?>

'Merkez demekle bu işler olmaz'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, Meral Akşener'in kuracağı ifade edilen partiyle ilgili, "Ben o alanda bir boşluk görmüyorum. Siz kendinize ne derseniz deyin, 'merkez' falan demekle bu iş olmaz. Bu işi millet takdir eder." dedi.

Siyaset - 8 yıl önce

ANKARA-Sinan Uslu

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AA muhabirine gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Meral Akşener'in kuracağı ve "Merkez Demokrat Parti" adını taşıyacağı söylenen yeni siyasi oluşuma ilişkin soru üzerine Yazıcı, yelpazeye bakıldığında Türkiye'de sağdan sola, doğudan batıya, her alanda ve renkte 80 dolayında parti olduğunu hatırlattı.

Her partinin kendini önceliğine göre tanımlayabileceğini söyleyen Yazıcı, "Kimisi sosyal demokrattır, kimisi liberaldir, kimisi ırkçıdır, kimisi Marksisttir, kimisi dincidir. Peki biz neredeyiz yani AK Parti bu yelpazede nerede? Biz milletin olduğu yerde duran bir partiyiz. Millet nerede? Merkezde, biz oradayız. Hedef kitlemiz 80 milyon. Kuşatıcı bir siyaset tarzımız var. Siyaset tarzı itibarıyla hem kendimizi tanımlarken, Türkiye'yi kuşatmışız, hem de faaliyet yaparken Türkiye'ye topyekun bakıyoruz." diye konuştu.

"Nerede uçacak, nereye inecek bilmiyorum"

"Her şey Türkiye için" sloganının, AK Parti'nin bakışının özünü ifade ettiğini, ülkenin birliği ve bütünlüğünü içerdiğini belirten Yazıcı, şöyle devam etti:

"İnsan merkezliyiz, muhafazakar demokrat teşkilatlarımızla yerli ve milli bir partiyiz. Biz, hiçbir boşluk bırakmamışız. Sözünü ettiğiniz kişi (Akşener) ve arkadaşları nasıl konuşlanacak, kalkabilecek mi? Nerede uçacak, nereye inecek bilmiyorum. Gelsin girsin de o zaman konuşuruz. Ben o alanda bir boşluk görmüyorum. Siz kendinize ne derseniz deyin, 'merkez' falan demekle bu işler olmaz. Bu işi millet takdir eder. Söylediklerim yalnızca söylem değil seçim sonuçlarını yansıtıyor. Türkiye'nin her ilinden oy alabilen, her ilinde güçlü teşkilatları olan bir partiyiz. İcraatlarımızla da her yere ulaşıyoruz."

AK Parti'nin, konuları ele alırken hiçbir zaman kompleks içinde olmadığını, milletin gündemini taşıdığını vurgulayan Yazıcı, "Yanlış yapmışsak onu düzelttik. Olabilir biz de beşeriz, yanlış yapabiliriz, 'Biz yaptık ama devam edin.' yok, yanlış yanlıştır. Böyle bir yürüyüşümüz var. Siyaset tarzımız, siyasette konuşlandığımız alan ve yer itibarıyla bir boşluk olduğu kanısında değilim. Şayet dediğiniz kişi de (Akşener) kanatlanır kalkarsa nereye konacaklarını hep birlikte göreceğiz. O zaman konuşuruz." ifadelerini kullandı.

"Tarzımız itibarıyla bize devrimci de denilebilir"

"Akşener'in liderliğinde kurulacak partinin 2019'daki seçimlerde oyları böleceği, AK Parti'nin en az bir seçimi kaybedeceği"ne ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine Yazıcı, "Bu iddiaların gerçekle bağdaşır tarafını görmüyorum. 'Ben şimdi geleceğim, topladım, parti kuracağım...' Görelim bakalım gelecek mi, gelebilecek mi? Bulunduğu yerden kanatlanabilecek mi? Kalkacak mı? Kalkarsa ne kadar uçacak, nereye duracak, nereye konuşlanacak? Onları bir görelim." diye konuştu.

AK Parti'nin, "politikalarını güncelleyen, teşkilatlarını dinamik hale getiren hamleci bir parti" olduğunun altını çizen Yazıcı, "Biz ilerici bir partiyiz, muhafazakarız, demokratız, hamleciyiz. Tarzımız itibarıyla bize devrimci de denilebilir. Bütün bu değerleri önemseyen bir duruşumuz var. Duruşumuz itibarıyla kuşatıcıyız." dedi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Vinç garajındaki yangın korkuttu

2017-09-01 23:02 - Asayiş

Sunucu Şaşmaz son yolculuğuna uğurlandı

2017-08-29 20:04 - Genel

Boyner Buluşum'da 10 girişime 375 bin lira kaynak

2017-08-28 16:47 - Ekonomi

FARC lideri Londono kongrede konuştu

2017-08-28 15:27 - Dünya

Yeşilay 34 ülkeye örnek oldu

2017-09-02 17:11 - Genel

İzmir'de DEAŞ operasyonu: 6 gözaltı

2017-08-29 13:30 - Genel

'Sizin de bizim de yüreğimiz yanıyor'

2017-09-02 21:12 - Siyaset

Lucescu yönetiminde ilk antrenman

2017-08-29 02:17 - Spor

Köprü ve otoyollarda ücretsiz geçiş başlıyor

2017-08-28 15:47 - Gündem

'Sakin Şehir Şavşat' bayramda da sakin

2017-09-01 15:52 - Gündem

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçiliğini ziyaret etti

20:28 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı Gazze konulu zirve yarın Mısır'da yapılacak

19:42 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile görüştü

18:57 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan: Suriye'nin güvenliğini, Türkiye'nin güvenliğinden ayrı görmüyoruz

17:02 - Siyaset

Bakanlar Kurum ve Uraloğlu, Trabzon'da Toplu Açılış Töreni'ne katıldı

16:58 - Siyaset

Günün Manşetleri

Netanyahu'dan, "İsrail'e saldırmak için toparlanan düşmanlar olduğu" iddiası

22:43 - Dünya

AFAD'dan Türkiye'nin Gazze'ye yönelik yardımlarına ilişkin açıklama

22:27 - Gündem

Trump: ABD Çin'e zarar vermek değil, yardım etmek istiyor

22:22 - Dünya

ABD Başkan Yardımcısı Vance, İsrailli esirlerin 24 saat içinde bırakılabileceğini belirtti

22:18 - Dünya

Boğaziçi Üniversiteliler Derneğinin 18. Olağan Genel Kurulu yapıldı

22:13 - Gündem