?>

'Melbourne'de en iyi tenisimi oynamak istiyorum'

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'ta ilk kez ana tabloda mücadele edecek. - Anadolu Ajansı

Spor - 8 yıl önce

ANKARA - HALİL İBRAHİM AVŞAR

Sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'a ana tablodan dahil olacak milli tenisçi Çağla Büyükakçay, "Umarım güzel bir kura çekerim. En iyi tenisimi oynayarak üst turlara yükselmek istiyorum." dedi.

Dört grand slam tenis turnuvasından ilki olan Avustralya Açık'ta heyecan, yarın oynanacak eleme maçlarıyla başlayacak.

Melbourne Park'ta düzenlenecek turnuvada milli sporcu İpek Soylu, teklerde ana tabloya kalabilmek için 12 Ocak Perşembe günü elemelerde mücadele edecek.

İpek, çiftlerde ise bir grand slam turnuvasında ilk kez ana tablo heyecanı yaşayacak.

Türk tenisi ve kariyeri açısından 2016'da birçok önemli başarıya imza atan Çağla Büyükakçay ise teklerde milli sporcular arasında ana tablodan turnuvaya katılacak tek isim olacak.

Çağla, böylece dört grand slam turnuvasında da ana tabloya yükselen ilk Türk kadın tenisçi unvanını ele geçirecek.

Gençlerde ise bir grand slam turnuvasında ilk kez 3 Türk tenisçi ana tabloda mücadele edecek.

Dünya gençler sıralamasında 25'inci basamağa yükselerek Türkiye'nin erkeklerdeki klasman rekorunu kıran Ergi Kırkın'ın yanı sıra Kaya Göre ve Yankı Erel, turnuvada ana tabloda korta çıkacak.

"Kariyerimde bir ilki yaşayacağım"

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yükselen performansını 2017'ye de taşımaya çalışacağını söyledi.

2016 Rio Olimpiyatları'na katılarak Türk tenisi adına bir ilki gerçekleştiren 27 yaşındaki milli sporcu, sezonun ik grand slam turnuvası Avustralya Açık'ta elemeler dahil 7. kez mücadele edeceğini hatırlattı.

Çağla, turnuvanın başlamasını sabırsızlıkla beklediğini belirterek, "Umarım güzel bir kura çekerim. En iyi tenisimi oynayarak üst turlara yükselmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kadınlar Tenis Birliğinin (WTA) bu hafta güncellediği listede teklerde 85. sırada yer alan Çağla, "Kariyerimde bir ilki yaşayacağım, Melbourne'de ilk defa doğrudan ana tabloda yer alacağım. Fransa Açık, Wimbledon ve ABD Açık'ın ardından Avustralya Açık'ta da ana tablo oynayacak olmak heyecan verici." diye konuştu.

Marsel turnuvada yok

Milli tenisçi Marsel İlhan, dünya sıralamada gerekli dereceyi elde edemediği için sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'a katılamayacak.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bulls, Butler ile kazanıyor

2017-01-08 15:37 - Spor

İnternet reklamlarına 'hız' ayarı

2017-01-04 13:17 - Ekonomi

Trabzonspor, Güray Vural'ı Kayserispor'a verdi

2017-01-09 01:17 - Spor

İngiltere Başbakanı May Trump ile görüşecek

2017-01-06 18:17 - Dünya

Ters yöne giren otomobil dehşet saçtı: 4 yaralı

2017-01-08 10:02 - Asayiş

Eski İsrail Başbakanı Barak'tan Netanyahu'ya istifa çağrısı

2017-01-08 17:57 - Dünya

'İstanbul Yeni Havalimanı hane halkı gelirini artıracak'

2017-01-06 17:07 - Ekonomi

Prostat kanseri teşhisi 4 aydan 15 saate iniyor

2017-01-09 12:27 - Sağlık

Ateşkesle birlikte 2 bin 200 aile Halep’e döndü

2017-01-06 01:37 - Dünya

Muğla'da kar yağışı yolları kapattı

2017-01-10 12:22 - Gündem

İlgili Haberler

Off-road tutkunları Kocaeli'de düzenlenen festivalde buluştu

18:12 - Spor

Formula 1'de sıradaki durak Kanada

16:42 - Spor

Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nda en çok yarış kazanan ikinci isim oldu

16:27 - Spor

Hakkari'de baba oğul voleybol takımının başarısı için mücadele ediyor

16:03 - Spor

Antrenör baba, judo sevgisini ailesine aşıladı

14:42 - Spor

Günün Manşetleri

İngiltere, Orta Doğu'ya daha fazla savaş uçağı gönderecek

23:43 - Dünya

Tunus'ta Türkiye'nin katılımıyla Zeytin ve Zeytinyağı Teknolojileri Fuarı düzenlendi

23:17 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, İsrail'in İran'a yönelik saldırılarına ilişkin telefon diplomasisi

23:13 - Siyaset

Ankara Kalesi ve Atakule, 186. kuruluş yılı dolayısıyla jandarmanın renkleriyle ışıklandırıldı

22:32 - Gündem

Beyaz Saray'dan İran'a barış için nükleer silah programından vazgeçme çağrısı

22:18 - Dünya