?>

Mersin'in erkek basketbol takımı, seyircisi önünde Süper Lig'e çıkma peşinde

Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi (TBL) play-off final serisinin rakip sahada oynadığı ilk 2 maçını 1-1'lik eşitlikle geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sigortam Net'i ağırlayacağı iki karşılaşmayı kazanarak Süper Lig hedefine ulaşmak istiyor.

Spor - 1 yıl önce

Mersin

Ligde normal sezonu 60 puanla üçüncü sırada bitirip, play-off'ta finale kadar yükselen Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı, bu seride Sigortam Net'i konuk edeceği 3 ve 4. müsabakalar öncesi taraftar avantajını kullanmanın peşinde.

Üç galibiyete ulaşacak ekibin adını Süper Lig'e yazdıracağı seride Mersin Büyükşehir Belediyesi, yarın ve 1 Haziran'da Sigortam Net'i konuk edeceği maçları kazanmayı hedefliyor.

Sevim: "Evimizde seriyi bitirebilecek güçteyiz"

Başantrenör Can Sevim, AA muhabirine, play-off final serisinin ilk iki maçından avantajlı döndüklerini söyledi.

Kalan 2 maçı kazanmak için sıkı şekilde çalıştıklarını anlatan Sevim, saha ve seyirci avantajını kullanarak hedeflerine ulaşmak istediklerini dile getirdi.

Takımına güvendiğini belirten Sevim, "Evimizde seriyi bitirebilecek güçteyiz. Buradaki iki maçı da kazanıp şampiyon olacağımızı düşünüyorum. Hatta bundan hiçbir şüphem yok. Yeter ki biz kendi karakterimize, kimliğimize ve savunmadaki agresif yapımıza geri dönelim, hep beraber savunmada hareket eden, savunmadan güç alan takımı sahaya koyalım. Bu bizi şampiyonluğa götürecektir." diye konuştu.

Sevim, oyuncuların sahada varını yoğunu ortaya koyacağını, seyirci desteğiyle de başarıya ulaşmak istediklerini vurguladı.

Şampiyonluğu taraftarlarına hediye etmek istediklerini belirten Sevim, şunları söyledi:

"Bu yıl o özleme son vereceğimizi, Süper Lig'de Mersin'i temsil edeceğimizi düşünüyorum. Çok inançlıyız. Zaten şampiyonluğa ilk günden beri inanmıştık. Takımı bu şekilde kurduk, eklemeleri, değişiklikleri bu şekilde yaptık. Sezonun ikinci yarısından itibaren ne kadar hazır olduğumuzu, yapabileceğimizi gösterdik. Aynı inancımız devam ediyor. Takımda moraller yerinde, hiçbir sıkıntımız yok. Savaşacağız, mücadele edeceğiz ve şampiyon olacağız."

Simmons: "Takımımız bu maça hazır"

Oyunculardan Gerel Simmons, yarın Sigortam Net karşısında çok önemli bir maç oynayacaklarını vurguladı.

Sahaya kazanmak için çıkacaklarını dile getiren Simmons, "Yeni eklemeleri yaparak kazanmamız için gereken her şeyi deneyeceğiz. Çok iyi motive olduğumuzu düşünüyorum. Enerji ve güven konusunda taraftarlarımızın avantajı olacak. Seriyi kazanmak için taraftarımızın enerjisine ihtiyacımız var. Takımımız bu maça hazır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Borsa İstanbul'da gong, Onur Yüksek Teknoloji için çaldı

2024-05-28 12:52 - Ekonomi

Milli motokrosçu Efe Okur, Gençler Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale kaldı

2024-05-29 12:07 - Spor

Avrupa'da sıkı yasal düzenlemelerle yerleşim yerlerinde sahipsiz hayvanlara rastlanmıyor

2024-05-28 11:37 - Dünya

Bedensel engelli Nuri Şirin'in hayatı, spor ve sanatsal etkinliklerle renklendi

2024-05-29 13:12 - Kültür Sanat

Meteorolojiden Adana için kuvvetli sağanak uyarısı

2024-05-28 16:27 - Asayiş

Ürdün, Gazze'ye 40 tır insani yardım gönderdi

2024-05-29 16:37 - Dünya

Karabük'te özel öğrenciler bire bir eğitimle sosyal ve kültürel becerilerini geliştiriyor

2024-05-27 13:12 - Kültür Sanat

AlBaraka İslami Finans Zirvesi 2. gününde devam ediyor

2024-05-25 13:42 - Ekonomi

"Garip" ismi verilen kurt yavrusuna süt anne aranıyor

2024-05-24 12:33 - Çevre-Hayat

Borsa İstanbul'da gong, Özyaşar Tel için çaldı

2024-05-29 14:07 - Ekonomi

İlgili Haberler

Şampiyonlar Ligi'nde 2. ön eleme turunda 5 rövanş maçı oynandı

00:22 - Spor

Fenerbahçe, özel maçta Lazio'yu konuk edecek

00:08 - Spor

UEFA Konferans Ligi'nde Levadia, Differdange ve Olimpija Ljubljana tur atladı

23:43 - Spor

Beşiktaş "dijital zorbalığa" karşı hukuki girişimlerde bulunacak

22:23 - Spor

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Polonya Açık'ta ikinci tura yükseldi

19:52 - Spor

Günün Manşetleri

Rusya'nın doğusunda 8,8 büyüklüğünde deprem

05:33 - Dünya

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

03:23 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan yardımcılıklarına Ferhat Pirinççi ve İlhami Giray Şahin atandı

02:47 - Medya

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilciliğine ziyaret

00:48 - Siyaset

Yangın bölgesine patlayan lastiğine rağmen su taşıyan çiftçiye su tankeri hediye edildi

00:42 - Gündem