?>

Meksika sınırında ABD askeri varlığının arttırılması talimatı verildi

ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve geldiği ilk gün ABD-Meksika sınırında acil durum ilan etmesi üzerine, bölgede ABD ordusunun varlığının arttırılması için talimat verildiği bildirildi.

Dünya - 3 ay önce

New York

Konudan bilgisi olan bir yetkilinin CNN'e verdiği bilgiye göre, ülkenin güney sınırına destek için binlerce ek ABD askerinin gönderilmesi emri verildi.

Bu haftadan itibaren güney sınırına gönderilecek ek aktif görev birliklerinin sayısı hakkında sadece "binlerce" ifadesi kullanılırken, bu birliklerin ABD sınır devriyelerinin operasyonlarını sürdürmeye yardımcı olacakları, komuta ve kontrol merkezlerinde akış ve istihbarat alanında destek sağlayacakları kaydedildi.

Yetkililer, bu ilk dalganın ardından önümüzdeki haftalarda ve aylarda sınıra daha fazla aktif ABD askerinin gönderilmesinin beklendiği tahminini paylaştı.

İç Güvenlik Bakanlığı kaynaklarına göre, son zamanlarda güney sınırını yasadışı olarak geçen düzensiz göçmen sayısının günlük 1100-1300 civarında olduğu bilgisi paylaşıldı.

ABD askeri, sınır devriyelerine lojistik destek veriyor

ABD'de "Posse comitatus" olarak bilinen ve bir asırdan daha eskiye dayanan bir yasa uyarınca aktif görevdeki ABD askerlerinin, özel izin çıkarılmadıkça, ülke içinde kolluk kuvvetlerinin rolünü üstlenerek düzensiz göçmenlere yönelik gözaltı, tutuklama veya operasyon yapma yetkisi bulunmuyor.

Hali hazırda Texas'ın El Paso sınırında ABD Kuzey Komutanlığı'na bağlı yaklaşık 2 bin 200 aktif asker ek lojistik destek için sahada yer alıyor.

Ortak Görev Gücü misyonu çerçevesinde bölgede bulunan bu askerler ABD Gümrük ve Sınır Muhafızları'na (ICE) çoğunlukla veri girişi, tespit, izleme ve araç bakımı gibi lojistik ve bürokratik görevlerde yardımcı oluyor.

Ayrıca, sınırda Texas eyaleti Ulusal Muhafızları'na bağlı, "Yalnız Yıldız operasyonu" adı altında sınırda yaklaşık 4 bin 500 kişilik Ulusal Muhafız birliği de görev yapıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Orman yangınlarıyla mücadelede yeni araçlar envantere katıldı

2025-01-20 17:02 - Ekonomi

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan, Ege Denizi'ndeki depreme ilişkin geçmiş olsun mesajı

2025-01-22 01:42 - Siyaset

Fransa'da, Paris ve Maccabi Tel-Aviv basketbol takımlarının karşılaşması protesto edildi

2025-01-17 09:46 - Spor

Çin, Kırgızistan'da 100 megavat kapasiteli güneş enerjisi santrali inşa edecek

2025-01-21 15:47 - Ekonomi

Ziraat Bankası Cezayir Şubesi faaliyetlerine başladı

2025-01-21 12:06 - Ekonomi

Ağrı'da soğuk hava etkili oldu

2025-01-19 13:07 - Çevre-Hayat

Bodrum FK, Eyüpspor maçının hazırlıklarını sürdürdü

2025-01-22 15:17 - Spor

Trump'ın Dışişleri Bakanı adayı Marco Rubio, Senatodan onay aldı

2025-01-21 04:03 - Dünya

Oyuncu Deniz Işın, menajer Ayşe Barım'a yönelik soruşturmada ifade verdi

2025-01-21 11:59 - Magazin

Beşiktaş, Athletic Bilbao'yu farklı yenerek play-off'lara kalma şansını yükseltti

2025-01-22 21:28 - Spor

İlgili Haberler

Yemen Başbakanı Bin Mübarek, görevinden istifa etti

16:23 - Dünya

Gazze'deki gazeteciler, İsrail'in soykırımına son verilmesi talebiyle eylem yaptı

15:47 - Dünya

Zelenskiy, Trump ile bugüne kadar en iyi görüşmeyi Vatikan'da gerçekleştirdiklerini belirtti

15:28 - Dünya

Almanya, AfD’nin "aşırı sağcı" olarak sınıflandırılmasını eleştiren ABD'ye tepki göst

15:08 - Dünya

İran’da kum fırtınası 802 kişiyi hastanelik etti

14:23 - Dünya

Günün Manşetleri

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti

16:48 - Gündem

Bahçelievler'de çöken balkondan düşen taşın isabet ettiği kişi yaralandı

16:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KKTC ziyareti, Rum yönetimini telaşlandırdı

16:28 - Gündem

Yemen Başbakanı Bin Mübarek, görevinden istifa etti

16:23 - Dünya

DMM "Türkiye, Netanyahu'nun uçağı için hava sahasını açtı" iddiasını yalanladı

15:57 - Gündem