?>

Meclis yeni spor yasası teklifi için mesai yapacak

TBMM Genel Kurulunun gelecek hafta yeni spor yasası teklifi için mesai yapması bekleniyor.

Siyaset - 4 yıl önce

TBMM

Haftalık çalışmasına 12 Nisan Salı başlayacak Genel Kurulda, AK Parti ve MHP milletvekillerinin ortak imzasıyla hazırlanan Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu Teklifi ele alınacak.

Teklife göre, spor kulüpleri dernek statüsünden çıkarılacak, spor anonim şirketi vasfı kazanacak.

Spor federasyonları, kanunla veya Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kurulacak. Spor kulüpleri, birleşerek federasyon ve konfederasyon şeklinde üst kuruluş kurabilecek.

Spor kulüpleri ve spor anonim şirketlerince yapılacak temliklere ilişkin çeşitli sınırlamalar ve nitelikli genel kurul kararı şartı getirilerek uzun vadeli ve sağlıksız borçlanmanın önüne geçilecek.

Düzenleme ile spor kulüpleri ve spor anonim şirketleri için "denk bütçe" sistemi getirilecek. Spor kulüpleri ve spor anonim şirketleri, önceki yıl brüt gelirlerinin en fazla yüzde 10'una kadar borçlanabilecek.

Spor kulüpleri ve spor anonim şirketleri genel kurul kararı gerekmeksizin bir önceki hesap döneminde gerçekleşen brüt gelirinin en fazla yüzde 25'ini temlik edebilecek.

Spor federasyonları, belirli liglerde yer alabilmek için spor anonim şirketi statüsünde olma yükümlülüğü ve bu şirketler için ödenmiş sermayesi 1 milyon liradan az olmamak üzere asgari sermaye zorunluluğu getirebilecek.

Kanun teklifi ile spor kulüpleri ve spor anonim şirketlerince yapılacak 7 bin liranın üzerindeki ödeme ve tahsilatların, bankalar, finansal kuruluşlar ve PTT aracılığıyla yapılması zorunlu olacak.

Kamu yararına çalışan spor kulüpleri, kamu yararına çalışan derneklere sağlanan haklardan yararlanacak.

Aynı spor federasyonunda üst üste veya aralıklı olarak en fazla üç dönem başkanlık yapılabilecek.

Federasyonların yönetimindeki iki yönetim kurulu üyesinin milli sporcu olması zorunlu olacak.

Son 5 yıl içinde bir defada 6 ay veya toplam 1 yıl hak mahrumiyeti cezası alanların üyelikleri resen sona erecek.

Düzenleme ile futbolcusunu başka bir kulübe transfer eden spor kulübü veya spor anonim şirketini temsil eden menajere, spor kulübü veya spor anonim şirketinin elde ettiği bonservis bedelinin yüzde 10'una kadar ücret kararlaştırabilecek.

Spor kulüpleri, spor anonim şirketleri ile profesyonel futbolcular ve menajerler arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TFF'ye bildirilen sözleşme dışında taraflara veya üçüncü kişilere doğrudan ya da dolaylı menfaat sağlayan başka bir hukuki işlemin tespiti halinde menajerin faaliyetine son verilecek ve ilgili futbolcu 3 aydan 1 yıla kadar müsabakalardan men edilecek.

Avukatlık stajı düzenlemesi

TBMM Adalet Komisyonu, çarşamba günü AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç başkanlığında toplanacak. Toplantıda, Avukatlık Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

Teklif ile avukatlık stajına fiilen engel olmamak şartıyla herhangi bir işte sigortalı olarak çalışılması, avukatlık stajının yapılmasına engel olmayacak. Birden fazla baronun bulunduğu illerde her bir baro tarafından adli yardım bürosu oluşturulacak.

Bu arada TBMM'de siyasi partilerin haftalık düzenledikleri grup toplantıları da yapılacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Jandarma Genel Komutanlığına 250 sözleşmeli uzman erbaş alınacak

2022-04-08 03:44 - Gündem

Sapanca sakin zaman geçirmek isteyenleri bekliyor

2022-04-09 12:59 - Çevre-Hayat

Karadeniz gazını üretim haznesine iletecek dev vanalardan ikisi Filyos Limanı'nda

2022-04-08 15:41 - Ekonomi

Kanserle ikinci savaşını veren gencin en büyük gücü 'moral'

2022-04-04 12:42 - Çevre-Hayat

Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli yağış bekleniyor

2022-04-04 16:22 - Gündem

İngiltere'de 'mali görünüm' bozulmaya devam ediyor

2022-04-06 17:34 - Ekonomi

Meclis'ten müsilaja karşı 157 çözüm önerisi

2022-04-10 11:34 - Siyaset

Grekoromen Güreş Milli Takımı yurda döndü

2022-04-04 14:48 - Spor

Yemen'de Ocak 2021'den beri mayınların patlaması sonucu 176 sivil öldü

2022-04-04 19:21 - Dünya

Meclis yeni spor yasası teklifi için mesai yapacak

2022-04-10 11:53 - Siyaset

İlgili Haberler

Bakan Fidan: Finlandiya ile savunma sanayi işbirliğimizi somut projelerle daha da geliştirmeyi hedefliyoruz

17:33 - Siyaset

Siyasilerden, CHP Genel Başkanı Özel hakkında soruşturma başlatılmasına ilişkin açıklamalar

00:32 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Brezilya'da

00:22 - Siyaset

TBMM Genel Kurulunda HSK üyeliğine Havvanur Yurtsever yeniden seçildi

23:07 - Siyaset

CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında soruşturma başlatıldı

22:18 - Siyaset

Günün Manşetleri

Galatasaray, Osimhen'in 3 golüyle Ajax'ı deplasmanda yendi

01:53 - Spor

ABD'deki kargo uçağı kazasında can kaybı 11'e yükseldi

01:22 - Dünya

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4. hafta maçları sona erdi

01:17 - Spor

Siyasilerden, CHP Genel Başkanı Özel hakkında soruşturma başlatılmasına ilişkin açıklamalar

00:32 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Brezilya'da

00:22 - Siyaset