?>

Mersinspor kupa mesaisinin ardından ligde play-off'u hedefliyor

Basketbol ING Türkiye Kupası'nda Dörtlü Final'de elenen Mersinspor, ligdeki play-off hedefini gerçekleştirmek istiyor.

Spor - 5 ay önce

Mersin

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'ne 10 yıl aradan sonra çıkan ve bu sezon gösterdiği başarıyla Basketbol ING Türkiye Kupası Dörtlü Finali'ne kalan Mersin ekibi, yarı finalde Beşiktaş Fibabanka'ya 83-63 yenilerek kupaya veda etti.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'ne verilen milli aranın ardından Mersin'de hazırlıklarına başlayan Mersin ekibi, sezon başında belirlediği play-off hedefine odaklandı.

Ligde çıktığı 18 karşılaşmada 11 galibiyet ve 7 mağlubiyet alan Mersinspor, ligde 6. sırada bulunuyor.

Ligin kalan maçlarında başarı göstererek play-off potasında kalmak isteyen Mersinspor, lig hazırlıklarını Mersin'de sürdürüyor.

Mersin ekibi, ligin 19. haftasında 1 Mart Cumartesi günü deplasmanda 23 puanlı Manisa Basket ile karşılaşacak.

Başantrenör Can Sevim, AA muhabirine, Mersin'i Türkiye Kupası'nda iyi şekilde temsil ettiklerini söyledi.

Kupa mücadelesinin kulüp için önemli olduğuna değinen Sevim, "Kupaya kalmak öncelikli hedefimizdi. Sonra Dörtlü Fiinal'e kalmaktı. Onları başardık. Çok önemli bir başarıydı. Orada olduğumuz için mutluyuz." dedi.

"Kalan 12 maç final havasında geçecek"

Can Sevim, şu anda lige odaklandıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Ligi olabildiğince üst noktada bitirip play-off'ta yer almayı hedefliyoruz. Kalan 12 maç final havasında geçecek. Çünkü ligin sonu yaklaştıkça özellikle her takım kendi hedefine yaklaşmak için daha agresif ve saldırgan olmaya başlıyor. Düşme korkusu yaşayan, play-off'a girmek isteyen takımlar olacak. Diğer taraftan play-off'ta üst sıraları almak isteyen takımlarla karşılaşacağız. Onlar da daha iyi pozisyon almak için tüm güçlerini ortaya koyacaklar. Buna hazır olmamız lazım."

Sevim, her maçı tek tek değerlendireceklerini ve kazanmak için sahada olacaklarını vurguladı.

Basketbolcular play-off'u istiyor

Oyunculardan Tevfik Akdamar da Mersin'i Türkiye Kupası'nda temsil ettikleri için mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.

Lige en iyi şekilde hazırlandıklarını belirten Tevfik, "Play-in oynamadan direkt play-off oynamak istiyoruz. Bunun için ilk 6'daki pozisyonumuzu korumak istiyoruz. Evimizde kaybetmiyoruz. Deplasmanlardan alacağımız galibiyetlerle ilk 6'da kalacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Emre Tanışan da kalan maçların çok önemli olduğunu kaydederek, "Play-off konusunda pozitifiz. Yapabileceğimize inanıyoruz. Önemli maçlarımız var. Odaklanıyoruz ve adım adım hepsini kazanmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'de cepten ilk 'alo'nun üzerinden 31 yıl geçti, gözler 5G'de

2025-02-23 12:02 - Teknoloji

15 Temmuz gazisi Mustafa Zorova vefat etti

2025-02-24 08:53 - Gündem

Abant'ta kar manzarası dronla görüntülendi

2025-02-20 16:02 - Çevre-Hayat

Rus heyeti, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu rezidansına ulaştı

2025-02-27 10:12 - Gündem

Fenerbahçe teknik direktörü Mourinho: Bence derbi galibiyeti almadan şampiyon olmak mümkün

2025-02-24 23:43 - Spor

Turbo motorlu yeni Bayraktar TB2T-AI SİHA test uçuşlarına başladı

2025-02-22 10:07 - Teknoloji

Türk Yıldızları ekibi, 'İKAF'25'te gençlerle buluştu

2025-02-20 23:13 - Çevre-Hayat

AB, Almanya'nın çip üretim tesisine 920 milyon avroluk desteğini onayladı

2025-02-20 14:38 - Teknoloji

İsrail'in serbest bıraktığı Filistinli esirler, Ramallah'ta coşkuyla karşılandı

2025-02-27 08:12 - Dünya

Belçika'da "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" paneli düzenlendi

2025-02-27 00:23 - Dünya

İlgili Haberler

Beşiktaş'ın Shakhtar Donetsk maçı bilet fiyatları belli oldu

17:12 - Spor

Toprak Razgatlıoğlu, Superbike Macaristan ayağının ikinci yarışını da kazandı

16:03 - Spor

Türk sporcular, Dünya 23 Yaş Altı Kürek Şampiyonası'nı 3 altın madalyayla tamamladı

14:57 - Spor

Kayseri'nin ilk lisanslı kano sporcuları, Yamula Barajı'nda kürek çekiyor

14:38 - Spor

Ahıska Türkü güreşçi Elmira, Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil etmek için yoğun çalışıyor

12:18 - Spor

Günün Manşetleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, IDEF 2025'i ziyaret etti

18:33 - Gündem

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, TercihFest 2025'te üniversite adaylarıyla buluştu

17:58 - Gündem

Beşiktaş'ın Shakhtar Donetsk maçı bilet fiyatları belli oldu

17:12 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit ailelerine başsağlığı diledi

16:53 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Vakıf Mağaza'yı ziyaret etti

16:38 - Gündem