?>

Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda 33 ülkeden 173 sporcu pedal çevirecek

Mersin'de bu yıl 7'ncisi 10-13 Nisan'da düzenlenecek Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda 33 ülkeden 173 sporcu yarışacak.

Spor - 4 ay önce

Mersin

Mersin Büyükşehir Belediyesince organize edilen ve Uluslararası Bisiklet Birliği ile Türkiye Bisiklet Federasyonunun faaliyet programında yer alan turun hazırlıkları tamamlandı.

Kentte 7'inci kez gerçekleştirilecek tura, Türkiye, ABD, Rusya, Çin, Almanya ve Brezilya'nın da olduğu 33 ülkeden 173 sporcu katılacak.

Tur boyunca 13 ilçeden geçecek sporcular, toplamda 448,5 kilometre pedal çevirecek.

İlk etabı 10 Nisan'da Anamur-Bozyazı-Aydıncık ilçelerinde başlayacak Tour of Mersin'in ikinci etabı 11 Nisan'da Gülnar-Mut-Silifke-Erdemli, üçüncü etabı 12 Nisan'da Tarsus-Çamlıyayla-Toroslar, son etabı ise 13 Nisan'da Akdeniz-Yenişehir-Mezitli ilçelerinde yapılacak.

Bisikletlilerin kentin tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı bulacağı yarışta dereceye girenlere toplamda 19 bin 30 avro ödül dağıtılacak.

Emrullah Taşkın: "Mersin'i hem Türkiye hem de dünyaya tanıtıyoruz"

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, AA muhabirine, Türkiye'deki en önemli bisiklet organizasyonlarından birine ev sahipliği yapacak olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Taşkın, geçen yıl düzenledikleri turda önemli başarılar yakaladıklarını ifade ederek, "Tour of Mersin'e, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'ndan sonra en büyük ikinci organizasyon diyebiliriz. Mersin'in tarihi ve doğal güzelliklerini kapsayan geniş kapsamlı bir organizasyon. Yaptığımız uluslararası organizasyonlarla Mersin'i hem Türkiye hem de dünyaya tanıtıyoruz." dedi.

Spor kültürünü yerleştirmek ve yaymak için çalışmaları sürdürdüklerini dile getiren Taşkın, daha büyük organizasyonlar düzenlemeyi hedeflediklerini anlattı.

Taşkın, tura çok sayıda ülkeden katılım talebi aldıklarını belirterek, "Katılımcı takım ve sporcu sayısını çok artırmak uygun görülmüyor. Katılan takım sayısı 25'le sınırlı tutuluyor. Bisikletçilerin hızı saatte 70-80 kilometreyi bulabiliyor. Katılım sayısını fazlalaştırırsanız risk tarafı artıyor. Tüm dünyada 150-180 sayılarında katılımla gerçekleştiriliyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Işıkhan: Boykot çağrılarına karşı 'millet kazandı'

2025-04-02 21:57 - Siyaset

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesi başkanların karnesi

2025-04-01 11:27 - Spor

Hatay'da 14 yaşındaki Nehir, hediye edilen kuzuyu babasının tamirhanesinde besliyor

2025-04-04 19:02 - Çevre-Hayat

Otomotiv martta 3,5 milyar dolarla en fazla ihracat yapan sektör oldu

2025-04-04 13:18 - Ekonomi

Süper Lig'de 30. hafta heyecanı yarın başlayacak

2025-04-03 13:13 - Spor

Edirne'de etkili olan yağışlar buğdayda verim beklentisini yükseltti

2025-04-04 17:43 - Çevre-Hayat

Terör örgütü PKK/PYD-YPG mensupları teslim olmaya devam ediyor

2025-04-01 14:12 - Gündem

İstanbul havalimanlarından ilk 2 ayda uçan yolcu 19 milyonu aştı

2025-04-01 11:37 - Çevre & Seyahat

Ramazanda Mekke ve Medine'deki 2 kutsal mescidi 122 milyon Müslüman ziyaret etti

2025-03-31 20:33 - İslam-Hayat - Safer 1447

İstanbul Havalimanı'nda bayram tatili dönüş yoğunluğu

2025-04-04 15:37 - Çevre & Seyahat

İlgili Haberler

Kocaelispor, 16 yıl sonra Süper Lig'de oynayacağı maçı bekliyor

13:32 - Spor

Siirtli 11 yaşındaki Eylül, boksta şampiyon babasının izinden gidiyor

12:12 - Spor

Trabzonspor lige iyi başlıyor

11:23 - Spor

Son şampiyon Galatasaray, yeni sezona galibiyetle başladı

23:47 - Spor

Basketbol milli takımlarının her sayısı bir fidana dönüşecek

11:12 - Spor

Günün Manşetleri

Günün ilk yarısında sıcaklıklar 16 kentte 40 dereceyi gördü

15:12 - Gündem

Son 55 yılın en sıcak temmuz ayı yaşandı

15:07 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan: İsrail'in Gazze'yi tamamen işgal etme niyetini sonuna kadar redded

15:03 - Gündem

Deniz suyunun ısınması ve kirlilik istilacı yosunların yayılmasına neden oluyor

13:57 - Ekonomi

Kocaelispor, 16 yıl sonra Süper Lig'de oynayacağı maçı bekliyor

13:32 - Spor