Mersin Şehir Hastanesinde 6 yılda 12 milyondan fazla poliklinik hizmeti verildi

Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, açılışının üzerinden geçen 6 yılda 12 milyondan fazla poliklinik hizmeti sundu.

Sağlık - 4 yıl önce

Mersin
Kamu-özel sektör iş birliğiyle yaptırılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 3 Şubat 2017'de hizmete açılan hastane, Doğu Akdeniz'in önde gelen sağlık kuruluşları arasında bulunuyor.
Hem Mersin hem de çevre illerde yaşayan vatandaşlara umut olan hastane, 6 yıldır şifa dağıtmaya devam ediyor.
Teknolojik ve fiziki altyapısı sayesinde açılışından bu yana 12 milyon 607 bin 80 poliklinik hizmeti verilen sağlık merkezinde, 3 milyon 741 bin 975 kişiye acil servis desteği sunuldu.
Hastanede 62 bin 770 bebek dünyaya gözlerini açtı, 470 bin 350 de cerrahi operasyon gerçekleştirildi.

"Hava ambulansıyla nakledilenlere de sağlık hizmeti"

Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bahar Aydınlı, AA muhabirine, hastanenin 6 yılda bölgedeki en önemli sağlık kuruluşlarından biri haline geldiğini söyledi.
Hastaların memnuniyet oranının yüksek olduğunu dile getiren Aydınlı, "Hastanemizin kentteki ve çevre illerdeki yeri farklı. Akdeniz Bölgesi'ne hizmet veren hastaneyiz. Karaman, Antalya Alanya, Osmaniye, Hatay İskenderun ve sınırdan çok ciddi bir hasta sirkülasyonu var. Binamızın üzerinde helikopter pistimiz olduğu için hava ambulansıyla nakledilen hastalara da sağlık hizmeti verebiliyoruz." dedi.
Aydınlı, açılışında ünite olarak hizmet veren bazı birimlerin ihtiyaç nedeniyle bünyesinde yoğun bakım servisi de olan merkez haline getirildiğini aktardı.

Yatak kapasitesi 1400'e çıkarılıyor

Olağanüstü durumlara karşı her zaman hazır olduklarını vurgulayan Aydınlı, şöyle devam etti:
"Hastanemizin teknolojik altyapısı, yatak kapasitesini arttırabilme özelliğini sağlıyor. Her türlü olağanüstü koşulda mevcut yatak kapasitemizi iki katına kadar arttırabiliyoruz. Sağlık hizmeti sunumunda istediğimiz kadar esneyebiliyoruz. Bu genişleyebilme kapasitesi diğer hastanelerimizde mevcut değil. O nedenle istediğimiz kulvarda, dilediğimiz şekilde hareket edebiliyoruz. Bunun pozitif yansımalarını da görüyoruz. Yatak kapasitemiz açıldığında 1294'tü. İlerleyen süreçlerde geçici tescille 1380'lere kadar çıktık. Şu anda kalıcı tescile döndük, 1344'üz. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde 1400 yatağa doğru gideceğiz. Çünkü servis yatak kapasitemizde artış yapmamız gerekiyor."

Aydınlı, hastanenin öne çıkan hizmetlerine değinerek, "Tıbbi onkolojide 'akıllı immünoterapi' yapıyoruz. Bunu yapmak istediğimizde genetik testler üzerinden doğrulamak gerekiyor. Altyapımız ve dış anlaşmalarımız bunun gerçekleşebilmesini sağlıyor. Radyasyon onkolojisinde 2 tane Lineer Akseleratör (LINAC Radyoterapi Cihazı) mevcut. Bu LINAC cihazları Avrupa standartlarında. Pek çok kulvarda önde olmaya çalışıyoruz. Bunu da hekim kadrolarımızla sağlıyoruz. Özellikli cerrahileri de hastanemizde yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Eğitim kliniklerinde yeni uzman hekimler yetişiyor

Aydınlı, Sağlık Bilimleri Üniversitesi işbirliğinde eğitim ve araştırma alanında çalışmalar yürütüldüğüne dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"20'nin üzerinde akademisyen arkadaşımız var. Şu anda 4. eğitim kliniğimiz de kuruldu. Diğer 3 eğitim kliniğimizin de asistanları var. Farklı branşlarda yeni nesil uzman hekim yetiştirmeye çalışıyoruz. Açtığımız kadroların hiçbiri boş kalmıyor. Burada eğitim almak istiyorlar. Artık tercih ediliyoruz. Bu, alanı beğenmekten kaynaklanıyor. Nerede sağlık hizmeti aldığını sorgulayan hasta kadar nerede eğitim aldığını sorgulayan bir nesil de var. Artan nüfusu karşılayabilecek hekim ihtiyacını sağlayabilmek için hem hizmet veren hem de hizmeti sunabilecek hekim yetiştiren bir eğitim hastanesiyiz. İkisini aynı kulvarda yürütmeye çalışıyoruz."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Meleklerin şeytanı yoktur -Arzu Leyal yazdı-

2023-01-16 09:08 - En Son Yazılar

Beşiktaş deplasmanda 2 golle galip

2023-01-14 18:23 - Spor

Osmanbey metro istasyonu geçici olarak işletmeye kapatılacak

2023-01-19 08:02 - Gündem

Türkiye'nin en çok yolcu ağırlayan otogarından 2022'de 15 milyon kişi yolculuk yaptı

2023-01-18 13:14 - Çevre - Seyahat

Hedefi olmayan yapılar kime hizmet eder? -Mehmet Yıldırım yazdı-

2023-01-17 07:42 - En Son Yazılar

Türkiye'de 2022'de 140 bin 229 şirket kuruldu

2023-01-20 10:23 - Ekonomi

ABD'de Martin Luther King'i anma etkinliğindeki silahlı saldırıda 8 kişi yaralandı

2023-01-17 09:40 - Dünya

Mesleğini 53 yıldır sürdüren berber Avni, 28 yıldır da hastalara hizmet veriyor

2023-01-17 12:04 - Çevre-Hayat

Sağlık turizmi sektöründen Almanya çıkarması

2023-01-17 12:41 - Sağlık

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan The National News'e sert cevap

2023-01-13 13:32 - Medya

İlgili Haberler

Yaşlılarda enfeksiyonlara karşı en etkili koruma "aşı"

18:42 - Sağlık

Baş dönmesi şikayetiyle gittiği hastanede "dünyada 68'inci vaka" olarak literatüre geçti

12:37 - Sağlık

Mobil sigara bırakma poliklinik araçları Eskişehir'de 2 ayda yaklaşık 600 kişiye ulaştı

12:12 - Sağlık

Sağlık Bakanlığından hiperbarik oksijen tedavisiyle ilgili açıklama

17:37 - Sağlık

Sağlıklı Hayat Merkezlerinde uzaktan hasta değerlendirme dönemi başladı

12:57 - Sağlık

Günün Manşetleri

Yunanistan'ın Etolya-Akarnanya, İnebahtı ili ve Mora Yarımadası'nda yangın çıktı

20:58 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan: (Gazze’de Mısır’la) Daha ciddi tedbirlerin alınması konusunda mutabık kaldık

20:28 - Gündem

WSJ: ABD, İran'la gerginliğin devam ettiği Orta Doğu'ya yeni bir uçak gemisi göndermeye ha

20:17 - Dünya

İtalya'da mühimmat firmasına ait tesiste yangının ardından patlama meydana geldi

20:13 - Dünya

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman: AK Partimiz 2053 hedefleri için bugünden itibaren çalışmaya

20:07 - Gündem