?>

Medikal estetik hekimi Eylül Yılmaz: Spor yapmamak cilt sağlığı için tehlike oluşturuyor

Yılmaz, spor yapmamanın cilt sağlığı için tehlike oluşturduğunu belirterek, "Her zaman günlük hayatımızın bir parçası olması gereken spor, metabolizmanın hızlandırılması ve vücudun hücresel yenilenme hızının artmasına büyük katkı sağlıyor" dedi.

Sağlık - 4 yıl önce

Ankara

Medikal estetik hekimi Eylül Yılmaz, spor yapmadan sürdürülen yaşam tarzının metabolizmayı olumsuz etkilemesinin yanı sıra cilt sağlığı için de tehlike oluşturduğunu söyledi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının sebep olduğu hareketsiz yaşamın birçok sağlık sorunuyla birlikte cilt sağlığı açısından da riskli olduğunu belirtti.

Salgına karşı spor yaparak, bağışıklık sistemini güçlü tutmak gerektiğini dile getiren Yılmaz, "Sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın mücadele ettiği bu süreçte sağlığımız için maske kullanarak, sosyal mesafe ve hijyene özen gösteriyoruz.

Salgının vaka sayısıyla artış gösterdiği şu günlerde, hareketsiz kalmadan vücut direncimizi de güçlü tutmak durumundayız. Hareketsiz kalmak sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Spor yapmamak cilt sağlığı için tehlike oluşturuyor" diyen ve spor yapmanın, sağlıklı ve kaliteli yaşam için önemli olduğuna değinen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Sosyal hayat kısıtlamalarının yaşandığı bu dönemde evlerimizde sağlıkla kalmak için atılacak ilk adım, spor yapmak ve beslenmemize dikkat etmek.

Her zaman günlük hayatımızın bir parçası olması gereken spor, metabolizmanın hızlandırılması ve vücudun hücresel yenilenme hızının artmasına büyük katkı sağlıyor.

Metabolizmanın yavaşlaması bizim için yaşlanmanın en önemli nedenlerinden biri iken, hızlanması ise daha genç ve dinamik bir görüntüye kavuşmamızda hayati rol oynuyor.

Uzun süre hareketsiz kalmak, diyabet, kardiyovasküler hastalıklar ve sırt ağrısı gibi bir çok sağlık sorunlarına yol açıyor."

Yılmaz, yaş ilerledikçe nabzın yavaşladığını ve metabolizma hızının düştüğünü vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bebeklerde nabız çok yüksektir, metabolizma hızı ile korelasyon içerisindedir. Yaşlandıkça, tam tersi bir durum oluşur.

Spor yaparken nabız, bebeklerin nabzı gibi yükselir ve cildin kanlanması artar, daha çok oksijen dokularımıza ulaşır ve cildimiz canlanır.

Nabzımız gibi cildimiz de aynı bebeklerinki gibi canlı ve parlak olur. Buna en güzel örnek olarak, basketbolcuların genç görünümlerini verebiliriz.

Spor yapmak, aynı zamanda vücudumuzdaki endorfin hormonunun artmasını sağlar ve bu da gün içerisinde ruh halimizin daha iyi olmasını ve daha enerjik hissetmemizi sağlar."

Sporun mutluluk hormonu salgılanmasına neden olduğunu hatırlatan Yılmaz, "Mutluluk hormonunun vücutta salınması stresi önler.

Stresin, cildin en büyük düşmanlarından olduğu unutulmamalıdır.

Özellikle terleme yoluyla vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlayan spor, hayatımızın parçası olmalıdır. Vücudumuzdaki toksinler güneşin etkisiyle birleştiğinde yıllar içinde cildin kararmasına neden olabilir.

Spor sonrası da cilt temizliğine önem vererek toksinlerden tamamen kurtulmak gerekir." şeklinde görüş belirtti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonspor salgın sürecinde ilki hedefliyor

2020-12-03 15:19 - Spor

Ekim ayında ihracat yüzde 5,6, ithalat yüzde 8,4 arttı

2020-11-30 13:51 - Ekonomi

Afetlerde elektrik şebekesi uzaktan yönetilebilecek

2020-12-03 14:36 - Genel

Kibar Grubu çalışanlarından eğitim ve çocuk hareketi

2020-12-04 13:42 - Ekonomi

BAE'liler Ağlama Duvarı'nda

2020-12-04 01:46 - Dünya

İran’dan Uluslararası Atom Enerjisi Ajansına 'gizli raporu sızdırma' suçlaması

2020-12-05 01:41 - Dünya

Türkiye’nin önde gelen AVM’leri HES koduna hazır

2020-12-04 15:41 - Ekonomi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından kadına şiddete karşı farkındalık için yeni film serisi

2020-12-05 17:46 - Gündem

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan ile Adalet Bakanı Gül, MÜSİAD yönetimiyle bir araya geldi

2020-12-04 13:46 - Ekonomi

Uzmanından 'Kovid-19'u yenen kronik hastalar rehavete kapılmasın' uyarısı

2020-12-05 16:35 - Gündem

İlgili Haberler

Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenme önerileri

12:08 - Sağlık

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan bayramda sağlık hizmetlerine ilişkin açıklama

09:38 - Sağlık

Hamilelere kurban eti tüketimi konusunda uyarı

15:07 - Sağlık

Sağlık Bakanlığından Kurban Bayramı'nda beslenme uyarısı

15:03 - Sağlık

Yutkunamama şikayetiyle hastaneye götürülen çocuğun yemek borusundan et parçası çıktı

12:38 - Sağlık

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmetçik ile telefonda bayramlaştı

13:53 - Gündem

Gazze'de Filistinliler bayram namazını İsrail saldırılarında yıkılan camilerin enkazında kıldı

13:48 - Dünya

Ankara'da kurban pazarı ve kesimhanelerde yoğunluk yaşanıyor

13:42 - Gündem

Donald Trump-Elon Musk "savaşında" karşılıklı suçlamalar birbirini izledi

13:38 - Dünya

Bahar yağışı alamayan İzmir'de barajlar tehlike sinyalleri veriyor

13:28 - Gündem