyelerini kabul etti

23:08 - Gündem

Balıkesir'in Susurluk ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

19:13 - Gündem

İletişim Başkanı Duran'dan İsrail'in saldırısında ölen gazeteciler için paylaşım

16:28 - Gündem

Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı'nda çalışmalar tamamlandı

13:53 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump'tan dijital hizmet vergisi uygulayan ülkelere tarife tehdidi

05:28 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook'u görevden aldı

05:23 - Dünya

Reuters ve AP, Gazze'de gazetecilerin öldürülmesinden dolayı öfkeli olduklarını açıkladı

00:47 - Medya

Avrupalı liderler İsrail'in Nasır Hastanesi'ni hedef alan saldırılarına tepki gösterdi

00:07 - Dünya

Kartal'da işçiler "eksik ödeme yapıldığı" gerekçesiyle çöpleri toplamadı

23:28 - Gündem