?>

Mersin'de mağarada rahatsızlanan ABD'li dağcıdan Türk yetkililere teşekkür

Mersin'in Anamur ilçesinde, iniş yaptığı mağarada rahatsızlanan ABD'li dağcı, "İhtiyacım olan tıbbi malzemeleri alabilmek için Türk hükümetinin hızlı müdahalesinin hayatımı kurtardığını düşünüyorum." dedi.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Ankara

AFAD'dan edinilen bilgiye göre, keşif çalışması için 3 Eylül'de Morca Mağarası'na inen ve yaklaşık 1276 metre derinlikte mide kanaması geçiren 40 yaşındaki ABD'li Mark Dickey'e uygulanan ilaç tedavisi sürerken, Türk ve Macar kurtarma ekibi mağaraya inerek hastanın son durumunu kontrol etti ve lojistik destek sağladı.

Mağarada AFAD yetkililerinin çektiği videoda, Dickey'in sağlık durumunun iyi olduğu görüldü.

Sağlık durumu hakkında bilgi veren Dickey, mağaracılık camiasına, Türk hükümetine ve Türk mağaracılara teşekkürlerini iletti.

Dickey, mağaracılık dünyasının birbirine sıkı sıkıya bağlı bir grup olduğunu belirterek, "İhtiyacım olan tıbbi malzemeleri alabilmek için Türk hükümetinin hızlı müdahalesinin hayatımı kurtardığını düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Türk hükümetine ve mağaracılara teşekkür eden Dickey, "Onların yardımıyla kendimi güvenli bir şekilde dışarı çıkarmak için herkesle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum." diye konuştu.

Dickey, kendisinin ayakta olduğuna ancak halen tam olarak iyileşmediğine işaret ederek, "Gördüğünüz gibi tetikteyim, konuşuyorum ama içim henüz iyileşmedi. Bu yüzden buradan çıkmak için çok yardıma ihtiyacım var." dedi.

Bunun dünyaya, birlikte ne kadar iyi çalışılabileceğini göstermek için harika bir fırsat olduğunu gösterdiğini kaydeden Dickey, kendisiyle ilgilenilmesinin çok özel olduğunu söyledi.

Dickey'in duygusal anlar yaşadığı görüldü.

Videoda konuşan Macar ekibi yetkilisi ise, Dickey'e müdahale edilmesinden bu yana durumunun iyiye gittiğini söyledi.

Durumlarının iyi olduğunu ancak desteğe ve sürekli gıda tedarikine ihtiyaçları olduğunu kaydeden yetkili, en önemli şeyin yüzeyle iletişim olduğunu belirtti.

Aralarında yabancı mağara bilimcilerinin de olduğu 14 kişilik dağcılık grubu keşif için Morca Mağarası'na inmiş, ekip üyelerinden Dickey'in mide kanaması geçirdiği ihbarı üzerine bölgeye ekip sevk edilmişti.

Dickey için bölgede tedbir amaçlı AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri bekletiliyor.

Grubun mağaradan güvenle çıkabilmesi için AFAD'ın kurduğu koordinasyon çadırında süreci takip eden ekiplere, Türkiye Mağaracılık Federasyonu üyeleri ile farklı ülkelerden gelen dağcılık uzmanları da eşlik ediyor.

Mağaranın, Toros Dağları'nın 2 bin 200 rakımında olmasından dolayı bölgede 1 helikopter hazır bulunduruluyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Giresun'da sağanağın yol açtığı hasar gideriliyor

2023-09-04 16:10 - Gündem

Batı Trakya'da Türk mezarlığına saldırı

2023-09-03 19:12 - Dünya

Alman hükümeti yeni bütçede kemer sıkacak

2023-09-05 15:33 - Dünya

Akdenizli balıkçılar 15 gün sonra "vira bismillah" diyecek

2023-09-01 16:13 - Ekonomi

ATAK helikopteri milli silahına kavuşuyor

2023-09-02 15:37 - Teknoloji

Muğla'da "kum zambakları" sahilleri süslemeye başladı

2023-09-02 15:23 - Çevre-Hayat

Hindistan'ın uzay aracı "Aditya-L1", Dünya ve Ay'ın fotoğraflarını yakalıyor

2023-09-07 15:57 - Teknoloji

Mersin'de mağarada rahatsızlanan ABD'li dağcıdan Türk yetkililere teşekkür

2023-09-08 15:33 - Çevre-Hayat

Beyaz Saray, Kuzey Kore'yi "Rusya'ya silah sağlamanın sonuçları olacağı" konusun

2023-09-07 10:32 - Dünya

Türkiye düzensiz göçmen sınır dışı etmede geçen yıl Avrupa'yı ikiye katladı

2023-09-07 12:58 - Gündem

İlgili Haberler

Umut Derneğinin Şam'da tadilatını üstlendiği kanser hastanesi yeniden hizmete açıldı

20:28 - Çevre-Hayat

İstanbul'da görülen yılanlar için uzmanlardan uyarılar

16:33 - Çevre-Hayat

Bodrum'da gönüllü dalgıçlar deniz dibinden 161 kilogram atık çıkardı

15:37 - Çevre-Hayat

Tarsus Doğa Parkı'nda hayvan popülasyonu yeni yavrularla arttı

15:32 - Çevre-Hayat

Av sezonunda tuzlanan palamutlar yazın tezgahları süslüyor

15:07 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Trump, Netanyahu'nun yolsuzluk davasının iptal edilmesini talep etti

02:07 - Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'ne hitap etti

01:52 - Dünya

DMM'den Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın hac faaliyetine ilişkin açıklama

00:52 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda'dan yurda döndü

00:37 - Dünya

UAEA Başkanı, İran'ın UAEA ile işbirliği yapmasının hukuki zorunluluk olduğunu belirtti

00:33 - Dünya