?>

Mesleğine tutkun 62 yaşındaki hemşire kendini hastalara adadı

Sakarya'da 36 yıldır ilk günkü heyecanıyla hemşirelik yapan Makbule Kurt, mesleğinden kopamıyor.

Çevre-Hayat - 2 ay önce

Sakarya

Akyazı ilçesinde yaşayan 62 yaşındaki Kurt, babasının yönlendirmesiyle 1978 yılında yazılı ve sözlü sınavını kazandığı İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hemşire Lisesinin son sınıfında hastanede staja başladı. Kurt, mezun olduktan sonra 3 yıl çocuk cerrahisi bölümünde çalıştı.

????

Evlilik dolayısıyla 1984'te Sakarya'ya taşınan Kurt, istifa etmek durumunda kalsa da hastalarından ayrı kalamadı. Başta kırsal mahallelerde olmak üzere gönüllü sağlık hizmeti vermeyi sürdüren Kurt, 1992 yılında mesleğe döndü.

Akyazı Devlet Hastanesinde çalışmaya devam eden, gönülden bağlandığı mesleğinden 10 yıl önce emekli olmaya hak kazanmasına rağmen kopamayan Kurt, hastalara sağlık hizmeti vermenin yanı sıra güler yüzüyle ruhlarına dokunuyor.

"Her sabah işe yeni mezun olmuş hemşire gibi geliyorum"

Makbule Kurt, AA muhabirine, liseye başlamadan önce uçak mühendisi olmak istediğini söyledi.

Babasının yönlendirmesiyle hemşire olduğunu aktaran Kurt, "Ben gerçekten bu meslek için doğmuşum çünkü sevgi, şefkat ve empati isteyen bir meslek. Mesleğe yeni başlayanlara hep diyorum sevgi ve şefkat yoksa, empati kurmayı bilmiyorsanız bu mesleği yapmayın. Tekrar doğmuş olsam yine hemşirelik mesleğini seçerim." diye konuştu.

Kurt, evlendikten sonra mesleğinden bir süre ayrı kaldığı dönemde çok üzüldüğünü dile getirerek, "Mesleğimi çok severek yapıyorum. Her zaman herkese 'Ben ilk önce Rabb'ime aşığım, sonra mesleğime aşığım.' derim. En faal yerlerde çalıştım, hiçbir zaman bıkmadım, 'öf, aman' demedim. Her sabah işe yeni mezun olmuş hemşire gibi geliyorum. 62 yaşındayım, hala o heyecanı taşıyorum." ifadelerini kullandı.

Meslek hayatı boyunca acı tatlı anılar biriktirdiğini ve birçok hastanın hayatına dokunduğunu anlatan Kurt, yaş haddinden emekli oluncaya kadar görevini sürdürmek istediğini sözlerine ekledi.

"Makbule hemşirelerin sayısı artsın"

Hasta yakını Melek Ulusan da Makbule hemşire ile annesi, babası ve engelli yeğenine hastanedeki tedavileri sırasında refakat etmesi dolayısıyla tanıştığını belirtti.

Ulusan, Kurt'un görevini severek yaptığına işaret ederek, "Çok seviyoruz kendisini. Herkese karşı sevgi dolu davranışları, yaklaşımları ve yardımcı olma çabalarıyla mükemmel bir insan. Makbule ablanın iyiliği, bütün etrafındakilere bulaşmıştır. Çok iyi bir örnek." dedi.

Kurt'un özverili, güler yüzlü ve sevecen olduğunu anlatan Ulusan, "Güneş gibi etrafına ışık saçıyor. Olumsuz durumlarda bile bunu yansıtmak yerine moral ve motivasyon sağlıyor. Hastane deyince 'Makbule ablayı da göreceğiz, ne kadar mutlu olacağız' düşüncesinde oluyorum. Makbule hemşirelerin sayısı artsın istiyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kuantum teknolojileri Afrika için ekonomik sıçrama fırsatı sunuyor

2025-05-13 11:42 - Teknoloji

Mumdan çiçek buketleri Anneler Günü için hazırlanıyor

2025-05-10 13:58 - Magazin

Çocukluk hayalini gerçekleştiren Senem hemşire, yoğun bakım hastalarının hizmetinde

2025-05-12 12:32 - Sağlık

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Avrupalı yetkililerle Ukrayna'da ateşkes ve barış sürecini görüştü

2025-05-13 08:37 - Dünya

Benfica, Kerem Aktürkoğlu'nun gol attığı maçta ikili averajı Sporting'e kaptırdı

2025-05-10 23:02 - Spor

İzmir'de öğrenciler atık malzemelerden tasarladıkları kıyafetlerle defile düzenledi

2025-05-13 14:38 - Magazin

FIFA, futbolda ırkçılığın azami cezasını 5 kat arttırdı

2025-05-10 17:37 - Spor

Bankalar 2024'te 5 milyar dolarlık sigorta primi üretti

2025-05-14 15:43 - Ekonomi

MKE Ankaragücü, küme düştü

2025-05-10 18:22 - Spor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan 'Çözerse Erdoğan çözer' paylaşımı

2025-05-15 00:12 - Siyaset

İlgili Haberler

Mersin'de uydu takip cihazı takılan yeşil deniz kaplumbağası denize bırakıldı

10:57 - Çevre-Hayat

Yangında tahliye edilen evde mahsur kalan 25 kedi ile 10 köpek kurtarıldı

10:52 - Çevre-Hayat

Kapıkule'den yurda giriş yapan gurbetçilere renkli karşılama

10:22 - Çevre-Hayat

Hatay'da devam eden orman yangınında zarar gören alanlar havadan görüntülendi

09:18 - Çevre-Hayat

Konya'da atlı polis birliği göreve başladı

19:27 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Polonya hükümeti, Almanya ve Litvanya ile kara sınırlarında kontrol uygulamayı değerlendiriyor

10:57 - Dünya

Meksika'da bir krematoryumda 3-4 yıl öncesine ait 383 ceset bulundu

10:53 - Dünya

Bakanı Işıkhan: Sendikalarımıza son teklifimizi bu hafta sunacağız

10:42 - Ekonomi

İstanbul merkezli terör operasyonlarında 29 zanlı yakalandı

10:37 - Gündem

Beyoğlu'nda toplantı ve gösteri yürüyüşleri 1 gün süreyle yasaklandı

10:32 - Gündem