Mehmetçik için yeni tip 'kamuflaj' hazırlandı

Yeni tip eğitim kıyafetinde yüksek mukavemetli iplerle nanoteknolojik üretimle elde edilen kumaşlar kullanıldı. Su itici özelliğe sahip kamuflajda model ve desen seçiminde Türkiye'nin coğrafi yapısına uygun özellikler göz önünde tutuldu.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

ANKARA

Mehmetçik için, yüksek mukavemetli iplikten nanoteknolojik üretimle elde edilen kumaşların kullanıldığı, su itici özelliğe sahip yeni "kamuflaj" hazırlandı.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Milli Savunma Bakanlığı Arifiye Yerleşkesi BMC İşletmesini ziyaretinde, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'ın giydikleri yeni tip üniforma gözlerden kaçmadı.
Edinilen bilgiye göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığında personel için yeni eğitim kıyafetleri hazırlandı.
Kara Kuvvetleri Komutanlığının eğitim elbisesi iyileştirme, geliştirme çalışmaları kapsamında tasarımı 2019'da tamamlanan, tedarik işlemleri ise Milli Savunma Bakanlığınca 2020'de yapılan yeni tip ve desen eğitim elbisesi, rüzgar ceketi ve yeni tip botlar, ilk olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dündar tarafından Arifiye ziyaretinde kullanıldı.

Tüm personel pazartesiden itibaren yeni kıyafetleri giymeye başlayacak

Tüm personelin pazartesi gününden itibaren yeni kıyafetleri giymeye başlayacağı öğrenildi.
Eğitim elbiselerinin ve botların tasarımında, Kara Kuvvetleri Komutanlığında görevli subay, yedek subay, astsubay, yedek astsubay ve yükümlü personel ile Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki Kara Harp Okulu ve Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin çok daha ergonomik kıyafetler kullanması amaçlandı.
Bu amaca göre malzeme ve dizaynı yapılan yeni tip eğitim elbiselerinin model ve desen seçiminde Türkiye'nin coğrafi yapısına uygun kamuflaj özellikleri göz önünde tutuldu.
Nanoteknolojik üretimle elde edilen kumaşların kullanıldığı yeni tip eğitim elbiseleri yüksek mukavemetli ipliklerden imal edildi.
Su itici özelliğe sahip elbiseler, haki renkte su geçirmez, hava alabilen tam ortopedik, soğuğa karşı yalıtımlı botlarla tamamlandı.
Darbe emici özelliğe sahip yeni botlar, hem günlük mesaide hem de operasyonlarda hareketleri destekleyecek şekilde tasarlandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

ZKM Sanat ve Medya Merkezi Karlsruhe Başkanı Weibel: “Müzelerimiz insanların evlerinde misafir olmalı“

2021-01-22 21:07 - Genel

Wall Street Journal: Trump yeni bir siyasi parti kurma hazırlığında

2021-01-20 09:21 - Dünya

Türk mühendislerin Kovid-19 teşhisini yarım saate düşüren PCR tanı kitine dünyadan yoğun ilgi

2021-01-19 14:31 - Sağlık

İngiltere, Rus muhalif Navalnıy'ın derhal serbest bırakılmasını istedi

2021-01-18 16:46 - Dünya

Yoğun kar nedeniyle Anadolu Otoyolu'nda kilometrelerce kuyruk oluştu

2021-01-17 20:41 - Gündem

Hatayspor Mirkan Aydın ile yollarını ayırdı

2021-01-17 20:51 - Spor

Türkiye'de geçen yıl yenilenebilir enerjiye yaklaşık 7 milyar dolar yatırım yapıldı

2021-01-21 14:57 - Gündem

'Ada derbisi'nde gol sesi çıkmadı

2021-01-18 00:46 - Spor

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesinde son 24 saatte yaşananlar

2021-01-19 03:33 - Sağlık

Bağdat’ın merkezinde patlama: 28 ölü

2021-01-21 16:21 - Dünya

İlgili Haberler

İztuzu Kumsalı'nda caretta carettaların yuvalama dönemi tamamlandı

12:33 - Çevre-Hayat

Nevşehir'de Hacı Bektaş Veli'nin Hakk'a Yürüyüşünün 755. Yıl Dönümü Anma Etkinliği düzenlendi

00:17 - Çevre-Hayat

Hafta sonu yurdun doğu ve güneyinde yağış görülecek

15:52 - Çevre-Hayat

Ormanların korunmasına ve yönetimine 6 ayda yaklaşık 16,5 milyar lira harcandı

14:47 - Çevre-Hayat

Marmara ve Ege Denizi için fırtına uyarısı

13:43 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 294'e yükseldi

20:33 - Dünya

Kudüs'te yaz ortasında alışılmadık yağışlar sele neden oldu

20:18 - Dünya

Rusya: Odessa Limanı'ndaki askeri malzeme depolarını vurduk

20:12 - Dünya

İsrail Başbakanlığı, Lübnan'ın güneyindeki saldırılarda sivilleri öldürdüklerini itiraf etti

19:52 - Dünya

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu Macaristan'daki Büyük Hun-Türk Kurultayı'nda konuşt

19:28 - Gündem